jak správně udělat rybí filé????
Maminky, moc prosím o radu, jak správně udělat smažené rybí filé...zní to asi jako hloupý dotaz, ale já prostě ať dělám co dělám, vždycky je plné vody a hnusné :-( Obaluji nerozmrazené, je to dobře?? nebo jak postupovat?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Jana D. (drinja) ID 132765 (21.12.2012, 20:24)
Já nechám rozmrazit, pak obalím klasicky trojobal, osmažím a pak dám ještě do trouby, kde se dodělá jakoby dovyschne.

ODPOVĚDĚT
Neya F. (neya) ID 15450, mimibazar.cz/neya (21.12.2012, 19:06)
mne vzdy hovorili ze rybu nehat rozprazit...vodu zlahka vytlacim...a potom obalim..ak to obalujete zmrazene je to plne vody (F)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (21.12.2012, 18:42)
nechte ho rozmrazit a před obalením ho osušte v utěrce

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (21.12.2012, 18:38)
Určitě kupovat filé bez vody, v testech nejlépe vyšlo NOWACO a je opravdu nejchutnější (Y) jinak obaluji rozmrzlé, osušené a místo strouhanky podrcené corn flakes, mnohem víc nám to chutná (Y)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (21.12.2012, 19:29)
Táni,já vždy kupovala od Nowaca a už to není co bývalo +o(jako asi všechno co stálo trochu zato. +o(

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.12.2012, 18:27)
Pokud obalujete neromrazené, tak pak pustí vodu do strouhanky a je to hnusné, ale file je prostě vždy plné vody, já ho už nekupuji. Jen chlazené čerstvé ryby - filety bez kostí, případně nějaké kvalitní obalené filé, třeba z Lidlu nemleté prsty

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (Vanny1) ID 21636, mimibazar.cz/vanny1 (21.12.2012, 18:17)
prodávají se i rybí file kostky bez přidané vody. mají to napsané přímo na obalu. zkuste koupit ty, já už jiné nekupuji.
jinak glazura vody se dává na každou mraženou rybu, jen tyto nejsou vodou napíchané dovnitř.

ODPOVĚDĚT
Marek P. (lussis) ID 193634, mimibazar.cz/lussis (21.12.2012, 18:14)
Rozmrazím, vodu ještě normálně rukama opatrně vymačkám, až je maso suché. Pak osolím obalím. Je výborné, ale musíte si koupit kvalitní, kde je co nejmíň vody. Nějaká glazura tam být musí, aby se maso neslepilo... (L)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (21.12.2012, 17:42)
Já dělám trochu povolený a hlavně kupuji to, kde je psáno bez přidané vody!!! (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika Š. (svecovaveru) ID 365489 (21.12.2012, 17:06)
Já dělám jedině rozmražený a kupuju jen to drahý, který neni namletý...

ODPOVĚDĚT
Helena P. (Helisek45) ID 209028, mimibazar.cz/helisek45 (21.12.2012, 16:18)
já si nechám rozmrznout file a pak si ho pořádně vysušim v utěrce do sucha a pak obaluju a je to v pohodě

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katys21) ID 153302 (21.12.2012, 17:07)
také to tak dělám a je to v pohodě (Y)

ODPOVĚDĚT
Romana D. (doro) ID 58231, mimibazar.cz/doro (21.12.2012, 16:25)
Díky za radu, já to tak zkusím..bylo to psané i na internetu že nechat rozmrazit a vysušit papírovou utěrkou... tak za zkoušku to stojí (Y)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (21.12.2012, 16:11)
Romčo,já vždy kupovala v penny od nowaca a vyborné,obaluji nerozmražené a nepřišlo mi nák vodnaté *-)ale už jsem dost dloho nekupovala,tak nevím příjde mi,že u všeho co stálo za něco už nestojí za nic +o( +o( +o(

ODPOVĚDĚT
Romana D. (doro) ID 58231, mimibazar.cz/doro (21.12.2012, 16:16)
No tak tento pocit mám právě taky... kupovávala jsem zase Kimbex i lososa od nich a tedka už to stojí taky za prd, tak já nevím (N) Bude řízek a hotovo |:o) Než hnusnou rybu, tak radši dobrý řízek ,-)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (21.12.2012, 19:27)
:-D :-D :-D :-DRomčo,ted jsem koukala na primu a kontrola odhalila 15%v některých kuřecich řízků,tak to bude te mít asi suchý chleba ,-) ,-) ,-)ale když ho obalíte (H) (H)ne vážně je to hnus někdy se mi chce 8o| 8o| 8o|jaký hnusy se prodávají.tak at už máte k veče na (banky)cokoliv,hlavně at jste spokojeni (L).krásné vánoce a v klíííídku.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (21.12.2012, 16:09)
Podle testů dostupných na netu jsou až na výjimky všechny plné vody. Tak snad budete mít šťastnou ruku a vyberete nějaké, co se budou smažit jedna radost. Mě se tohle podařilo s filé bez kostí, jsou snad dětské ale jinak nevím, nekupuji je. (stromecek)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (21.12.2012, 16:08)
Romi, asi mylíte na pondělí, že? My tedy filé neděláme, děláme lososa, ale filé bez kostí kupuji normálně přes týden a už ho nesmažím, to bylo vdycky jen samá voda a z ryby nic.. Dělám ho neobalované, jen posypu kořením a šup s ním do trouby na 15 minutek a je super, trochu vody samozřejmě pustí, ale je to bez prskání a bez smradu (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (21.12.2012, 16:06)
no oni ho vlastně prodávají plné vody, to by jste si musela koupit rybu chlazenou.

ODPOVĚDĚT
Anna M. (annamor) ID 462910 (21.12.2012, 16:04)
Jo, taky s tím mám problém, zatím se mi nikdy nepovedlo tak, jak mojí máti, i když ho dělám stejně....chjo....takže filé už nedělávám a máme kuřecí řízek a přítel kapra od máti

ODPOVĚDĚT
Romana D. (doro) ID 58231, mimibazar.cz/doro (21.12.2012, 16:10)
No, milé ženy, děkuju za první komentíky, mám to právě taky tak, nikdy se mi nepovedlo tak jak mojí mamce, ona filé usmaží a ještě ho dá "tzv." vypárovat do trouby, ale mě se prostě nedaří ani tak... tak bude asi taky řízek a hotovo (L)

ODPOVĚDĚT