31.10.2012 16tt
..odmítla jsem prvotrimestrální screening i tripple test:není pro mně důležité své děťátko zkoumat a podrobovat leckdy nepřesným odhadům-je TU!Miluji ho a budu milovat ať bude jakékoli a bude to kdokoli...stejně je prý utajené a ukázat se nechce:-)..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 20 komentářů
Hana H. (EMIANI) ID 3867, mimibazar.cz/EMIANI (22.2.2013, 23:13)
[A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Michaela Měřínská (myšivka) ID 258989 (30.12.2012, 16:36)
Theresičko (F),to je tedy diskuze..máš mou plnou podporu a pochopení..máme dvě zdravé holčičky a u obou byl problém se screeningem..u první s NT a u druhé s kombi screeningem s výsledkem zvýšeného rizika DS..u prvního dítka jsem prožila téměř celé těhu v hrozném stresu..u druhého jen pár dní po sdělení výsledků,ale na genetiku už jsme jeli všichni s odhodláním naše miminko bránit a nevystavovat ho dal trápení..podepsala jsem nesouhlas s amniocentézou a s paní doktorkou se rozloučila...věřím,že vše se děje z nějakého důvodu a vše má svůj smysl..to jsem tak přijala a jestli nám bude "svěřeno" ještě třetí děťátko,odmítám vše...je to opravdu velké stresování maminek a s ohledem na přesnost testů i zbytečné....rozhodně bych se více smířila s rizikem,že porodím "odlišné" než, že vědomě možná připravím o život zdravé..

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (30.12.2012, 19:30)
myši...! (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (kotaska) ID 16174 (27.12.2012, 14:18)
Víte Terezko,když se postižené miminko narodí máte pocit,že můžete skály lámat a že kdyby jste měla vypustit duši,tak se o něj postaráte.Jenže miminko roste a najednou zjistíte,že tady vůbec nejde o vás a vaši sílu a odhodlání,ale o pocit a bolest vašeho dítěte.Najednou máte doma místo miminka dospělého človíčka,který potřebuje mnohem víc,než nakrmit,obléknout a umýt.Chtěl by lásku, ale né tu mateřskou, chtěl by být se svými vrstevníky-no prostě je velice moc věcí,které by chtěl dělat,ale ono to nikdy nepůjde.Pokud je ta možnost vědět,že moje miminko bude zdravé,brala bych to jako dar ne pro mně,ale pro moje dítě.To je můj osobní názor a zkušenost. (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (17.1.2013, 20:32)
Krásně napsané a hlavně reálné :´( (L)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (27.12.2012, 14:42)
samozřejmě zdraví dítěte je především dárek pro něj...!!a okamžik narození není celý život...jsem si toho vědoma! ale přesto všechno - nebo právě proto,nejsem s to rozhodnout,jaký život moje dítě bude mít, jak jej bude ono samo vnímat...dítě nosíme v sobě, ale není náš majetek, my nemůžeme jen tak ze svého pocitu, aniž bychom dítě viděli vyrůstat,jeho život ukončit...pro mně není rozdíl ukončit život před narozením nebo kdykoli později během života, v tomto beru bytost v sobě jako rovnocennou...a i kdyby mělo žít třeba jen pár hodin, nemůžu mu upírat právo na život....život,opravdově žitý, není jednoduchá cesta vroubená jen dokonalým štěstím,ale málokdo z nás je ochoten se ho vzdát...proč by to u ještě nenarozených dětí mělo být jiné..?(natož když se narodí) a právě proto, že to není moje první dítě, ale čtvrté(o jedno jsem přišla) toho života si cením....

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (kotaska) ID 16174 (27.12.2012, 15:43)
Terezko,nemusíte obhajovat svá rozhodnutí-je to jen a jen vaše věc. Chtěla jsem napsat,že i když se matka cítí na vše připravena je realita úplně jiná.Svého čtvrtého dítěte jsem se nevzdala,jen dost často myslím na to,jak moc těžké je pro něj žít.Já jsem se totiž tenkrát rozhodla,že budu skály přenášet......

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (27.12.2012, 15:52)
....však já se obhajovat nechci,není to zapotřebí....jen chci sdílet, dodávat odvahu,podporu, protože jistě tohle nejsou jednoduché věci...a život není jednoduchý, "macdonaldový"...věřím, že vše a každý má své místo, události i lidé,které potkáme na cestě...a nevíme co nám ta cesta přinese...ale je lepší vyhlížet stále to dobré...přijímám život se vším všudy,co přináší - musím a chci, jestliže tak jednou mají žít i mé děti...

ODPOVĚDĚT
Radka P. (polir) ID 281789 (20.12.2012, 17:57)
a to já Vám teda fandím,já blbá si tripple test nechala,samozřejmě vyšel špatně snad na to nejhorší postižení co jde,takže tři týdny v nervu naprosto zbytečně nakonec bude miminko zdravá (X), pokud někdy budu čekat třetí tak už bez tripple testu :-$ :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (20.12.2012, 19:54)
...ony právě ty tripple testy jsou strašně sporné a mnohokrát velmi neobjektivní a sami doktoři to říkají (tedy mně moje dr. to říkala už u druhého) a dokonce se zvažovalo o zrušení...začaly se dělat prvotrimestrální screeningy...ale zas jen málo doktorů umí skutečně v UTZ dobře číst.. :-$

ODPOVĚDĚT
Dana F. (brixie) ID 59470, mimibazar.cz/brixie (19.12.2012, 17:51)
Uuuuuf, Teri, tedy silný rozhovor, téma, které má sílu... já tě samozřejmě naprosto chápu, cítíme to stejně. Já bych taky nemohla rozhodovat o životě a smrti miminka, které nosím. Prostě je to človíček od samého začátku a je to náš človíček. A jen Pán Bůh ví, proč má přijít, s jakým úkolem... vypůjčil nám tu dušičku (L) Moc ti to sluší, užívej

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 19:22)
dani viď... (H) te´d jsem shlídla dokument z odkazu u xmakrelky o vzniku života...to je tak zázračné a dokonalé,celý ten vývoj...jak bych mohla sebe a hlavně človíčka v sobě, někoho kdo má ve mně bezmeznou důvěru a lásku, o tohle připravit...?...však na vás myslím - a těším se na to vaše štěstí... (L)

ODPOVĚDĚT
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (19.12.2012, 13:27)
Terezko, já Vám moc fandím a plně Vás chápu a myslím, že tady nikdo nemá právo Vám říkat, jestli je to správné, či ne. Je to Vaše rozhodnutí, Váš život a u Vás mě to nepřekvapuje ani v nejmenším. Navíc si myslím, že jste sem fotku nedávala proto, aby Vás někdo soudil. Však to miminko je jen Vaše. Moc se opatrujte a i když je to úplně fuk, tak přeji (child6) Mám také (Z) (Z) (child6) a je to radost (hello)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 15:57)
...toto je můj deníček -pro vlastní potěchu a pro ty blízké duše, které ctějí sdílet, a s kterými nemám možnost se jinak vidět (L)...miminko je celičké moje už teď, je to jednota, kterou nelze ničím přetnout ani nahradit...ani soudit :-$ [A]

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 13:42)
Pokud vím, nikdo tu neřekl, zda je to správné, či špatné rozhodnutí! Já osobně jsem pouze napsala, že toto rozhodnutí nechápu, že já bych se tak nezachovala. Nikoho za jeho volbu života a životního stylu neodsuzuji! Ať si každý dělá co chce, já si dělám to samé........... ale říct svůj názor je přece v pořádku a mám na to právo. Pokud jakýkoli pisatel zveřejní kontroverzní téma, musí počítat i s negativními ohlasy, což paní Tereza jistě ví.

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 15:55)
...vím (F) a samozřejmě bych to sem nepsala, kdybych si nebyla jistá svým postojem a zodpovědností, kterou takovéhle rozhodnutí přináší...takovou debatu jsem čekala - a v každém směru je dobře, že se o takových věcech mluví.Při každém těhotenství jsem byla připravená přijmout i dítě s postižením, a při každém jsem byla velice vděčná za zdravé děti - není to samozřejmost!Ale taky ne hodit je přes palubu....všechno ale nasvědčuje tomu, že dě´tátko, které přijde si pro sebe i pro mně tuto úlohu nevybralo a bude mít jiný úkol (L)

ODPOVĚDĚT
tereza š. (chikita) ID 108490, mimibazar.cz/chikita (19.12.2012, 12:37)
přeji Vám hodně štěstí a zdraví (Y) a gratuluji (Y)každý má na tohle svůj názor a hlavně,je to každého věc.Je pravda,že já jsem hrozný stresař a nesnesla bych tu nejistotu,proto bych si test nechala udělat.Nejsem si jistá,jestli bych měla tolik síly si mimčo nechat,kdybych věděla,že bude nemocné :-Sobdivuji každého,kdo se stará o postižené dětátko a pokud cítíte sama v sobě,že je všechno v pořádku,tak je to to nejlepší a nejdůležitější.Znám také plno případů,kdy řekli podle testu,že bude mimčo postižené a bylo všechno v pořádku.Tak Vám drží palce a jsem zvědavá,co budete mít,jestli holčičku,nebo chlapečka.Krásné svátky |:o)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (anenat) ID 358304 (19.12.2012, 12:09)
:-o :-o :-o tak to jste tedy "kaskadérka". Co na to říká otec děťátka ? O něm nepíšete... Ví o tom ? Muži postižení jejich dítěte často neunesou a pak odcházejí a opouští rodiny. Matka pak zůstává na vše sama ... Když jsem čekala děti já, tato úžasná preventivní vyšetření neexistovala, kdyby se prováděla, jistě bych je neodmítla. Chtěla bych mít jistotu, že na svět přivedeme zdravé dítě , a ne dítě , které čeká jen trápení .
Je to vaše (matky a otce) věc , ale já bych se tak jako Vy nikdy (N) (N) (N) nezachovala. Miminku držím palce (child5) (child6) !!!

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 13:01)
(F) (F) a co by jste udělala s dítětem který by Vám onemocnělo časem? Je tolik komplikací, který můžou nastat i u dětí , který se naroděj zdravé!!!! .... Uvažovala jste dříve než jste začala "poučovat" jak by jste se zachovala kdyby Vaše dítko třeba trpělo svalovou dystrofií? Na tohle v těhu nepříjdete ... a co pak? CO BY JSTE VY UDĚLALA PAK??? Ono "peskovat" je sice jednoduchý,ale přemýšlet je sice těžší,ale účinější (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 12:19)
pokud takový muž odejde a neunese, nestál za nic a jeho morální kredit byl nízký...mojí mamku opouštěli muži, o kterých si myslela, že to bude až do konce života - a to jsme byly zdraví (tedy já relativně.-)) - přesto, nebo právě proto jsem jí velice vděčná za tento její boj!!
mnažel o mém rozhodnutí ví - a natolik mně zná, aby věděl,jak vše beru...nehledě na to, že na psledním velkém UTZ byl se mnou, i s nejmladším synem a naše třeťátko je naprosto tabulkové dě´tátko podle všech norem [A]
Svému miminku jsem nechtěla ubližovat tím, že bych uvažovala o tom, zda si ho nechat, nebo ne...v prenatálním stavu děti cítí všechny naše myšlenky a ovlivní je i to, zda jsou chtěné nebo ne...
...a jak byste se zachovala Vy - nechala své dítě vycucnout a vyhodit do odpadu?nikoho za to neodsuzuji, ta rozhodnutí bývají kolikrát těžká,ale toho zas nejsem schopná já...nikdo nedokáže posoudit kvalitu a hodnotu živ

ODPOVĚDĚT
Pavlína V. (Mystera) ID 89958, mimibazar.cz/mystera (19.12.2012, 11:11)
Terezko, jejdananku, ja Ti to taaaak preju (mamca) ( take bych chtela treti (child7) ), ale zatim me neni prano...a co se tyce vyse zmineneho textu, maximalne s Tebou souhlasim a dodam, ze jsem sestrou postizene (hodne postizene) a rozhodne musim konstatovat, ze to spis muj zivot obohatilo a obohacuje...Pohodove tehuleni a teseni... (L) (hello) ve dnech vsednich i svatecnich...

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 12:06)
pavli, děkuji....děťátka mají své cesty a důvody...a my je neznáme...můžeme jen věřit, doufat a učit se trpělivosti a vděčnosti...ve mně je taková síla jako ani v předchozích nebyla... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (Uzi) ID 134365, mimibazar.cz/uzi (19.12.2012, 10:10)
Gratuluji, ale slyším prvně.. že někdo odmítne třeba jen odběr krve na Trippl test ... (zip)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 10:15)
...paní dr. se mně sama ptala už v tom12.tt zda chci tyhle vyšetření podstoupit nebo ne, že se jedná čistě o moje rozhodnutí...a já věděla, že nechci...nepotřebuji...už jsem to cítila u druhého, že by to pro mně nic neznamenalo - na potrat bych stejně nešla...
[A] :-$ (L)
...odmítnout můžete cokoli, je to vaše právo!..

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (Uzi) ID 134365, mimibazar.cz/uzi (19.12.2012, 10:27)
Samozřejmně sreening neni povinny.. já ale psala o Trippl testu což neni totéž
Sama jsem měla dost náročné těhu a kvůli své nemoci jsem ho celé trávila na genetice a podstoupila všechna možná vyšetření.. pro můj klid, že je vše jak má.. ale sama si nedokážu představit, kdyby mělo být něco v nepořádku a já měla volit (zip) takže na jednu stranu vás chápu.. (F)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 10:36)
...vše je o lidech - záleží na lidskosti a přirozenosti doktora...takhle jsem to barla u druhého - kontroly pro ten pocit jistoty...samozřejmě mi to ty dva týdny hrálo v hlavě...ale řekla jsem si, proč se stresovat - a přesně, ta možnost volby...nechtěla jsem, protže jsem rozhodnutí měla v sobě...
...a informace co jsem nabrala teď za posledních prár měsíců, jsem neměla ani v předchozích těhotenstvích...takže se cítím silná a sebevědomá coby matka a budoucí znovurodička, a to není málo!! (L)

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 9:54)
Tak tohle tedy nechápu!!!!!!! Ale přeji Vám, aby bylo vše v pořádku, už kvůli Vašim dvěma zdravým synům, kteří by jistě postiženým sourozencem velice trpěli.........

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (19.12.2012, 16:02)
:-o :-o :-o postiženým sourozencem velmi trpěli *-) jak to myslíte v čem by trpěli :^)

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 11:33)
Nechápu Váš názor ..... já porodila krásnýho na první pohled zdravýho chlapečka a bohužel osud si s náma pohrál a je autista. Na tuhle vadu nepříjde žáden test a děti se s tím roděj. A můžu Vám říct, že mýmu druhýmu synovi je úžasným brášnou miluje ho a Šimonek má neuvěřitelný štěstí, že právě on má brášku jako je Ondrášek i když je "postiženej" !!!! ... Jde vidět, že jste se nikdy z ničím takovým nesetkala :-$ protože postižený děti nejsou zrůdy ... jsou prostě jen jiné,ale lásku a péči potřebujou stejně jako zdravé děti (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (anenat) ID 358304 (19.12.2012, 13:09)
Kristýno, Vy ale sama píšete, že se Váš syn narodil v pořádku. Toto je přece úplně jiná situace!!!! Nikdo nevíme, zda se toto nebo něco podobného (autonehoda, závažné onemocnění) stane, ale pokud mám možnost zjistit, zda porodím nebo ne postižené dítě, je jistě žádoucí toto vědět, když to věda umožňuje. A pak chci teprve mít možnost se svobodně rozhodnout, jaký život připravím dítěti, sobě a celé rodině!!!

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 13:15)
(F) (F) Ale také je to svobodná volba každé z nás zda se tomuto vystavíme.... a jsem prostě názoru toho, že to není trest (L) je to tím, že dítko s problémem mám, možná bych na to koukala jinak nemít ho .... a mmch. jsem Kristína (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (anenat) ID 358304 (19.12.2012, 12:54)
Kopíruji : . Jde vidět, že jste se nikdy z ničím takovým nesetkala protože postižený děti nejsou zrůdy ...
Nikdo, až Vy, jste vyslovila slovo ZRŮDA !!!!! Máte doma postižené dítě a jedině Vy jste napsala v souvislosti s postiženými dětmi slovo ZRŮDA ´ MĚ BY NIC TAKOVÉHO NIKDY NENAPADLO!!"!!!!

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 12:58)
Radko (F) (F) nikdy jste nemusela řešit situaci, kdy se na Vás dívali lidi přes prsty a to jen proto, že Vaše dítě je "jiné" ... nikdy jste nemusela řešit situaci kdy Vám v obchodě prodavačka řekla aby jste s tím "fakanem" odešla atd .... bohužel dnešní svět je plný zloby a spousta lidí se na nemocné děti jako na zrůdy dívá ... já neřekla, že tyhle děti zrůdy jsou :-$ tak čtěte pořádně a nevytrhujte z textu jen to co se Vám hodí (L)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (anenat) ID 358304 (19.12.2012, 12:17)
Proč tyto děti nazýváte Zrůdama ???????????????? To tady nikdo nenapsal akorát VY !!! (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 12:18)
(L) (L) Radko čtěte pořádně ano?

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (verunka168) ID 269166 (19.12.2012, 12:09)
jak píšete-ale lásku a péči potřebujou.......a napadlo Vás kdo se jednou postará, až Vy nebudete moct???

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 12:17)
Tak pokud budu mluvit čistě jen o svém synovi, on se postará sám o sebe díky bohu (F) (F) (F) a nevím jak to funguje u jiných,ale já byla vedena k tomu pomáhat své rodině ...

ODPOVĚDĚT
Vlasta D. (Atuna) ID 112342, mimibazar.cz/atuna (19.12.2012, 11:57)
naprosto souhlasím (Y)

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 11:55)
...já věřím, že právě v těchto vztazích je veliká síla..!...náš život se leckdy může otočit úplně na druhou stranu a stím i naše hodnoty...nevíme co bude za 5,10,15,20 let...budeme míň milovat své blízké jen proto, že se něco nepovede..?? budeme je milovat o to víc!!pro mně není rozdíl, zda je to te´d v těhotenství nebo kdykoli během života dítěte... (F) (F) (F) (F)
posílám pozdravení Šimonkovi a Ondráškovi! (L) (L) [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 12:12)
Ano nikdo nevíme co v tý svý knize osudu máme... a mě osud dal Ondráška ... do 3 let naprosto "normálního" chlapečka bohužel se začal měnit... nikdo z nás neví dne ani minuty kdy tohle může potkat jej. Ale já Onynu beru jako dar, velký dar toho moct poznat tu neuvěřitelnou sílu a bojovnost. Mé dítě je jiné ANO je,ale není horší ... má pouze jinej pohled na svět a já mu ho strašně závidím. Nikdy nepozná zlo, protože mu nerozumí, nikdy nepozná bolest, smutek a stesk, protože to "necítí" vidí svět hezkej a je štastnej i z mouchy na okně. Dokáže se radovat opravdu ze všeho a to je krásné. To když mu zářej očka, to když pohladí Šimíse a povídá si s ním ... nikdy nezapomenu na ty nádherný dny těhu kdy hladil pupík a povídal miminku o našem světě takovým jakej ho vidí on ... o nebi, sluníčku, hvězdách, moři, sněho, děšti .. o tom jak má krásnou a hodnou maminku ....

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 12:21)
....v hlavě mi vždycky zní věta z Malého prince...ty nejdůležitější věci jsou skryté... (L)

ODPOVĚDĚT
Kristína B. (tinuskha) ID 13471, mimibazar.cz/tinuskha (19.12.2012, 12:23)
(L) (L) Terezko přeju hodně síly, pohodové těhu a těším se na fotečky třeťátka (F) (F) (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Vlasta D. (Atuna) ID 112342, mimibazar.cz/atuna (19.12.2012, 11:57)
ano,OBROVSKÁ SÍLA. [A] [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 10:20)
toto je rozhodnutí, které uzrává...u mně pomalu zrálo už u druhého...a není každému dáno.samozřejmě jako každá maminka toužím po zdravém a krásném miminku!...a podle všeho to tak vypadá.. :-) ale moje rozhodnutí bylo přijmout děťátko, jaké mi bude dáno...co bych na tom změnila, znát výsledky, které ani nemusí bý relevantní...sama za sebe - na potrat bych nešla...a naopak znám čím dál víc maminek, kterým tyto prognózy nevyšly a přes špatné výsledky se jim narodily děti zdravé...a děti s postiženým sourozencem netrpí, to vím...jen my bereme věci podle svého měřítka, děti přijímají s láskou a bezvýhradně každého,pokud jim to my dospělí umožníme... [A]

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 10:31)
Já Vám Vaše rozhodnutí nevyvracím, nekritizuji Vás. Já mám roční holčičku a všechny testy, které by mohly odhalit jakékoli nesrovnalosti jsem podstoupila a podstoupím je i příště! Už proto, že tady ta možnost udělání testu je, je jistě přínosem - možnost se rozhodnout. Nikdy bych sama sobě nevzala možnost volby. Ono toto není jen rozhodnutí matky, ale celé rodiny. Vím na 100%, že by můj manžel nebo má matka nechtěli obětovat můj život a život mého syna pro postižené dítě. Já tady mluvím o takovém postižení, kde není možnost zlepšení (například Downův syndrom), či rozštěp páteře).

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (19.12.2012, 16:05)
:^) a máte vůbec něco nastudováno o Downovu syndromu nebo jen víte že je to onemocnění, protože něco takového může napsat jen člověk, který o tom moc neví a děsí se jen toho názvu

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 20:57)
A co bych měla mít podle Vás nastudováno? Že napíšu, že u Downova syndromu není možné zlepšení ve Vás evokuje pocit, že o tom nic nevím????? Nechápu .......

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 10:40)
však ano, je to na každém!nikoho bych nedokázala soudit, je to těžké rozhodování...ale já mám bojovnost v povaze.-)) navíc znám sobně dvě maminky,které podezření na Downa měly...a miminko se narodilo zdravé - a u teřtího prý odmítnou vše, podle nich není to k ničemu - maximálně k tomu, se na tu situaci připravit :-) tak jsem to cítila i já...(u prvního jsem taky podstupovala naprosto vše...a trnula...)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (verunka168) ID 269166 (19.12.2012, 14:43)
Ano je to na každém. Je to velká zodpovědnost a strašně těžké se správně rozhodnou a nést následky. Můj názor je tedy opačný než Váš- já bych neodmítala možnosti dnešní medicíny. Přesto Vám i Vašemu miminku přeji mooc zdraví.

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 15:48)
...toto rozhodnutí ve mně uzrálo právě kvůli té zodpovědnosti...!možnosti medicíny rozhodně neodmítám,jinak bych nechodila na kontroly :-)) ale nechci se rozhodovat na základě lékařských doporučení, ale svého citu... :-$ proto by takové případné zjištění pro mně nebylo nijak určující...

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 10:47)
Moje maminka roky pracovala v porodnici u miminek (nikoli jako sestra u matek) a když mi vyprávěla o zděšení a zoufalství matek, kterým se postižené děti narodily (mluvím o 70-90letech), tak děkuji - NECHCI!!!! Raději půjdu na potrat (při potvrzení nezvratné diagnózy), než obětovat sebe, rodinu, k něčemu, co se stejně nezmění, i kdybych se přetrhla. Ono je něco jiného podezření a potvrzení takové diagnózy.........

ODPOVĚDĚT
Tereza Vydrová Škarková (theresicka) ID 106625, mimibazar.cz/theresicka (19.12.2012, 12:01)
...to byly smutné,temné doby,alespoň co se týče téhle oblasti...díky Bohu, že už v nich nežijeme!Naštěstí se pohled a morálka společnosti od té doby trochu zlepšily...a to i zásluhou takových morálních vzorů jako je Táňa Fišerová...díky za ní!
...maminka mojí maminky byla také sestra...měla velmi dobrý přehled o všech možných vadách...záleží jen na tom, jak kdo ve svém životě s takovými věcmi naloží...sama jsem v půl roce prodělala hnisavý zánět mozkových blan - a jsem TADY!žiju naplno, tvořím,vidím,chodím...beru svůj život jako velký dar a zázrak a jsem za něj vděčná!

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Vlasta D. (Atuna) ID 112342, mimibazar.cz/atuna (19.12.2012, 10:13)
nemohu souhlasit,mám (X)postiženou a (child5) netrpí.Učíme ho,aby ji pomáhal a toleroval ji.myslím,že je to Terezky věc.A my si (X)vybraly dobrovolně!!!!

ODPOVĚDĚT
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (19.12.2012, 11:19)
Vlasti, Anička je také adoptovaná?

ODPOVĚDĚT
Vlasta D. (Atuna) ID 112342, mimibazar.cz/atuna (19.12.2012, 11:56)
:-$ :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (19.12.2012, 10:21)
Já taky neříkám, že to není každého věc, ale jako matka od dvou dětí tohle prostě nechápu!!!!!!

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (pusik) ID 14790, mimibazar.cz/pusik (19.12.2012, 9:52)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)gratuluji |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT