![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120622/20/a108846-1340389311.jpg) | Hana M. (hanys77) ID 108846, mimibazar.cz/hanys77 (10.12.2012, 20:50) |
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=121071&user=108846 Já mám tady třetí recept v textu. Jsou od mé babičky a nám chutnají nejvíc. Ale musí být šoulané ručně! Zkoušela jsem je dvakrát tlačené přes mlýnek s nástavcem a byly takové jakoby tvrdší. Ty ručně válené jsou jemné. A hlavně se nesmí přepéct. Po pěti až osmi minutách zkusím ďobnout prstem a když už je z vrchu těsto pevné, nelepivé, mrknu na spodek. Když je narůžovělý, vytahuju z trouby. Opatrně, protože teplé jsou moc křehké. Stáhnu je z plechu, nechám chvilečku zpevnit a pak obaluju. S těstem se moc dobře pracuje, ale je možné, že podle druhu mouky může třeba lepit. Tak nechám zabalené odležet v lednici a případně ještě zapracuju trochu mouky. ![(hello)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
ODPOVĚDĚT |