Maminky a těhulky, pomozte**
Viz komentář
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 36 komentářů
Andrea S. (farlana) ID 299480 (1.11.2012, 7:46)
Díky moc všem za podnětné příspěvky (Y)

ODPOVĚDĚT
Iveta P. (choice) ID 155324 (8.12.2012, 22:32)
Ahojda Andy, no tak to vidíš já bych klidně kojila a kojila ,-) ,-) ,-) mít další dítě, tak kojim 50měsíců ,-) ,-) ,-) 1 dítě 15měsíců, 2 dítě 25 měs, a Amku 38 měs...teď jsem zvažovala zkusit se rozkojit pro pěstounské robě, ale tím že to bude pěstounství na přechodnou dobu, tak bych se zrujnovala...ale je fakt, že v těhotenství a při kojení jsem se cítila skvěle, vyrovnaně moc v pohodě :-) :-) :-) tak to je to, co jsem ti zapomněla dnes ještě říct *-) *-) *-)
jo ještě, 1 dítě v porodnici Broumov-bezva rady pro kojení, 2dítě Trutnov- tím, že jsem v lednu skončila s jedním a v prosinci začala s druhým, tak se mi nevěnovali (věděli, že jsem kojná :-)), ale mě to nevadilo, vše jsem měla v živé paměti, a 3 dítě Náchod-tam rady dávali, ale stejně jsem jela podle toho co jsem uměla z Broumova, na dětském dělá naše sestra a ta mi byla nápomocná při problému a jednou jsem volala na laktační ligu a tam

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Jitulina11) ID 212802 (31.10.2012, 19:03)
mě v porodnici moc nepomohli a to se pyšní tím, že kojení podporují.Rozkojila mě až naše dětská dr. po příchodu z porodnice.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (31.10.2012, 13:33)
Přerov, v porodnici mi ukazali koupani, prebalovani a trochu pomohli s kojenim. Maji na to jakysi "manual", knizecku, kde je napsane co a jak. Bylo mi to asi tak moc platne jak planek na opravu elektromotoru ,-) ,-) Sice jsem pochopila co a jak, jak dite drzet, jak prikladat, kde mam prsa, ale (child6) nechtela spolupracovat. S kozenkou se vubec neskamaradila :-| Vriskala jak pardal, nechtela se prisat a sat, mliko jsme nemela skoro vubec 8o| 8o| Pak mela nocni sluzbu jedna starsi sestra a kdyz videla, jak se trapim a mala je nespokojena, donesla flasku Nutrilonu a byl klid (Y) Druhy den, co jsme prisly z porodnice nas prisla zkontrolovat detska doktorka i s detskou sestrou. Dvakrat u nas byla porodni asistenka podivat se na me i na malou :-$

ODPOVĚDĚT
Barbora J. (rtutovka) ID 292959 (31.10.2012, 12:42)
Mám 14 denní (child6) a 3 letého (child10), u obou mi v porodnici pomohli s kojením. Po příchodu domů jsem dostala u obou číslo na laktační poradkyni - jezdí domů... K dětské jsem zavolala a hned mi bylo nabídnuto, že přijede k nám. Takže si myslím, že tady u nás na Karvinsku je to všechno O.K. (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela D. (BRUSÍČEK) ID 108219, mimibazar.cz/dancena (31.10.2012, 12:30)
Ostrava-po každém porodu dojela doktorka se sestrou do bytu,aniž bych musel někam volat(v r.1988 jsem ani neměla pev.linku).Prohlídka mimča,k tomu rady ohledně stravy mé a s tím související kojení.Poradna vždy během následujícího týdne po příjezdu domů.Je fakt,že první a druhý syn(ten je rok 91)se v porodnici dost lišily sestry co se kojení týče,jako prvorodičku mě to učily tak,po těch pár letech už mě sestra "zprdla",že takto určitě ne....No a dcery narozené v letech 03 a 06 opět zcela jiný styl kojení a rad,ovšem to už jsem si jen vyposlechla a řídila se sebou,holky byly obě kojené přes dva roky.No když se narodil vnuk,zcela jistě by takovou pomoc snacha uvítala,protože i když v porodnici předvádějí,jak mimčo okoupat,nakojit apod.,doma byla chuděra absolutně mimo,chodívala jsem za ní každé dopoledne,snažila se pomoct.Prostě měla z malého takový ten strach,že všechno dělá špatně,že pořád brečí,.N

ODPOVĚDĚT
Marie G. (L&L) ID 241517 (31.10.2012, 11:57)
Tak u nás také chodí lékařka domů, když přijdu z porodnice. Koupání ukazují v porodnici a s kojení jsme já problém také neměla, v porodnici lakt. poradkyně poradila a kojí, ještě teď (child9).Ale maminkám s nedonošenými (child5) (child6) by to chtělo víc pomoct (Y).

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (31.10.2012, 11:13)
Andrejko, já bych to určitě uvítala (okr.Prostějov). Vzhledem k tomu, že se syn narodil ve 30tt a musel být 2 měsíce v nemocnici, zatímco já jsem byla doma úplně zoufalá, byla jsem sama (manžel v práci), ničemu jsem nerozumněla a musela malému odsávat mlíčko 8x denně.. Tenkrát bych uvítala nějakou podobnou návštěvu a to i tehdy, když jsme si malého přivezli domů.. Teď jsem znovu těhotná, tak uvidím, jaké podmínky budou teď, ale každopádně je to výborný nápad, hlavně pomoc v oblasti kojení a v oblasti psychické (L)

ODPOVĚDĚT
jarmila s. (jarmila82) ID 146503, mimibazar.cz/jarmila82 (31.10.2012, 10:58)
U nás také chodí doktorka na první kontrolu domů, potom objednává miminko na převážení za týden do ordinace, má na to samozdřejmě vyhrazené hodiny, kdy tam jsou jen zdravá miminka. Docela mě udivuje, že ještě někde musí čekat maminka s miminkem mezi nemocnými dětmi. Jinak já bych dětskou sestru tedy nepotřebovala, ale chápu, že některé maminky by ji ocenily...

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (31.10.2012, 10:15)
Asi záleží jak moc má každá maminka pocit, že potřebuje pomoc....

Nyní u nás domů po příchodu z porodnice již také jezdí dětská doktorka. Ale když se mi narodily děti (2005, 2007), tak to tak ještě nefungovalo. Ale neviděla jsem jediný problém v tom, abych vzala dítě a dojela s ním k dětské lékařce. Ordinační hodiny oddělené, vzala nás ihned.
Nemůžu ze zdravotních důvodů kojit, netušila jsem to, zjistili jsme to u prvního dítěte až v porodnici. Odcházeli jsme domů s UM a jako svoje selhání jsem to rozhodně nebrala.
Druhé dítě jsem již ani nenechala přiložit, rovnou jsem se přihlásila o UM. Syn měl potom problémy, nechtěl jíst, ubýval na váze, UM mu nevyhovovaly, byla jsem z toho nešťastná.

Ale i tak si myslím, že zavedení institutu komunitní sestry by mě osobně k ničemu nebylo.
Myslím, že tak jak je to nastaveno nyní, je vyhovující.

ODPOVĚDĚT
Monika F. (cetinka) ID 88393, mimibazar.cz/cetinka (31.10.2012, 10:08)
Tak u nás Chodí lékařka domů, když přijde maminka z porodnice. Co se týká ženské sestry , aby mi přišla domů poradit, tak si myslím , že je to zbytečné Pokud mám problém vezmu mobil a volám svému lékaři. Koupaní ukazuji v porodnici a myslím si , že za ty 3 dny se to maminka je schopná naučit a týká se to i kojení. Mám 3 děti a při posledním se sestra jen smala, že poučovat a ukazovat koupání mamince , když má 3 dítě je pro ni jen ztráta času. (Y)Mluvím jen za sebe JAK TO VIDÍM. |:o)

ODPOVĚDĚT
Miluše M. (MilaM17) ID 384420 (31.10.2012, 10:01)
Dobrý den, nepřísluší mi asi soudit, zda je potřebné znovuzavedení sestřičky, která by docházela domů. Já jsem rodila v Žatci a paní doktorku máme v Lounech. V den propuštění z nemocnice jsem jí zavolala, že jdeme domů a ona se druhý den se sestřičkou přišly podívat k nám domů, na další kontrolu jsme šli asi za týden. Co je podle mě dobré a léta zavedené v žatecké porodnici je návštěva ženské sestry. Přišla za mnou na konci šestinedělí, zkontrolovala jak se mi hojí jizva, poradila s kojením i péčí o miminko. Byla to zkušená paní , pravděpodobně v důchodu, co už viděla tisíce maminek s miminky a mě ta návštěva moc pomohla. Z jejích rad jsem čerpala a čerpám dodnes.

ODPOVĚDĚT
Klára V. (klafiar) ID 374316 (31.10.2012, 9:56)
Asi záleží na pediatrovi. Ani jsem nevěděla,že už to je jak kde...Já přijela z porodnice,volala jsem MUDr.,jak mám postupovat co se týče první návštěvy a ona mi řekla,že v ordinační pauze mi tam ještě ten den pošle sestřičku. (child4) (child4)

ODPOVĚDĚT
Simona Lončáková (Paris) ID 36079, mimibazar.cz/paris (31.10.2012, 9:54)
U nás to také funguje, jakmile přijedete z porodnice s mimčem stačí zavolat dr a ona ještě ten den přijede domu (child4) (child4) (child4) (child7) (child7) (child7). Na novorozené děti nebo kojence mají vyhrazený jeden den v týdnu dopoledne takže žádné nachlazené děti nebo tak v čekárně nepotkáte . Já bych nevyužila, ale určitě chápu jiné mamči které takovou péči nemají ...... takže proč ne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (31.10.2012, 9:23)
(hello) Bohumín - mudr. domů nechodí, ale na druhou stranu jsme byly domluvené, že hned jak přijdu, zaklepu a hned nás veme (5.den po propuštění z porodnice).
Ohledně porodnice (fn ostrava) je pravda, že koupání i kojení "učí", ale my jsme si stejně našli svoje polohy, které nám oboum víc vyhovovaly než podle toho jejich "učení". Mimochodem kluk kojen do 15měsíců, žádné problémy s prdíkama, žádné nesnášenlivosti potravin a vodu miluje. Takže to jsem vám asi moc nepomohla, u nás probíhalo vše celkem v klidu, i zoubky....Ale věřím, že jsou mamči, které by ten váš projekt uvítaly (hello)

ODPOVĚDĚT
Kateřina T. (elkacka) ID 194687 (31.10.2012, 9:15)
u nás to bylo u prvního (child5) tak,ze jsme museli k dr. dojet... ani mi nenabídla, ze by se zastavila... jako prvorodicka jsem byla vykulena, ale musim rict, ze v porodnici mi vse vysvetlili skvele... zapojili i tatinka, byla jsem po cis.rezu, tak jsem to ocenila... a doma mi to udelalo velikou pomoc... u druheho (child5) - narodil se v lednu, kdyz byly letos ty veliky mrazy...tak se me dr. zeptala, jestli bych nemohla prijet... nooo :-o :-o :-o ale museli jsme tam dojet, nakonec se ji vubec nehodilo k nam prijet :-S... jediny co jsme meli jako ,,vyhodu,, byla prazdna cekarna... :-( neslo mi kojit... musela jsem si sehnat laktacni poradkyni... nastesti jsem narazila na fajnovou zenskou, co si hned udelala cas a prijela... v porodnici me sice naucili kojit s klobouckem, ale uplne spatne... s pomoci lakt. poradkyne jsme se kloboucku zdarne zbavili....
za me je tahle pomoc prospesna..mylsim, ze mnoha maminkam...treba i tem mladsim /nechci se nikoho dotknout/ to muze v ledas

ODPOVĚDĚT
Marie S. (MadlenkaS.) ID 386715 (31.10.2012, 9:15)
Hezký den,to je úžasný projekt,já tedy měla to štěstí,že jsem obě děti plně kojila a ještě kojím,díky úžasným sestrám v porodnici a i naše dětská doktorka jezdí po propuštění z porodnice na kontrolu miminek domů,ale určitě to takhle všude nefunguje.Určitě doporučuji zaměřit se na kojení,protože hodně maminek co znám to dost brzy vzdává,protože jim nikdo neporadí,takže za mne určitě ano (Y) držím pěsti,ať se projekt rozjede.Krásný den Maruška (L) jo a jsem od Náchoda

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (Bibetkaa) ID 223048, mimibazar.cz/bibetkaa (31.10.2012, 10:44)
Já jsem také od Náchoda, ale takové štěstí jsem neměla. V porodnici mi s kojením moc nepomohly ( narazila jsem na sestřičku staršího věku) jela jsme domů s odsávačkou. Hrozný stres, takže po měsíci dostala malá láhev. Z porodnice rovnou na kyčle, mezi dědoušky, také hrůza. A druhý den k naší doktorce, mezi ostatní dětičky. Určitě bych takový projekt uvítala. Iveta (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (MadlenkaS.) ID 386715 (31.10.2012, 10:56)
Já v Náchodské porodnici měla štěstí na mladé sestřičky a ty stále chodili,ptali se,pomáhali,ukazovali,fakt super.Při druhém jsem musela do HK,Náchod malovali a i tam super co se týká sesřiček.Na kyčle nás také poslali mimo nemocnici,v Hradci už ne.Já bych ještě uvítala lepší přístup některých doktorů k rodičce.V Hradci jsem natrefila na takového arogantního vo.a,ale o tomhle to tu není (L)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (Bibetkaa) ID 223048, mimibazar.cz/bibetkaa (31.10.2012, 12:04)
To jste měla štěstí. No a pak doktor 8o|, manžel se s ním pohádal ještě dvakrát po porodu....

ODPOVĚDĚT
Pavla F. (PAVLAFe) ID 341033 (31.10.2012, 8:48)
K nám taky přišla dr. se sestrou, a byla to milá podpora. Bohužel mi kojení nešlo, dcera neměla sací reflex, byla nedonošená. Volala jsem do Laktační poradny.Laktační liga byla na nic, ještě mě vystresovali víc, protože kojení byla podle nich jediná možná cesta dobrého prospívání miminka.Jako prvorodička jsem propadla pocitu , že jsem selhala a dítě mi umře. když nesaje z prsu.Kojení byl stres, a klid jsme s dcerou měly až s flaškou, jen díky rozumnému přístupu naší paní doktorky.

ODPOVĚDĚT
Andrea S. (farlana) ID 299480 (31.10.2012, 8:42)
(Y)Moc děkuju, jste skvelé. Pokud půjde vše hladce tak jak máme naplánované, tak je práce dětské komunitní sestry uskutečnitelná.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (31.10.2012, 8:37)
Tak u nás teda u starší dcerky doktorka byla. Ale jen proto, že byla nedonošená a venku bylo -20C. I tak ji jen prohlídla a o mě se vůbec nezajímala. Neptala se, jestly něco nepotřebuju. O nějakých radách ohledně koupání, natož pak kojení jsem si mohla nechat jenom zdát. Laktační poradkyni jsem ve svém okolí nesehnala. Takže díky tomu, že dcerka byla malinká a neuměla sát + já absolutně nešikovná + neschopná doktorka a absence laktační poradkyně, jsme v 7 týdnech byly niceni ukončit kojení :´(
Druhá dcerka byla narozená v termínu a měla běžnou velikost, takže jsme na prohlídku mazaly pěkně k doktorce. A navíc, protože jsem byla už druhorodička, tak mě už ani v nemocnici nic neukázaly. Jakože už jsem dost zkušená. Ale ono je trošku něco jiného starat se o nedonošeňátko a nebo o miminko narozené v termínu. Navíc po třech letech taky už ledacos z hlavy vypadne.
Takže já bych za Vaši pomoc byla rozhodně

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petoos) ID 75364, mimibazar.cz/petoos (31.10.2012, 8:35)
Asi také záleží na doktorce. Mně to bylo hooodně nepříjemné, když k nám přišla doktorka se sestrou. Přišlo mně to, že jsou spíš zvědavé, jak to máme doma zařízené. Navíc jejich rady ohledně kojení, koupání, přebalování atd. byly zastaralé. Obě jsou také velmi zaryté homeopatičky, které léčí homeopatiky i zlomenou ruku, už k nim naštěstí nechodíme.
Myslím, že vše potřebné naučí maminky v porodnici.
Já osobně jsem žádnou pomoc a rady nepotřebovala, a to jsem měla doma dvojčátka. Ale některé maminky (mám i v rodině) jsou prostě pomalejší a pomoc by uvítaly. Myslím, že kdyby byl nějaký profík na telefonu, kterému by maminka mohla zavolat v případě potřeby, bylo by to fajn, rozhodně ale ne povinně. Ne každé mamince je to příjemné [A]

ODPOVĚDĚT
Celkem: 26 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>