Dvojčata a každé jinou dietu (bez vajec- bez lepku
Prosím, máte někdo dvojčata s dietami, které chodí do školy, jak řešíte obědy nebo i maminky s jedním dítětem s dietou.Více komentář.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Klára V. (klafiar) ID 374316 (9.10.2012, 12:43)
Mám syna 9 let s alergií na veškeré živočišné mléko. Má to od mala,ví ,že to nesmí,že by mu tom nebylo dobře. V kuchyni ve škole to vědí a když je třeba omáčka se smetanou-koprovka,svíčková..atd.dají mu jen maso s přílohou bez omáčky nebo když jsou buchtičky se šodó,odhlásim ho a doma má připravený oběd,který si ohřeje. (pl)

ODPOVĚDĚT
Martina Ž. (maroušek) ID 294692 (9.10.2012, 12:00)
Já dětem dávám více svačiny a na obědvají se až příjdou domů |:o)škola nám nevaří bezlepkově i nechce dětem jídlo ani ohřívat!!!! (N) (N)Větší problém nám nastane příští rok syn již půjde na SOŠ vybral si učební odbor daleko od domova,takže bude na intru *-)škola bezlopkově nevaří,ale ohřijou mu co si přiveze z domu :^)Jen nevím jak to budeme dělat balit mu jídlo na celý týden 8o| 8o|

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (9.10.2012, 12:06)
Kupte mu do zásoby bezlepkové hotovky www.hotovky.cz. Navařte doma a pokud by mu jídlo chybělo nebo se třeba zkazilo, použijte hotovky. Já to teď synovi dávám na školu v přírodě. Starší pojede na lyžák a tam mu vařit budou. Majitelka hotelu je celiačka.

ODPOVĚDĚT
Martina Ž. (maroušek) ID 294692 (9.10.2012, 12:09)
Děkuji za radu určitě otestujeme (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (9.10.2012, 15:07)
My jsme to měli loni na dovolené v Chorvatsku. udělali jsme jen přílohu - rýži nebo těstoviny. Měli tam mikrovlnku, ale pokaženou, takže jsme to ohřívali v hrnci s vodou. Trvalo to sice déle, ale dalo se to. Loni měli ještě lepší cenu než teď. Letos zdražili, ale i tak se to dá. Teď se mi to na tu školu v přírodě zrovna hodí. :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (9.10.2012, 11:54)
Ve školce synovi vařili a bylo to OK. Ve škole začali vařit taky, ale bohužel měli oba kluci problémy. Bolelo je břicho a testy nebyly OK. Zřejmě docházelo k nějaké kontaminaci lepkem. Buď na to kašlali a nebo používali i polotovary a směsi ve kterých byl lepek a nekontrolovali to. Momentálně jim opět vařím. Oběd sní až přijdou ze školy domů. Pokud má starší syn odpolední, dostane 2 svačinky.
Do školy můžete nosit vlastní jídlo a domluvit se na ohřívání, ale kuchyně musí upravit řád jídelny a vytvořit vnitřní předpis pro vnášení cizího jídla. Zřejmě budete muset podepsat odpovědnost za případné problémy.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (9.10.2012, 11:16)
Já dětem denně vařím obědy,které si nosí do školy sebou,uloží do lednice,kterou mají v jídelně a v poledne si oběd ohřejí v mikrovlnce,je ale pravdou,že nejspíš toto nebude možné na každé škole (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (trala) ID 253343, mimibazar.cz/trala (9.10.2012, 11:13)
Prosím, pokud máte dvojčata s dietami-každé má jinou, chodí každé jinam do školy nebo nosíte obědy a ohřejí Vám je v jídelně nebo máte školní jídelnu, kde vaří bez vajec-bez lepku ?Budu ráda, když mi napíšete, jak to děláte Vy.Kluci teprve půjdou k zápisu,nebydlíme přímo v Přerově, v Přerově je škola, kde se vaří bez lepku, ale je na druhém konci Přerova(dost delší dojíždění).Teprve si budu obcházet jídelny, jestli vaří někde bez vajec-příp. bez lepku. Nebo pokud mi napíše některá maminka, kde má dítě jednu z diet, jak to děláte.Syn má celiakii od května, takže teď od září vařím oběma obědy a chystám svačinky do školky, ale ve škole to bude jiné. Děkuji .

ODPOVĚDĚT