Prosím o radu, poslední dobou se mi vůbec nedaří pečení. Recepty mám x let stare, vždy jsem pekla s úspěchem! Teď mi přijde už těsto tuhé, nasáklé olejem či máslem, kyne dobře, ale po upečení třeba včera buchty jsou tvrdé jak tenisáky, suché, drobivé
| Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (2.6.2012, 23:47) | peču už snad 100 let , používám pokaždé jinou mouku, podle toho jakou dostanu a pečení je pořád OK, stejně dobré jako dřív, spíš bude problém jinde, trouba asi zlobí nebo špatně vykynuté těsto
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena M. (a74) ID 400427 (2.6.2012, 20:29) | Podle toho, co píšete si myslím, že zlobí trouba...
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (2.6.2012, 14:16) | Kupte si externí teploměr a zkontrolujte, jestli trouba skutečně peče tak, jak by měla. Jinak tvrdé buchty jsou z chyb při kynutí.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana b. (fehofka) ID 93304 (2.6.2012, 13:19) | Může to být moukou.Záleží jakou kupujete,jestli jste někde nekoupila nějakou levnější,může být horší kvality.Já si takhle jednou zkazila vánoční cukroví.Všechno bylo tvrdé jako beton.
ODPOVĚDĚT |
|
| Judita M. (katz) ID 108188, mimibazar.cz/katz (2.6.2012, 12:53) | Já peču hodně buchty dva pekáče a odpoledne se ,už o ně pereme a večer je sežráno .Zkuste dát malou majolku v pytlíčku,nebojte nejde cítit.Já mám ,hl,mouku,kvásek,sůl,cukr,olej ,vajíčko a mléka dávám docela dost a jsou výborné a kort teď ,když kynou na sluníčku a pekáč vyleju olejem.Zrovna dnes nebo zítra chci zkusit chleba poprvé tak jsem zvědavá.....
ODPOVĚDĚT |
|
| Milena L. (veveřáček) ID 257062, mimibazar.cz/veveracek (2.6.2012, 12:31) | Já teda mám zkušenost,že to moukou být může..samozřejmě nemusí,ale vidím to i třeba na houskových knedlíkách a i u buchet,bábovek apod..jednou mi babča dala nějakou levnou mouku a buchty(stejné jako ty na obrázku) byly fakt tvrdý..a to jsem měla jinak čerstvé droždí i kvalitní máslo nebo olej či co se do toho dávalo..
ODPOVĚDĚT |
|
věra Z. (VEZA) ID 284159 (2.6.2012, 12:12) | Já dávám polohrubou mouku už leta a buchty jsou výborné.
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata F. (Viko) ID 233071 (2.6.2012, 12:04) | A když děláte máte všechny suroviny vyndány dřív,aby měli pokojovou teplotu?To dělá taky divy,zkuste
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (2.6.2012, 11:22) | Může to být moukou ale i například máslem nebo olejem. Taky droždí stojí za zmínku. Zkuste koupit mouku 00 nebo prostě lepší kvalitu a slunečnicový olej - žádný sójový nebo rostlinný ale slunečnicový a pohlídat spotřebu droždí. Uvidíte sama jestli bude vidět rozdíl.
ODPOVĚDĚT |
|