Je to moukou?
Prosím o radu, poslední dobou se mi vůbec nedaří pečení. Recepty mám x let stare, vždy jsem pekla s úspěchem! Teď mi přijde už těsto tuhé, nasáklé olejem či máslem, kyne dobře, ale po upečení třeba včera buchty jsou tvrdé jak tenisáky, suché, drobivé
poslední fotografie v albu Je to moukou? | Nové lino a otlaky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (2.6.2012, 23:47)
*-) peču už snad 100 let ,-), používám pokaždé jinou mouku, podle toho jakou dostanu a pečení je pořád OK, stejně dobré jako dřív, spíš bude problém jinde, trouba asi zlobí nebo špatně vykynuté těsto :-$

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (2.6.2012, 20:29)
Podle toho, co píšete si myslím, že zlobí trouba...

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (2.6.2012, 14:16)
Kupte si externí teploměr a zkontrolujte, jestli trouba skutečně peče tak, jak by měla.

Jinak tvrdé buchty jsou z chyb při kynutí.

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (2.6.2012, 13:19)
Může to být moukou.Záleží jakou kupujete,jestli jste někde nekoupila nějakou levnější,může být horší kvality.Já si takhle jednou zkazila vánoční cukroví.Všechno bylo tvrdé jako beton.

ODPOVĚDĚT
Judita M. (katz) ID 108188, mimibazar.cz/katz (2.6.2012, 12:53)
Já peču hodně buchty dva pekáče a odpoledne se ,už o ně pereme ,-) ,-) ,-)a večer je sežráno ,-) ,-) ,-) ,-).Zkuste dát malou majolku v pytlíčku,nebojte nejde cítit.Já mám ,hl,mouku,kvásek,sůl,cukr,olej ,vajíčko a mléka dávám docela dost a jsou výborné a kort teď ,když kynou na sluníčku (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)a pekáč vyleju olejem.Zrovna dnes nebo zítra chci zkusit chleba poprvé tak jsem zvědavá.....

ODPOVĚDĚT
Milena L. (veveřáček) ID 257062, mimibazar.cz/veveracek (2.6.2012, 12:31)
Já teda mám zkušenost,že to moukou být může..samozřejmě nemusí,ale vidím to i třeba na houskových knedlíkách a i u buchet,bábovek apod..jednou mi babča dala nějakou levnou mouku a buchty(stejné jako ty na obrázku) byly fakt tvrdý..a to jsem měla jinak čerstvé droždí i kvalitní máslo nebo olej či co se do toho dávalo..

ODPOVĚDĚT
věra Z. (VEZA) ID 284159 (2.6.2012, 12:12)
Já dávám polohrubou mouku už leta a buchty jsou výborné.

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (2.6.2012, 12:04)
A když děláte máte všechny suroviny vyndány dřív,aby měli pokojovou teplotu?To dělá taky divy,zkuste (L) (L) (L) (L) (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (2.6.2012, 11:22)
Může to být moukou ale i například máslem nebo olejem. Taky droždí stojí za zmínku.
Zkuste koupit mouku 00 nebo prostě lepší kvalitu a slunečnicový olej - žádný sójový nebo rostlinný ale slunečnicový a pohlídat spotřebu droždí. Uvidíte sama jestli bude vidět rozdíl. (F)

ODPOVĚDĚT