Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.5.2012, 14:33) |
Chléb typu šumava. 200 g chlebové žitné mouky, 300 g pšeničné mouky . Chlebovou mají třeba v TESCO. Pro začátek zkoušejte ne-celozrnné mouky, jsou náročnější na kynutí. Pytlík sušeného droždí, kávová lžička soli, kávová lžička drceného kmínu, 2 lžíce octa a nebo 3 rozdrcené celaskony, 300 ml vlažné vody. Nasypte to do pekárny a zapněte ji na program chleba a nechte ji pracovat. Poměr tekutiny (i třeba mléka u jiných chlebů) a sypkých směsí je 5:3, což jde aplikovat na všechny chleby. Ale ne třeba na bagety, tam se té vody dává víc.
ODPOVĚDĚT |
| | Soňa N. (fearold) ID 136975 (22.5.2012, 21:03) |
Na 500 g mouky dávám 1,5 malé odměrky droždí a 1,5 malé odměrky cukru. Pytlík droždí mi tedy přijde strašně moc.
ODPOVĚDĚT |