Jakou zrnkovou kávu?
Jakou používáte zrnkovou kávu na ruční mlýnek? V čem skladujete nenamletá zrna? Děkuji Moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (13.5.2012, 14:33)
Melu na stařičké elektrické etě s mlecími kameny, protože používám více způsobů jak vařit kávu (frenchpress, dřezvu a vaccum pot) a na každý potřebuju jinou hrubost a mlýnek po babičce někde ztratil aretovací šroub. Tu elektrickou etu jsem vyhrála na aukru asi za 200 kč a slouží dobře.

Kávy kupuju povětšinou 200- 250 gramů, což je množství, které vypijeme za dva, tři týdny. Jedu totiž v čerstvě pražené kávě a po měsíci od upražení už je bohužel natolik zoxidovaná, že třeba pěna nedrží vůbec.

Kupuju plantážní arabicy a nebo jiné druhy, ale povětšinou nikoliv směsi - nemám espresovač. Když peněženka dovolí, tak dávám přednost kávám zpracovaným suchou metodou. Kromě minimální ekologické zátěže ještě mívají jemnější, sladší chuť.

a své dýlery najdu tady
http://www.doubleshot.cz/
http://katerinska-kava.cz/
http://www.coffeesource.eu/

ODPOVĚDĚT