ZAHRADNICE SOS
Začínám zakládat záhon mezi námi a sousedem. Můžu dávat mezi listnaté keře i jehličnany?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (1.5.2012, 19:33)
(flower) (flower) (flower)určitě...ať Vám to krásně roste....

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (matavoj) ID 49023, mimibazar.cz/matavoj (2.5.2012, 8:21)
Děkuji, budu se snažit. (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (Kateřina.Pin) ID 164442, mimibazar.cz/katerinapin (1.5.2012, 12:44)
Můžete, ale respektujte udávanou šířku a výšku jednotlivých rostlin v dospělosti. tak tři, čtyři roky to bude dobrý a pak z toho může být prales... Taky musíte repektovat nároky na světelné podmínky rostlin, abyste se vyvarovala zklamání z uschlých a opálených stromků. Ze začátku to třeba bude vypadat prázdné, ale jak se to začne rozrůstat, tak sama uvidíte, že jste měla dát dál od plotu. Jste asi začátečnice, takže doporučuju sednout k netu a pohledat info k daným rostlinkám co do velikosti a nároků. Zkuste si to i trochu představit, jak to tak bude vypadat, abyste neměla obra vedle trpaslíka a mělo takové nějaké přechody a smysl. Aby to nebylo prostě plác sem, plác tam... (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (matavoj) ID 49023, mimibazar.cz/matavoj (2.5.2012, 8:28)
Díky za rady. Na netu stále čtu, hledám inspirace, radím se se zahradníky. Ale názory zkušených se třou. Jedni říkají bez jehlična\nů, jiní zas ano. Stejnak si to člověk zasadí podle svého citu. U mě to určitě taky bude pokus, omyl. Snažím se střídat keře podle květu, jeden odkvete a začne druhý a taky střídám barvu listů. Ale představa, jak bude po čase keř vypadat je mizivá. Vše si člověk může přečíst a nastudovat, ale praxe je jiná. Každopádně děkuji. Snažím se respektovat 3 druhy výšky. U plotu, střed a pak půdokryvné rostliny nebo trvalky. Zatím je to všechno téměř stejně velké, uvidíme co to udělá časem. Díky a hezký den.

ODPOVĚDĚT
Renata K. (re1) ID 93187 (1.5.2012, 12:06)
Dobrý den,můžete i to líp vypadá, doporučila bych namíchat různě barevné varianty jehličnanů, tm. zelené, světle zel.,stříbrné, jsou krásné a hlavně neopadávají,přes sezónu udělají parádu i listnáče, ty mají listy do červena, bílo-zel., variant je hodně, některé samozřejmě kvetou různými barvami květů, což je nádhera, chce si to trochu vyhrát, výsledek stojí za to. Krásné jsou i traviny!!!!

ODPOVĚDĚT
Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (1.5.2012, 11:22)
Určitě můžete, jen doporučuji nedávat stromky které budou v budoucnu mohutné moc blízko k plotu. Z toho by pak mohly být nepříjemnosti - záleží samozdřejmě na vztahu se sousedy. Ale jsou i tací co ořežou větve, které jim přejdou přes plot +o(
Já mám také namíchané listnaté a jehličnaté stromky.

ODPOVĚDĚT