mandlové lupínky
dobrota, u nás oblíbená hlavně na vánoce, ale i jindy, když zbydou bílky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Petra E. (Filisimo) ID 190303, mimibazar.cz/filisimo (28.4.2012, 21:13)
Blani, vypadají úžasně (clamp) (clamp) (clamp) můžu také poprosit o recept????Děkuju moc (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944 (7.12.2012, 22:26)
s omluvou za zpoždění posílám recept:
Mandlové lupínky

Suroviny: (na 1 formu „srnčí hřbet“)
• 4 bílky
• 10 dkg moučkového cukru
• 10 dkg hladké mouky
• 12 dkg celých neloupaných mandlí

Postup:
Ušlehat bílky s cukrem, přidat mouku, nakonec vmíchat celé mandle.
Směs nalít do formy (dle materiálu event. vymazat máslem a vysypat hrubou moukou).
Mírně péct ve vyhřáté troubě – jako piškot = tj. hotové je, když se nelepí těsto na vpíchnutou špejli.
Vlahé vyklopit do alobalu a zabalené uložit do lednice na cca 2-3 dny. (Aby mandle zvláčněly).
Z upečeného „hřbetu“ nakrájet co nejtenčí plátky! a na plechu (s pečícím papírem) v troubě je upéct (spíše usušit – cca 100 C) do růžova – aby byly křupavé.

ODPOVĚDĚT
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (27.4.2012, 9:36)
(Y)mám moc ráda...

ODPOVĚDĚT
Hana D. (hanadub) ID 50760, mimibazar.cz/hanadub (27.4.2012, 8:31)
můžu poprosit o recept?-....díky (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944 (27.4.2012, 18:34)
Hani, poslala jsem Vám recept do vzkazů.
Dobrou chuť.
Blanka

ODPOVĚDĚT
Věra S. (Charlotte) ID 34222, mimibazar.cz/charlotte (28.4.2012, 0:29)
mohla bych také poprosit o receptík vypadají (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)že budou moc dobré (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (L)

ODPOVĚDĚT
Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944 (7.12.2012, 22:27)
s omluvou za zpoždění posílám recept:

Mandlové lupínky

Suroviny: (na 1 formu „srnčí hřbet“)
• 4 bílky
• 10 dkg moučkového cukru
• 10 dkg hladké mouky
• 12 dkg celých neloupaných mandlí

Postup:
Ušlehat bílky s cukrem, přidat mouku, nakonec vmíchat celé mandle.
Směs nalít do formy (dle materiálu event. vymazat máslem a vysypat hrubou moukou).
Mírně péct ve vyhřáté troubě – jako piškot = tj. hotové je, když se nelepí těsto na vpíchnutou špejli.
Vlahé vyklopit do alobalu a zabalené uložit do lednice na cca 2-3 dny. (Aby mandle zvláčněly).
Z upečeného „hřbetu“ nakrájet co nejtenčí plátky! a na plechu (s pečícím papírem) v troubě je upéct (spíše usušit – cca 100 C) do růžova – aby byly křupavé.

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (27.4.2012, 7:56)
Ty dělá tchýně a jsou fakt úžasný! (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT