Maminečky, prosím, poraďte- dostala jsem hlívu a vůbec nevím co s ní mám udělat - nemám s ní žádné zkušenosti. Zkusím držkovou polívku a co se zbytkem? Moc Vám děkuji za příspěvky
| Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 23:23) | Moc Vám všem děkuju za recepty. Postupně vyzkouším asi všechny. Zítra začínám vařit a dám vědět co a jak nám chutnalo. Mimochodem ty špagety z Loskutáka vpadají taky dost lákavě.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 13:51) | jojo,je to z loskutáka,právě jsem je dojedla a jsou výbornééééé akorát dcerka je nají,protože ji v tom nechutná ta niva ale já s manžou jsem si pochutnala
ODPOVĚDĚT |
|
| Tereza V. (VancatovaT) ID 234211, mimibazar.cz/vancatovat (21.4.2012, 13:01) | já používám stejně jako žampiony. Obalovanou, do omáček, číny, pod maso, dávám si jí i pokrájenou do mrazáku....
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (21.4.2012, 12:20) | My děláme guláš,řízky,přidávám do rizota,do těstovin smaženici,do polévky,houbovou smetanovou omáčku...má opravdu široké využití,je výborná a zdravá
ODPOVĚDĚT |
|
| Tomáš S. (NaDěti) ID 230346, mimibazar.cz/nadeti (21.4.2012, 10:56) | Také děláme jako řízky a je to super
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka H. (LenHav) ID 132670, mimibazar.cz/lenhav (21.4.2012, 10:20) | Do bramboračky, zapečených brambor, smetanové omáčky na těstoviny, do omáček pod maso (plátky na houbách), do rizota, zapečených těstovin... Jen pozor na její chuť, je poměrně nevýrazná, doporučuji přidat maličko tzv. houbového koření. Dobrou chuť!
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana S. (conss) ID 72232 (21.4.2012, 9:56) | Výborná je smažená v trojobalu Jinak z ní děláme polívku nebo ji orestuji spolu s cibulkou a masem, chvilku podusím a s těstovinama a je to mňamka
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (21.4.2012, 9:45) | používám jako jiné houby - k masu, do těstovin, polévka
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 9:10) | jéé,dneska budu dělat špagety s nivou a hlívou,mňam Špagety s nivou a hlívou ústřičnou. 500 g špaget, 150 g nivy, 100 g anglické slaniny, 250 g zakysané smetany, 200 g hlívy ústřičné, 50 g másla, 1 jarní cibulku, bazalku, sůl, čerstvě mletý pepř
ODPOVĚDĚT |
| | Jana O. (jenny) ID 11463, mimibazar.cz/janao (22.4.2012, 12:36) |
to vypadá jedle
ODPOVĚDĚT |
| | Andrea H. (andreahejlova) ID 251857, mimibazar.cz/andreahejlova (21.4.2012, 13:12) |
A přesně tento recept jsem viděla minulou neděli v Loskutákovi a budu zkoušet zítra!!!!
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 13:56) |
jojo,je to z loskutáka,právě jsem je dojedla a jsou výbornééééé akorát dcerka je nají,protože ji v tom nechutná ta niva ale já s manžou jsem si pochutnala
ODPOVĚDĚT |
|
| Bára R. (rabaska8) ID 110212 (21.4.2012, 8:39) | gulášek je výborný, pak z mlétého uděláme větší kuličky, ochucené podobně jako karbošky, jen méně česneku a majoránky. Pekáč vymažu máslem, na dno položím posolenou hlívu a na ní kuličku a přikreju zase hlívou. Dám zapéct do trouby a podáváme s brambory s máslem.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:40) |
díky, to vypadá zajímavě.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dagmar B. (byzonka) ID 113580, mimibazar.cz/byzonka (21.4.2012, 8:13) | KROM POLÉVKY DĚLÁM I RIZOTO,SMAŽENICI, PŘIDÁVÁM KE KUŘETI KDYŽ HO PEČU NEBO KLIDNĚ JEN OSMAŽIT NA MÁSLE ČI OLEJI VŠE VÝBORNÉ, ZROVNA TENTO TÝDEN JSME MĚLI Z HLÍVY SNAD VŠE DOBROU CHUŤ
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:39) |
děkuju- už se mi sbíhají sliny
ODPOVĚDĚT |
|
pavel S. (paja96) ID 409303 (21.4.2012, 7:53) | delame gulas a nebo obalime jako rizek
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:40) |
děkuju
ODPOVĚDĚT |
|