Co s hlívou?
Maminečky, prosím, poraďte- dostala jsem hlívu a vůbec nevím co s ní mám udělat - nemám s ní žádné zkušenosti. Zkusím držkovou polívku a co se zbytkem? Moc Vám děkuji za příspěvky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 23:23)
Moc Vám všem děkuju za recepty. Postupně vyzkouším asi všechny. Zítra začínám vařit a dám vědět co a jak nám chutnalo. Mimochodem ty špagety z Loskutáka vpadají taky dost lákavě.

ODPOVĚDĚT
Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 13:51)
jojo,je to z loskutáka,právě jsem je dojedla a jsou výbornééééé |:o) |:o) |:o) |:o)
akorát dcerka je nají,protože ji v tom nechutná ta niva |-) ale já s manžou jsem si pochutnala (Y)

ODPOVĚDĚT
Tereza V. (VancatovaT) ID 234211, mimibazar.cz/vancatovat (21.4.2012, 13:01)
já používám stejně jako žampiony. Obalovanou, do omáček, číny, pod maso, dávám si jí i pokrájenou do mrazáku....

ODPOVĚDĚT
Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (21.4.2012, 12:20)
(hello)My děláme guláš,řízky,přidávám do rizota,do těstovin (pl)smaženici,do polévky,houbovou smetanovou omáčku...má opravdu široké využití,je výborná a zdravá (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Tomáš S. (NaDěti) ID 230346, mimibazar.cz/nadeti (21.4.2012, 10:56)
Také děláme jako řízky a je to super :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (LenHav) ID 132670, mimibazar.cz/lenhav (21.4.2012, 10:20)
Do bramboračky, zapečených brambor, smetanové omáčky na těstoviny, do omáček pod maso (plátky na houbách), do rizota, zapečených těstovin... Jen pozor na její chuť, je poměrně nevýrazná, doporučuji přidat maličko tzv. houbového koření. Dobrou chuť!

ODPOVĚDĚT
Hana S. (conss) ID 72232 (21.4.2012, 9:56)
Výborná je smažená v trojobalu :-$ Jinak z ní děláme polívku nebo ji orestuji spolu s cibulkou a masem, chvilku podusím a s těstovinama a je to mňamka (Y)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (21.4.2012, 9:45)
používám jako jiné houby - k masu, do těstovin, polévka

ODPOVĚDĚT
Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 9:10)
jéé,dneska budu dělat špagety s nivou a hlívou,mňam

Špagety s nivou a hlívou ústřičnou.
500 g špaget,
150 g nivy,
100 g anglické slaniny,
250 g zakysané smetany,
200 g hlívy ústřičné,
50 g másla,
1 jarní cibulku,
bazalku,
sůl, čerstvě mletý pepř

ODPOVĚDĚT
Jana O. (jenny) ID 11463, mimibazar.cz/janao (22.4.2012, 12:36)
to vypadá jedle (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea H. (andreahejlova) ID 251857, mimibazar.cz/andreahejlova (21.4.2012, 13:12)
A přesně tento recept jsem viděla minulou neděli v Loskutákovi a budu zkoušet zítra!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika B. (Moni81) ID 196948, mimibazar.cz/moni81 (21.4.2012, 13:56)
jojo,je to z loskutáka,právě jsem je dojedla a jsou výbornééééé
akorát dcerka je nají,protože ji v tom nechutná ta niva ale já s manžou jsem si pochutnala

ODPOVĚDĚT
Bára R. (rabaska8) ID 110212 (21.4.2012, 8:39)
gulášek je výborný, pak z mlétého uděláme větší kuličky, ochucené podobně jako karbošky, jen méně česneku a majoránky. Pekáč vymažu máslem, na dno položím posolenou hlívu a na ní kuličku a přikreju zase hlívou. Dám zapéct do trouby a podáváme s brambory s máslem. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:40)
díky, to vypadá zajímavě.

ODPOVĚDĚT
Dagmar B. (byzonka) ID 113580, mimibazar.cz/byzonka (21.4.2012, 8:13)
KROM POLÉVKY DĚLÁM I RIZOTO,SMAŽENICI, PŘIDÁVÁM KE KUŘETI KDYŽ HO PEČU NEBO KLIDNĚ JEN OSMAŽIT NA MÁSLE ČI OLEJI :-)VŠE VÝBORNÉ, ZROVNA TENTO TÝDEN JSME MĚLI Z HLÍVY SNAD VŠE ,-)DOBROU CHUŤ (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:39)
děkuju- už se mi sbíhají sliny

ODPOVĚDĚT
pavel S. (paja96) ID 409303 (21.4.2012, 7:53)
delame gulas a nebo obalime jako rizek :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (21.4.2012, 8:40)
děkuju

ODPOVĚDĚT