Jak udělat dobrý steak
Holky poraďte, z jakého masa, jak naložit, zkoušela jsem všechno možné a vždy to bylo tvrdé jako bota
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Kamila K. (kamilka-kofilka) ID 118415, mimibazar.cz/kamilka-kofilka (2.4.2012, 19:13)
Dobrý den Pavlo, nejdůležitější je maso, pokud nebudete mít kvalitní mladé maso tak ho nikdy neuděláte. Chce to dobrýho řezníka a maso z mladýho býčka :-).

ODPOVĚDĚT
Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (31.3.2012, 10:41)
já mám taky tuhý a kde jakou radu jsem prubla..Dostala jsem i knihu steaků od Pohlreicha.My jsme na Zelandě kupovali v marketu maso na grilování a to prostě se nedá srovnat to byla neskutečná lahoda!!A hodně jsme dělali s kostí no pohádka!!!Tady to prostě nedám ,tak většinou dělám vepř.a kuřecí maso (N)

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Januna) ID 15454 (31.3.2012, 2:37)
Nejlepší maso na steaky je střed (beef filet) z jihoamerické svíčkové. Postup následující: Maso si namarinujeme s olejem, pepřem a rozmarýnem, zprudka opečeme 1,5 minuty z každé strany na pánvi. Pak dát do trouby.

Propečenost masa určujeme dle doby masa strávené v troubě při 200°C
Rare: 2-3 minuty
Medium: 5-6 minut
Well: 8-10 minut

Maso necháme minutu odpočinout před podáváním, aby se šťáva udržela v mase. Solíme těsně před podáním nebo vůbec - záleží z jakého masa steaky steaky jsou. Jihoamerické svíčková se solit ani nemusí.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (upraveno 14.3.2013, 23:16)
.

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 22:52)
Řezník mi řekl že vysoký roštěnec je roštěná tak jsem vzala dva plátky 2cm vysoký a bylo to tvrdy :-( děla jsem na suché litinovce rozpálené asi 1,5 min z každé strany a byla to hrůza. Ale nevdávám to budu zkoušet dál 8o|
děkuji za radu (clamp)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (30.3.2012, 18:47)
Dělat co nejvíc zprudka co nejkratší dobu, z dobře "uzrálého" masa...bohužel můžete natrefit na špatný kus a s tím pak nehnete... Na zkřehnutí je do marinády dobrý i alkohol. Já jsem od Kluků v akci okoukala tuto staročeskou variantu a jinou už neděláme: pivo, rozpuštěné máslo, česnek, zázvor a čerstvá nasekaná petrželka. Maso je krásně šťavnaté, a vynikne jeho vlastní chuť - není cítit jen koření.

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:42)
Já mám i speciální francouzskou litinovou pánev a ani ta mi to maso neudělá měkoučké (peču zprudka podle tlouštky masa asi 1,5 min z každé strany) :-(
Jak dlouho necháváte zrát masíko a při jaké teplotě ? mám v lednici šuplík u kterého mohu regulovat teplotu takže ho tam můžu nechat. A v té marinádě to je jak dlouho ?

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (30.3.2012, 19:51)
Dělám to nasucho buď v grilovací pánvi nebo na grilu. A to máme fakt radši vyšší maso než ty tenké plátky... V marinádě nechávám tak, že ráno naložím a k obědu nebo k večeři grilujeme a zbytek nechám do druhého dne. A žádný výrazný rozdíl mezi 4 nebo 8 nebo 28 hodinami marinování nevidím...
A četla jsem i o marinádách s vodkou nebo kubánským rumem, kdyby vám ta pivní neseděla, ale já na ní nedám dopustit...

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:53)
hmmm vyzkouším a pak vám dám vědět jak to dopadlo :-)
Moc děkuji za rady

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (JitkaK) ID 39527, mimibazar.cz/drevo (30.3.2012, 18:46)
Nenakládat, doporučuju takhle:

http://life.ihned.cz/?article%5Bcomment%5D%5Bukaz_vsechny%5D=1&article%5Bcomment%5D%5Bart_id%5D=53614070&p=035000_d&article%5Bid%5D=53614070

ALe ono vždycky záleží na mase a s některým nenaděláte prostě nic.

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:51)
teda to je věda, ale super, moc děkuji

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (Morroc) ID 410318 (30.3.2012, 18:33)
Tvrdé = přepečené.

Do marinády přidejte něco kyselého (citronová šťáva, jablečný ocet...) trochu to naruší strukturu masa a bude měkčí.

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:37)
Já jsem zkoušela na doporučení řezníka " zkřehčovadlo" od Knoru ale to bylo tak slaný že jsem necítila chuť masa, ale bylo to měkké

ODPOVĚDĚT
Olga F. (Majkys75) ID 111949, mimibazar.cz/majkys75 (30.3.2012, 18:22)
Tak já jedině vepřovou panenku v celku nebo biftek (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)zrovna v nedli se chystám udělat, k tomu restované fazolky na slanině |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:02)
Já jsem zkoušela z roštěnky která byla 4 dny naložená v oleji a byla to hroznýýýýý

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacenkaan) ID 273762, mimibazar.cz/kacenkaan (30.3.2012, 18:17)
Pájo, nějak si se včera namlsala,viď? Takový maso jako bylo včera se nám určitě nikdy nepovede.pa

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:04)
To víš Ambiente je Ambiente , ja jsem oproti nim patlalka

ODPOVĚDĚT