Holky poraďte, z jakého masa, jak naložit, zkoušela jsem všechno možné a vždy to bylo tvrdé jako bota
| Kamila K. (kamilka-kofilka) ID 118415, mimibazar.cz/kamilka-kofilka (2.4.2012, 19:13) | Dobrý den Pavlo, nejdůležitější je maso, pokud nebudete mít kvalitní mladé maso tak ho nikdy neuděláte. Chce to dobrýho řezníka a maso z mladýho býčka .
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (31.3.2012, 10:41) | já mám taky tuhý a kde jakou radu jsem prubla..Dostala jsem i knihu steaků od Pohlreicha.My jsme na Zelandě kupovali v marketu maso na grilování a to prostě se nedá srovnat to byla neskutečná lahoda!!A hodně jsme dělali s kostí no pohádka!!!Tady to prostě nedám ,tak většinou dělám vepř.a kuřecí maso
ODPOVĚDĚT |
|
Jana J. (Januna) ID 15454 (31.3.2012, 2:37) | Nejlepší maso na steaky je střed (beef filet) z jihoamerické svíčkové. Postup následující: Maso si namarinujeme s olejem, pepřem a rozmarýnem, zprudka opečeme 1,5 minuty z každé strany na pánvi. Pak dát do trouby. Propečenost masa určujeme dle doby masa strávené v troubě při 200°C Rare: 2-3 minuty Medium: 5-6 minut Well: 8-10 minut Maso necháme minutu odpočinout před podáváním, aby se šťáva udržela v mase. Solíme těsně před podáním nebo vůbec - záleží z jakého masa steaky steaky jsou. Jihoamerické svíčková se solit ani nemusí.
ODPOVĚDĚT |
|
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 22:52) |
Řezník mi řekl že vysoký roštěnec je roštěná tak jsem vzala dva plátky 2cm vysoký a bylo to tvrdy děla jsem na suché litinovce rozpálené asi 1,5 min z každé strany a byla to hrůza. Ale nevdávám to budu zkoušet dál děkuji za radu
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (30.3.2012, 18:47) | Dělat co nejvíc zprudka co nejkratší dobu, z dobře "uzrálého" masa...bohužel můžete natrefit na špatný kus a s tím pak nehnete... Na zkřehnutí je do marinády dobrý i alkohol. Já jsem od Kluků v akci okoukala tuto staročeskou variantu a jinou už neděláme: pivo, rozpuštěné máslo, česnek, zázvor a čerstvá nasekaná petrželka. Maso je krásně šťavnaté, a vynikne jeho vlastní chuť - není cítit jen koření.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:42) |
Já mám i speciální francouzskou litinovou pánev a ani ta mi to maso neudělá měkoučké (peču zprudka podle tlouštky masa asi 1,5 min z každé strany) Jak dlouho necháváte zrát masíko a při jaké teplotě ? mám v lednici šuplík u kterého mohu regulovat teplotu takže ho tam můžu nechat. A v té marinádě to je jak dlouho ?
ODPOVĚDĚT |
| | | Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (30.3.2012, 19:51) |
Dělám to nasucho buď v grilovací pánvi nebo na grilu. A to máme fakt radši vyšší maso než ty tenké plátky... V marinádě nechávám tak, že ráno naložím a k obědu nebo k večeři grilujeme a zbytek nechám do druhého dne. A žádný výrazný rozdíl mezi 4 nebo 8 nebo 28 hodinami marinování nevidím... A četla jsem i o marinádách s vodkou nebo kubánským rumem, kdyby vám ta pivní neseděla, ale já na ní nedám dopustit...
ODPOVĚDĚT |
| | | | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:53) |
hmmm vyzkouším a pak vám dám vědět jak to dopadlo Moc děkuji za rady
ODPOVĚDĚT |
|
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:51) |
teda to je věda, ale super, moc děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
Michaela S. (Morroc) ID 410318 (30.3.2012, 18:33) | Tvrdé = přepečené. Do marinády přidejte něco kyselého (citronová šťáva, jablečný ocet...) trochu to naruší strukturu masa a bude měkčí.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:37) |
Já jsem zkoušela na doporučení řezníka " zkřehčovadlo" od Knoru ale to bylo tak slaný že jsem necítila chuť masa, ale bylo to měkké
ODPOVĚDĚT |
|
| Olga F. (Majkys75) ID 111949, mimibazar.cz/majkys75 (30.3.2012, 18:22) | Tak já jedině vepřovou panenku v celku nebo biftek zrovna v nedli se chystám udělat, k tomu restované fazolky na slanině
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:02) |
Já jsem zkoušela z roštěnky která byla 4 dny naložená v oleji a byla to hroznýýýýý
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina B. (kacenkaan) ID 273762, mimibazar.cz/kacenkaan (30.3.2012, 18:17) | Pájo, nějak si se včera namlsala,viď? Takový maso jako bylo včera se nám určitě nikdy nepovede.pa
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (30.3.2012, 19:04) |
To víš Ambiente je Ambiente , ja jsem oproti nim patlalka
ODPOVĚDĚT |
|