Hana Koudelková (hancikub) ID 219357, mimibazar.cz/hancikub (2.3.2012, 14:19) |
Ahojky dělala jsem asi jen 4 potahované dorty, není to tak hrozné, ale doporučuji zkusit něco vytvořit dopředu jen tak na neděli. Nejdůležitější je zásada že marcipán si vyválet radši silnější než tenký - nebude se při potahování trhat. Korpus si lehce celý pomazat krémem a nechat na chladném místě ztuhnout, v žádném případě nepomazávat šlehačkou - marcipán by se roztékal. To jsou asi základní rady pro potahování. Co mám vyzkoušené nejlepší jsou gelové potravinářské barvičky, dají se sehnat kdekoliv na netu (cena je asi 50,-Kč). Dá se barvit i z drogerie, ale někdy tam zůstávají krystalky nemusí se dobře rozpustit. Jo a pak když na dort budete něco chtít přichytit tak, buď párátkem - pokud je to větší nebo slivovicí, či jiným lihem - vypaří se, nezmění chuť marcipánu a drží to jako přibité - kytičky, písmena aj. Kdyby jste chtěla ještě něco vědět tak mi napište do vzkazů, pok
ODPOVĚDĚT |