víkendové manželství
Prosím maminky, jejichž manželé jezdí domů jen na víkendy, o radu. Viz. koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 28 komentářů
Iva Vojtkova (Iv1) ID 43005, mimibazar.cz/iv1 (25.2.2012, 20:55)
manžel nikde nejezdí, denně chodí domů, máme spolu moc hezký vztah. A chci V8m všem ženám napsat. MLUVTE SE SVÝMI MUŽI...........
ONi nevÍ, jak se cítíte, na co myslíte, mluvte s nimi napřímo, bez zbytečných zatáček. Pokud jste naštvané, tak jim to řekněte a proč jste naštvané, ale mluvte.
A že se jim nechce?? Mluvte, v klidu bez emocí jim to řekněte.
Přeji VÁM milá Martinko, aby jste to svému mamnželovi hezky řekla, co se Vám nelíbí a jak by jste to chtěla a přeji aby se vše obrátilo k dobrému.
ALe neutíkejte od problému, nic tím nezískáte, vyřešte ho, uleví se vám, i vaší rodině.

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (26.2.2012, 13:00)
Souhlasím - ale ne vždy to tak jde. Vztah je o komunikaci, ale musí chtít oba dva :-( Já když mluvím o tom, co cítím, je mi vysvětleno, že to cítit nesmím, nemohu apod. Nebo přejde do útoku. Je to prostě náročný... A to nastoluji klidnou atmosféru, mluvím mile, vyhýbám se útokům, více chválím. ...

ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (25.2.2012, 20:46)
Martino a když odejdete, tak co Vám to přinese, bude to asi ještě horší, být na Vašem místě, ještě bych počkala až jak to budete zvládat při práci, odejít můžete vždycky, jen to neuspěchat, moc držím palce (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (jíta406) ID 56085, mimibazar.cz/jita406 (25.2.2012, 17:52)
zrovna ted řešíme finanční situaci a manžel bude možná taky "víkendák",když to tu čru tak se nějak začínám bát,máme hezké manželství,ale bohužel bez korunek to nejde.Taky mě udivuje že i když Váš manžel pracuje pryč,tak Vám právě tak málo zbejvá,to snad pak nemá ani cenu,nenašel by za stejné peníze práci někde poblíž domova??Bude to asi velká změna,tak doufám že to zvládneme jak některé maminky píšou :-$Přeji Vám at u Vás dobře dopadne (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina O. (matulina) ID 118480, mimibazar.cz/matulina (25.2.2012, 18:31)
Manžel dělá pro firmu u nás ve městě, ale jako stavbyvedoucí jezdí po celé republice a hlavně tedy do Čech, protože u nás v Moravskoslezském kraji se nic takového nestaví. Nejsou peníze ani investoři :-( Já jsem ho tak trošku tlačila, aby šel dělat s mým bratrem do Německa a Rakouska, byl by častěji doma než teď a peněz o 10 až 20 tis. měsíčně víc, ale nechtěl o tom ani slyšet. On chce prostě dělat v oboru a přes to vlak nejede :´(

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (25.2.2012, 17:38)
Měli jsme to taky tak. Manžel přes týden pryč, opravovali jsme dům, žili v pronájmu a já byla těhotná. Jezdil takto do dceřiných 1. narozenin, já pořád sama v baráku, kolotoč jak blázen. Nakonec se rozhodl jít do soukroma. Musí si schánět práci sám, ale je večery doma. Jinak to nebylo k žití. A jinak - myslím, že byste si měli udělat pořádek v tom, aby vašeho manžela využívali příbuzní. Jistě má dost své práce, když není týden doma. A ještě chodit pomáhat všem ostatním - vy pomoct nepotřebujete? Prvně má udělat co je třeba doma, pomoci vám, být s dětmi a pak až řešit problémy druhých. Možná to taky tak cítíte, jen manžel se cítí být dlužen někde pomocí. to taky známe. Pak je člověk akorát nas..nej. Držím pěsti a zkuste si o tom promluvit. Rozvod už je konečná....

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (25.2.2012, 14:36)
Můj manžel to měl stejně tak. Ale byli jsme bez dětí a tak to šlo. Pak jsme měli malou a ta ho o víkendu ani moc nebrala na vědomí, protože beztak odpočíval, protože toho má za celej tejden dost. Pak se narodil malej a to už jsme se švagrovou pištěly, protože to bylo opravdu náročné. Takže se hoši dali na živnost a jsou spokojenější oni i my. Sami oba se švsgrem uznali, že aspoň tu svou rodinu znají.... Uvidíte, jak to jde ovlivnit...

ODPOVĚDĚT
Martina O. (matulina) ID 118480, mimibazar.cz/matulina (25.2.2012, 14:16)
Já jsem to s ním chtěla probrat už několikrát, ale on mi vždycky řekl, že toho má v práci už tak dost, a že ho alespoň doma nemám zatěžovat problémy :-S
Musím vám tedy poděkovat za všechny vaše komentáře. Dala jsem je manželovi přečíst a byl z toho tak trošku vykulený. Slíbil, že se polepší a bude s námi trávit více času a až nastoupím do práce, tak se poohlédne po práci jiné, aby byl s námi co nejvíce. Tak jen doufám, že to dodrží.

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (25.2.2012, 14:55)
Kéž by přišel k rozumu,takhle se přeci nedá žít donekonečna..děti i vy ho potřebujete (hello)

ODPOVĚDĚT
Romana V. (valdizna) ID 136456, mimibazar.cz/valdizna (25.2.2012, 14:36)
DRŽÍM VÁ PALEČKY,ABY TO BYLO LEPŠÍ (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (MiTiMa) ID 9170, mimibazar.cz/mitima (25.2.2012, 14:19)
Martino tak snad to klapne a bude líp! (F) Držím moc pěsti, i mě to někdy leze na mozek, s dětma pořád sama, ale u nás je to hlavně kvůli financím a oba to tak bereme (F)

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (25.2.2012, 13:59)
Je to hrozně těžké rozhodnutí. A je jen na vás, jak je i vidět tady, každý to má jinak. Někdo se rozejde, někdo vydrží.
Mám to podobné, jen chodí důmů denně večer - pozdě, pak stejně pracuje, ani peníze nevydělá (teď se vracím po mateřský a jedu rovnou na dvě práce, celkem 1,3 úvazku...). Nemluvíme, sex není (on to nemusí, já strádám), doma neuklidí ani po sobě. Miluje děti a má s nimi hezký vztah (6 a 3). Je to hodný muž, ale "zadělaný" svou firmou, která neprosperuje. Kdyby šel do klasické práce, něco by se zlepšilo - ale on na to neslyší a problémy nevidí. Já už taky melu z posledního. Byl ted 2 týdny pryč a vše klapalo mnohem lépe, bez stresu, v pohodě... Taky zvažuji, co dál. Ale děti nikdo nebude milovat tak, jako on... Jenže kdo bude milovat mě? No, uvidíme. Písněte, jak to u vás dopadlo....

ODPOVĚDĚT
Monika Z. (Freman) ID 43109, mimibazar.cz/freman (26.2.2012, 0:07)
tak koukám Hanko, že to mám doma stejné jako u Vás - přes kopírák +o( :-S

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (MiTiMa) ID 9170, mimibazar.cz/mitima (25.2.2012, 13:46)
Také máme tatínka jen na víkendy, ale když přijede domů, tak se nám 100% věnuje. Dokonce i vaří, sám si vypere, uklidí, vše udělá. Ne že bych mu to nechtěla dělat já, ale on je tak zvyklý z dob co byl sám a nevadí mu to a snaží se mi právě vynahradit to že je pryč. Ale to víme oba, že to dělá pro nás pro všechny, v našem kraji by měl jinak malé peníze, tak musí jezdit. Tento víkend třeba nedojel vůbec, byl naštvaný, mrzelo nás to všechny, i děti se na něj těšili, ale nevyšlo to. Bavili jsme se o tom, že až budu já v práci a splatíme dluhy, tak bude přemýšlet o změně práce aby tu byl s námi. Je to opravdu na vašem chlapovi jak to cítí a pokud nemá tu potřebu s vámi být, když už doma konečně je, tak je to blbé. Bavili jste se o tom?

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (25.2.2012, 13:28)
Počkejte až nastoupíte do práce...budete mít jiný starosti a nebudete na to tolik myslet, rozpočet budete mít taky jinej, tak se třeba manžel může poohlídnout po práci někde blíž hm? Hlavně si s ním o tom promluvte...a řekněte mu, jak to cítíte. Třeba mu dotrkne, že může podnikat o víkendech i něco s rodinou. Manžel taky dost dlouho pracoval, ráno odjížděl po pátý hodině a vracel se kolikrát v noci, takže vás chápu... (F) nevzdávejte se bez boje, odejít můžete vždycky, ale těžko to vrátíte (L)

ODPOVĚDĚT
Iveta Š. (ivetta) ID 472 (25.2.2012, 13:18)
a na co ho máte? Nebyla byste natom líp bez manžela s alimenty? Nepomáhá, dětem se věnuje? Kdy ? peněz asi moc taky nevozí ... tak co? a kdy je hodný dvě noci za týden?

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (25.2.2012, 12:18)
Plně Vás chápu,také jsem na manžela čekávala jak čekanka,to bylo za svobodna,když jsme spolu chodili,po svatbě se nám narodil syn a manža měl tolik práce,že jezdil sice každý den,ale třeba ve 22h a odcházel ráno v 6h,takže vím jak se cítíte.Moc peněz Vám teda nezbývá,asi bych si s maželem promluvila o všem i jeho práci,zda by si nemohl najít i za stejné peníze nějakou v místě bydliště,aby se mohl domů vracet každý den.Určitě by Vám bylo líp,kdyby jste ho viděla aspoň večer i pro děti by to bylo lepší.Pokud manžel nebude chtít nic měnit,tak s tím bohužel neuděláte nic a budete se muset rozhodnout,jak dál,ale bylo by to od něj dost sobecké.Přeju hodně síly (L)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (25.2.2012, 11:27)
To že jezdí jen na víkendy by mě snad ani nevadilo, ale za prve, má potom věnovat rodině a ne lítat bůhví kde, a v neposlední řadě, co dělá? že vám zbývá pouze 6 000 kč na vše , jak píšete, když už obětuje čas , tak to musí být znát na financích , jinak je to na houby, počkala bych až nastoupím do práce, at máte pro sebe nějaký základ, a potom to řešte, pokud s chlapa nemáte jeho čas ani peníze , tak potom ho nemáte na nic, bohužel.

ODPOVĚDĚT
Eva F. (fikarka) ID 88171 (25.2.2012, 12:05)
100% souhlas když už pořád v trapu tak at z něj aspon kape ...

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (25.2.2012, 11:08)
Co žena, to názor, je těžké radit. Co vím, tak i doktor Plzák říkal, že statisticky je dokázáno, že víkendové manželství vydrží déle než normální. Mám 40letou přítelkyni, její manžel jezdil domů jen v pátek. Ona chodila do práce a starala se o děti. nestěžovala si. Říkala, že zdaleka nemá tolik vařeního a uklízeního.Vzhledem k tomu, že dost vydělal, postavili si pěkný domek.
Já jsem v mládí synům slíbila, že dokud nebudou samostatní, nebude tu s námi žádný muž žít. Zvykla jsem si na tolik, že už bych ani nechtěla mít doma přítele 24 hodin.
Určitě to není důvod k rozvodu.Naučte se nezávislosti. Jednou to určitě oceníte.

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (25.2.2012, 13:24)
taky nechápu, proč se odstřihnout... je hodně rodin, kde žije "náhradní" táta a funguje líp než ten biologickej...a děti tu ruku chlapa taky potřebujou. nikdy bych tohle po svých rodičích nežádala, kdyby šli od sebe..taky mají právo na svůj život

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (25.2.2012, 11:30)
mě přijde strašné obětovat život jen dětem a slíbit jim to, co jste slíbila vy, co pak v 40ti letech? nebo 45? sama? děti si najdou protějšky, vyprndou se na vás a budou docházet jen na návštěvy a vy budete sama...mě to přijde moc radikální

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (25.2.2012, 15:20)
Ne ne, to nebyla oběť. Já jsem 4 roky po rozvodu žila s druhem a ten nesnášel, aby děti s námi seděli společně v obýváku. Vytáčeli ho jejich blbnutí u stolu, věčně je posílal do dětského pokoje a nebo do sousedního bytu k babičce. Zjistila jsem, že bych se jim odcizila. Po rozchodu s druhem jsem jim ten slib dala. A splnila. Nový přítel ke mě jezdil jen na víkend, nic jsme společně neřešili. Zvykla jsem si. On si taky zvykl a jsme spolu jen když chcem. Vzájemně si pomáháme, ale nelezem si na nervy. Moje vnoučata mají tedy 3 dědy. Ale tohoto mají nejrači.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.2.2012, 12:19)
A kde je psáno, že najde lepšího chlapa, než je ten dosavadní? Lepšího manžela a lepšího otce? Jistě, pokud by ten původní byl zlý, sobecký, lakomý, agresívní, nezodpovědný, lenoch, špatný otec, pak to chápu, ale o tom tu nebyla řeč. A měnit chlapa hned, když se mi něco nelíbí, jen proto, že si představuji romantické manželství typu Twilight sága mi přijde celkem nedospělé. Minimálně bych to zkusila nejdřív řešit, promluvit si o tom, zkusit něco změnit, jít do poradny...

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (25.2.2012, 13:32)
*-) Ivetka psala paní Ludmile, že není dobré se obětovat jen dětem... nic o tom, aby měnila chlapa tam nepsala ,-) Nesekla jste se ve vláknu?

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (25.2.2012, 13:13)
nějak vám nerozumím, kde jsem psala o romantickém manželství? a o tom, měnit hned chlapa?

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (25.2.2012, 11:00)
Někdy je lepší víkenďák, než chlap, který je sice celý týden doma ale proleží to na gauči.
Záleží na tom, jaký typ je váš muž, jestli si myslíte, že najdete takového, který bude s vámi doma a nebude to ležák gaučový,. tak odejděte.
Já osobně bych radši sice víkendového, než celotýdenního gaučáka (F)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (25.2.2012, 10:48)
Vůbec se vám nedivím, že to chcete řešit. Co z toho, když je manžel hodný, když s váma vůbec není? Taky potřebujete někoho, kdo vás podpoří, promluví s vámi. To, že je pryč celý týden, se dá přežít, ale to, že s vámi netráví ani ten víkend, bych snášela velice špatně. Tím vám neradím od něj odejít, ale promluvila bych si s ním o svých pocitech, že se cítíte osaměle, odstrčená na vedlejší koleji, jako kdybyste byla bez manžela. třeba mu tohle vůbec nedochází, proto bych mu na vašem místě vysvětlila, jak se cítím a pokud mu na vás opravdu záleží, dá si záležet, abyste se necítila tak odstrčeně. Hodně štěstí (L)

ODPOVĚDĚT
Věra Ž. (verkazak) ID 223049 (25.2.2012, 10:29)
Možná jsem na tom hůř než vy,protože jsem doma skutečně sama,děti už velké s námi nebydlí.Někdy je to na ho...,ale pak se zase seberu a gunguju dál.Jak píše paní pode mnou,skype,sms ,to pomáhá.Jsme spolu 30 let a je to pořád pěkný.Vydržte,zase bude líp.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.2.2012, 10:04)
A myslíte, že byste si pomohla, kdybyste od něj odešla? Máte kde bydlet, budete mít dost financí... ? Záleží na tom jak se manžel chová i dětem, jestli se mají rádi... Měla byste si s ním promluvit a říct mu, jak se cítíte a co vám chybí. ZKuste naplánovat na víkend nějakou společnou činnost, aby si ho děti užily. K rodičům i prarodičům můžete jezdit přece taky společně.

ODPOVĚDĚT
Tereza H. (Tereza99) ID 164017 (25.2.2012, 10:30)
přesně tak, teď jsem se vrátila a chtěla jsem to dopsat pod svůj komentář, odchodem byste nic nezískala, naopak bylo by to jen horší a to ve všech směrech, pokud tedy již nemáte někoho, kdo nemá pro co žít a čeká na ženskou s 2 dětma ,-) držte se hodného chlapa jako klíště a nepusťte ,-) a jestli se chce věnovat rodičům i kamarádům, to úplně chápu když je celý týden pryč, udělejte rodině program na "poměrnou" část víkendu, která by připadla vám a užívejte si to (L)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (Simisek12) ID 96071 (25.2.2012, 9:54)
tak takové manželství měl můj strejda akorát ,že byl pryč měsíc a pak týden doma.
Po čase se zjistilo ,že už má 7 let milenku a to přitom s manželkou měly
hezký vztah a tří děti . Ted bydlí u milenky,jeho žena nechtěla přistoupit na to že
bude žít dvojím životem.

ODPOVĚDĚT
Tereza H. (Tereza99) ID 164017 (25.2.2012, 9:54)
vidíte a já vám můžu tiše závidět,, že máte alespoň víkendy ,-) manžel za prací neodjíždí nikam daleko, ale má jí tolik, že pracuje 7 dní v týdnu, dnes ráno opět odjel, ale slíbil, že k večeru přijede dříve jak v 8 hodin a budeme grilovat, paráda (Y) (Y) (Y) vždy se těším na přírodní katastrofy, na třeskuté mrazy nebo alespoň pořádnej liják a že bude chvíli doma, jsme spolu cca 27 let ,-) máme 21 letou dceru a 4 letého kluka,kvalita vztahu není o délce společně stráveného času, vemte si, že byste měla doma celodenního gaučáka, co jen trousí, drobí a na práci nesáhne, který by s vámi nechtěl být, dělal by dusno, nasával, tahal se vám se sousedkou a vůbec o vás neměl zájem, takže zlatej "hodnej víkenďák" (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Tereza K. (kucerka.terka) ID 364334 (25.2.2012, 9:27)
my jsme spolu 15 let máme dvě (X) (X) 12 a 3. manžel jezdí pryč, vrací se v pátek odpolko, odjíždí v pondělí brzo ráno, v létě je pryč vždy 3 měsíce v Bulharsku, jasně že se občas chytneme, výměna názorů, ale jinak fungujeme snad i líp, než ti co jsou spolu denně po práci, furt si máme co ř (X), večer na skype probereme co se stalo, občas si pošleme milou smsku, je to jen o zvyku, jsem s autem, do práce nechodím, nemám pocit že bych domácnoat bez chlapa nezvládala,a páteční tešení,plánování co podniknem a navaření dobrot jsou z nejhezčích chvilek, pak když dojede je jen náš, v neděli zajedem k rodičům

ODPOVĚDĚT
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>