napíšete mi, prosím, jak ho máte nejraději ? Koupila jsem ho poprvé a tápu .... děkuji
| Kristýna B. (kristyte) ID 278434 (6.2.2012, 18:58) | měla jsem a chutná mi, dělala jsem řízeček
ODPOVĚDĚT |
|
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (6.2.2012, 18:39) | Obalit a usmažit jako řízek, nebo přidat k dušené zelenině. Stačí třeba jen podusit na kostičky s porkem
ODPOVĚDĚT |
|
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (6.2.2012, 15:47) | přidávám k číně, stouhám na salát jako sýr, mě chutná, ostatní odmítají
ODPOVĚDĚT |
|
Gabriela V. (wwolfik) ID 395289 (6.2.2012, 14:43) | Tak my Šmakouna kupovali před snad osmi lety, kdy začal, chutnal úplně jinak, byl velice chutný....teď je to nepoživatelné
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 14:27) | prosím v jakých obchodech ho prodávají? a kde hledat? děkuji ráda vyzkouším...
ODPOVĚDĚT |
| Pavlína N. (nelusajda) ID 306909 (6.2.2012, 14:37) |
prodejny zdravé výživy,i albert
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana S. (zuzaztk) ID 13477, mimibazar.cz/zuzaztk (6.2.2012, 20:17) |
Kupuji v Bille nebo Albertu
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:47) |
Děkuji,tak ze jmenovaných obchodů máme jen Albert tak snad ho tam najdu,děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | Irena B. (iris.7) ID 26361, mimibazar.cz/iris7 (6.2.2012, 14:34) |
od středy bude v akci v Hypernově. Vídám ho i v Tescu
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:48) |
děkuji jen ty obchody u nás nejsou ale zkusím Albert
ODPOVĚDĚT |
| | Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:33) |
já ho koupila v intersparu, cena +- 40,-
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:48) |
děkuji jen ty obchody u nás nejsou ale zkusím Albert
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie T. (tylsarka) ID 118909, mimibazar.cz/tylsarka (6.2.2012, 14:21) | Já si udělám lečo a do toho přidám šmakouna a je to taky .
ODPOVĚDĚT |
|
Michaela P. (misula2115) ID 126187 (6.2.2012, 13:55) | Holky, co to je? Ještě jsem o tom neslyšela
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (6.2.2012, 13:48) | Jsme vegetariáni, takže šmakouna používáme místo masa např, do francouzských brambor, do zapečených těstovin. Ale dětem nechutná, takže ho nepoužíváme často. Nejraději ho máme takto: plátky rozkrojte podélně (aby byly tenčí) a obalte ve směsi hladké mouky s kořením (my máme nejraději "Krůtí maso" od Kotányho). Pak osmažte na oleji. Míváme na Vánoce místo kapra k bramborovému salátu... Můžete udělat i jako klasický řízek v trjobalu. Doporučuji, i když je šmakoun lehce ochucen, vždy ještě trochu osolit nebo přidat jiné koření, jinak je takový bez chuti. A nekupujte toho uzeného, chuťově nic moc, zbytečně vyhozené peníze...
ODPOVĚDĚT |
| | Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (6.2.2012, 14:57) |
Taky ho mám v ledničce a ještě jsem se neodhodlala s ním něco udělat.Šel by přidat i do salátů?
ODPOVĚDĚT |
| | | Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (6.2.2012, 15:32) |
Dá se používat i za studena, tedy i do salátů - ale ochutnejte si ho studený předem, někomu bez tepelné úpravy, kdy se dá více ochutit kořením, nechutná...
ODPOVĚDĚT |
| | Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:37) |
vyzkouším také děkuji za tip
ODPOVĚDĚT |
|
Jana R. (Jana Ry) ID 213293 (6.2.2012, 13:47) | Já ho dělám na kari koření: nakrájet na kostičky s nadrobno nakrájenou cibulí nebo pórkem, osolit, opepřit, zakápnout olejem + kari koření. Nechat uležet. Potom osmažit na nepřilnavé pánvi, zalít zakysanou nebo obyč. smetanou (nebo půl na půl), nechat chvilku provařit, případně dosolit.
ODPOVĚDĚT |
| | Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:34) |
kari mám ráda, určitě vyzkouším i ostatní tipy, všechno zní lákavě
ODPOVĚDĚT |
| | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.2.2012, 13:50) |
Ňam, to vypadá dobře, to musím zkusit co k tomu? Rýži?
ODPOVĚDĚT |
| | Jana R. (Jana Ry) ID 213293 (6.2.2012, 19:55) |
Dělám to s rýží. Když vím, že si to bude přítel večer ohřívat, zamíchám přímo do směsi (nemáme mikrovlnku a takhle se to ohřívá lépe). Jinak jdou i brambory případně "nezdravé" hranolky a myslím, že jsem to k tomu dělala už i těstoviny...
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.2.2012, 13:38) | Já z něho dělám rizoto-správně okořeněný k neroeznání od kuřecích prsou nebo do zel.salátu
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (6.2.2012, 13:22) | Opečený na olivovém oleji s kořením a zamíchám do zeneninového salátu s tuňákem,nebo grilovaným či uzeným lososem,nebo potřu pestem a nechám marinovat a pak papám s pečivem
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana S. (zuzaztk) ID 13477, mimibazar.cz/zuzaztk (6.2.2012, 13:11) | Okořenit oblíbeným kořením (já např. grilovací + provensálské), šup s ním na pánvičku, bez tuku opéct. Většinou překrojený napůl nebo na kostičky, aby se to hezky prohřálo. Jím zásadně jen takto, studený mi nechutná k tomu jako přílohu čerstvou zeleninu a nebo pokud chci celé teplé jídlo ze šmakouna tak přihodím ještě na pánev cuketu, okořeněnou kořením na grilovanou zeleninu a na závěr promíchám s rýží.
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva H. (EvaHrky) ID 226048 (6.2.2012, 13:10) | Šmakouna mám moc ráda, dělám ho buď v trojobalu jako řízek nebo přírodní - osolit, posypat kořením - paprika, pepř... nebo koupené grilovací koření, podle chuti a z obou dvou stran pomalu opéct na pánvi na trošce oliv. oleje, tak, aby se šmakoun celý prohřál. Je to mňamka
ODPOVĚDĚT |
|