pákové Espresso Krups typ 872 - jak na pěnu?
Mám tohle pákové espresso a doteď jsem ho používala jen na kafe, protože neumím udělat pěnu. Nemám k němu návod a na netu nemůžu najít. Nevíte někdo, jak udělat pěnu? Jde s tím udělat třeba kapučíno nebo latté?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Eva T. (ewes) ID 195343, mimibazar.cz/ewes (27.1.2012, 19:23)
Míšo tento kávovar sice nemám,ale princip bude všude stejný.Nejlépe do džezvy nebo přímo do skleničky dejte vychlazené mléko,pokud možno plnotučné,ale určitě to půjde i z polo,trysku nechte nejprve odpustit a po té dejte do nádobky s mlékem ale nedávejte až na dno ale to uvidíte sama a postupně si pěnu vychytáte :-) kafe latte uděláte tak že vytvoříte pěnu a do pěny pustíte kávičku přímo z kávovaru...pokud bude pěna opravdu vydařená ,měla by kávička zůstat pěkně oddělená s pěnou.capucino se dělá tak že překapete kávu do šálku a navrch dáte pěnu. mějte se krásně (C) (hello)

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (kishka) ID 156837 (27.1.2012, 21:20)
Moc díky, zítra vyzkouším... Jak moc mám nechat odpustit? Předpokládám, že nejdřív naleju vodu a udělám tu pěnu a pak naleju znova vodu a udělám kafe? Nebo je to jedna dávka vody? Nevim, jak vychytám, aby tam byla voda na obojí... ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (ewes) ID 195343, mimibazar.cz/ewes (28.1.2012, 13:18)
odpustit páru pouze krátce,ze začátku to lehce vyplivne vodu a pak jde jenom pára....samožřejmě nejsem znalec všech kávoru ,tak vše co říkám nemusí být úplná pravda :-) kolik vody do kávovaru dát vám neporadím,možná o něco málo víc než normálně dáváte na poci v hrnku vyšlehejte pěnu a kávu překapejte přímo do hrníčku (Y) nebojte se toho není to vůbec žádná věda ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (ewes) ID 195343, mimibazar.cz/ewes (28.1.2012, 13:05)
Míšo netuším jaký máte zasobník vody :-$ každopádně pára vám moc vody neubere.vyzkoušejte nic tím rozhodně nezkazíte (Y)

ODPOVĚDĚT