Dobrý den, prosím o vaše rady. Co slavnostního připravit, abych se "předvedla" před tchánovci a švagrovou? Čočková polévka je jasná. A drůbež být samozřejmě nesmí. Předem všem díky za komentáře.
Monika P. (didži) ID 209625 (31.12.2011, 12:22) | A co třeba čočkové karbanátky? Mám je na zítra v plánu, k tomu brambory a zelný salát.
ODPOVĚDĚT |
|
|
Marie M. (masmar) ID 225347 (30.12.2011, 15:54) | Já bych asi taky udělala tu svíčkovou,nebo knedlo zelo ale my budem dělat zítra zelí na pivě(recept odtud,dávám černý pivo) s karlovarským knedlíkem a doufám že zbyde i na 1.a pak budem jen lenošit
ODPOVĚDĚT |
|
| Simona L. (BlackAngel777) ID 269352 (30.12.2011, 15:28) | Jejda,při představě tchánovců a švagrové mě napadají jen ohlédance maštěné větrem jaké svět ještě neviděl . Neberte to vážně . . . to jen na odlehčení toho shonu před koncem roku . Jinak bych asi doporučila uzené masíčko,povidlovou máčku a knedlík .-).Je to vcelku netradiční,ale velmi chutné české jídlo.Pro většinu to může znít jako neslučitelné ingredience,ale je to opravdu luxusní krmě .
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:52) |
s tou tchýní a švagrovou naprosto souhlasím, naštěstí se nenavštěvujeme, jinak bych se s čímkoliv stejně nezavděčila a neměla bych chuť cokoliv předvádět, když to stejně projde kritikou
ODPOVĚDĚT |
|
| Natali R. (NataR) ID 131699, mimibazar.cz/natar (30.12.2011, 14:38) | teda pro mě děláte samé obyčejná jídla to není moc svátečné, čekáme větší návštěvu a podávám jako předkrm antipastu ( směs italských uzenin, papričky plněné sýrem, nějaká zelenina a rukola s parmazánem), hlavní chod rozbíf, zámecké brambory a fazolky, dezert čokoládová roláda s malinami
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:50) |
to je hezký sváteční oběd, nechci urazit, ale u nás by se to asi nechytlo....
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (30.12.2011, 14:25) | BÍLOU ZELANČKU S KLOBÁSOU,A MÁM TADY VEPŘOVOU KOTLETU,TAK JÍ MOŽNÁ UDĚLÁM NA ŽAMPIONECH S RÝŽÍ A NEBO RYBU S BARM.KAŠÍ
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (30.12.2011, 16:09) |
Rybu neee, uplave vám štěstí
ODPOVĚDĚT |
| | | Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (30.12.2011, 19:23) |
to se myslím říká u pernatého ne? žer Vám uletí štěstí nebo ne? stejně udělám kotletu a bude
ODPOVĚDĚT |
|
| Olga T. (OlinaT) ID 23783 (30.12.2011, 14:17) | TAky jsem to včera řešila a bude asi čočková polévka a toto z vepřového s kaší a k tomu udělám asi fazolky na slanině . http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=119254
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka Š. (matthi) ID 119057 (30.12.2011, 14:04) | u nás asi hovězí vývar,jelikož děti mi čočku nejí,a máme čerstvě vyuzeno tak budou vepřové řízky naruby s brambor.kaší.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie L. (lhotacka) ID 165406 (30.12.2011, 14:03) | Mě hned napadly obrácené řízky s bram.kaší. Mňam...... nebo naložit na čínu
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela D. (macekd) ID 22894, mimibazar.cz/macekd (30.12.2011, 13:51) | Dělám " vendulčiny copánky" Pro každého jeden kousek, asi 300g. Vepřovou panenku rozříznete podélně na tři prameny, ale ne až do konce, ta nejsilnější část zůstává vcelku. Okořením, pro dospělé stačí sůl + hrubý barevný pepř. Potřu olivovým olejem a zapletu do copánku. Na konci sepnu párátkem. Nechám odležet v ledničce, tak hodinu. Pak zprudka opeču na pánvi, dám do varného skla s poklopem. Přidám plátky másla, podleju a dám zapéct do trouby. Cca 1/2 hodiny. Vezmu smetanu, rozpustím v ní 2 kostky česnek a bazalka a přeliju to tím,. Nechám ještě v troubě asi 10 minit. Jdou k tomu opékané brambory, grilovaná zelenina atd. Je to lehlé , panenka je měkká a šťavnatá.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika Š. (monikasupitova) ID 330899 (30.12.2011, 13:47) | My čočkovou polévku, uzené - špenát - chlupaté knedlíky
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina D. (Kamča56) ID 109640, mimibazar.cz/kamca56 (30.12.2011, 12:58) | já budu dělat uzené maso(kýtu) s bram.kaší
ODPOVĚDĚT |
|
| Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (30.12.2011, 12:56) | Hovězí polévka a králík na smetaně.
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika H. (veronininka) ID 190912 (30.12.2011, 12:55) | Teď jsem okrájela králíka a naložím čínu s kari rýží a rozinkami.
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (30.12.2011, 12:49) | já po silvestovský žranici dělám něco stravitelnějšího - bude pstruh s brambor. kaší
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana P. (lakiara) ID 66214, mimibazar.cz/lakiara (30.12.2011, 12:40) | leta letoucí u nás svíčková
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (30.12.2011, 12:21) | budu dělat klasické vepřo knedlo zelo a čočkovou polévku
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 12:45) |
nevznášíte se večer u stropu - kombinace čočky a zelí?? Budu dělat zelí taky, ale čočkovka mi k tomu nějak nejde
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (30.12.2011, 14:06) |
My nejsme moc polívkoví a tak máme jen symbolicky pár lžic Loni jsem dokonce dělala je vývar, kam jsem nasypala trochu čočky - abych dostála tradici Takže určitě se nevznášíme
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva P. (E.K.L.) ID 392483 (30.12.2011, 12:20) | Děkuji vám všem za tipy. Klasickou čočku dělat nechci, u nás ji nikdo nemá rád, ani děti, ani manžel, ani tchýně ji moc nemusí. Takže doufám, že penízky nám přinese i čočková polévka. Přeji všem štastný nový rok.
ODPOVĚDĚT |
| | Irena L. (irena49) ID 94085 (30.12.2011, 17:24) |
Tak si udělejte čočkový salát. ten je
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 12:18) | nic na předvedení, ale nemusíte u toho stát - vepřo, knedlo. Maso si upeču zítra, knedlík mám v mrazáku a zelí z pytlíku je hned. Zkuste třeba špízy, to vypadá dobře. Z vepřového nebo kuřecího, slanina, klobáska, cibule...
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla M. (Pami) ID 145730 (30.12.2011, 13:41) |
To bych návštěvě nepředložila
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:49) |
Proč? Myslíte to zelí nebo špízy? Já dělám špízy na ozdobnou velkou nerezovou jehlu, na větší kousky a je to super oběd. To zelí není moc reprezentativní, to je fakt, ale já myslela jak si to připravuji na 1.1., protože kvůli tomu nebudu vstávat po flámu brzo
ODPOVĚDĚT |
| | | | Pavla M. (Pami) ID 145730 (30.12.2011, 16:23) |
Já bych se chtěla ukázat,tak bych to udělala čerstvé. To rozmražené a den předem upečené se přece jenom pozná. Ale nic proti vám, udělejte jak chcete. Jen já bych to udělala jinak. Hezký nový rok
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 16:26) |
jasně že pro návštěvu - obzvlášť paní když to chce pro tchýni - bych to udělala jinak, ale mi návštěvu nečekáme, zblajzneme to sami. Pro návštěvu bych si naložila dopředu ty špízy a v ten den upekla. Vám taky hezký nový rok
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena K. (YILAN) ID 279703 (30.12.2011, 12:16) | u nas byva kazdorocne cocka na kyselo, s varenym vajickem, uzene maso a chleba. Co treba svickova, rostenky, ptacci, znojemnska, buckovou roladu, vepro-knedlo-zelo
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |