Novoroční oběd
Dobrý den, prosím o vaše rady. Co slavnostního připravit, abych se "předvedla" před tchánovci a švagrovou? Čočková polévka je jasná. A drůbež být samozřejmě nesmí. Předem všem díky za komentáře.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 23 komentářů
Monika P. (didži) ID 209625 (31.12.2011, 12:22)
A co třeba čočkové karbanátky? Mám je na zítra v plánu, k tomu brambory a zelný salát.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (mmmj) ID 361507 (30.12.2011, 16:59)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2824&user=19672

ODPOVĚDĚT
Marie M. (masmar) ID 225347 (30.12.2011, 15:54)
Já bych asi taky udělala tu svíčkovou,nebo knedlo zelo ale my budem dělat zítra zelí na pivě(recept odtud,dávám černý pivo) s karlovarským knedlíkem a doufám že zbyde i na 1.a pak budem jen lenošit ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona L. (BlackAngel777) ID 269352 (30.12.2011, 15:28)
Jejda,při představě tchánovců a švagrové mě napadají jen ohlédance maštěné větrem jaké svět ještě neviděl :-p. Neberte to vážně . . . to jen na odlehčení toho shonu před koncem roku :-). Jinak bych asi doporučila uzené masíčko,povidlovou máčku a knedlík .-).Je to vcelku netradiční,ale velmi chutné české jídlo.Pro většinu to může znít jako neslučitelné ingredience,ale je to opravdu luxusní krmě (Y).

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:52)
s tou tchýní a švagrovou naprosto souhlasím, naštěstí se nenavštěvujeme, jinak bych se s čímkoliv stejně nezavděčila a neměla bych chuť cokoliv předvádět, když to stejně projde kritikou (Y)

ODPOVĚDĚT
Natali R. (NataR) ID 131699, mimibazar.cz/natar (30.12.2011, 14:38)
teda pro mě děláte samé obyčejná jídla to není moc svátečné, čekáme větší návštěvu a podávám jako předkrm antipastu ( směs italských uzenin, papričky plněné sýrem, nějaká zelenina a rukola s parmazánem), hlavní chod rozbíf, zámecké brambory a fazolky, dezert čokoládová roláda s malinami (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:50)
to je hezký sváteční oběd, nechci urazit, ale u nás by se to asi nechytlo....

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (30.12.2011, 14:25)
BÍLOU ZELANČKU S KLOBÁSOU,A MÁM TADY VEPŘOVOU KOTLETU,TAK JÍ MOŽNÁ UDĚLÁM NA ŽAMPIONECH S RÝŽÍ A NEBO RYBU S BARM.KAŠÍ

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (30.12.2011, 16:09)
Rybu neee, uplave vám štěstí ,-)

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (30.12.2011, 19:23)
to se myslím říká u pernatého ne? žer Vám uletí štěstí :-) nebo ne? stejně udělám kotletu a bude (L) (F)

ODPOVĚDĚT
Olga T. (OlinaT) ID 23783 (30.12.2011, 14:17)
TAky jsem to včera řešila a bude asi čočková polévka a toto z vepřového s kaší a k tomu udělám asi fazolky na slanině . http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=119254 (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (matthi) ID 119057 (30.12.2011, 14:04)
u nás asi hovězí vývar,jelikož děti mi čočku nejí,a máme čerstvě vyuzeno tak budou vepřové řízky naruby s brambor.kaší.

ODPOVĚDĚT
Lucie L. (lhotacka) ID 165406 (30.12.2011, 14:03)
Mě hned napadly obrácené řízky s bram.kaší. Mňam...... nebo naložit na čínu |:o)

ODPOVĚDĚT
Marcela D. (macekd) ID 22894, mimibazar.cz/macekd (30.12.2011, 13:51)
Dělám " vendulčiny copánky" Pro každého jeden kousek, asi 300g.
Vepřovou panenku rozříznete podélně na tři prameny, ale ne až do konce, ta nejsilnější část zůstává vcelku. Okořením, pro dospělé stačí sůl + hrubý barevný pepř. Potřu olivovým olejem a zapletu do copánku.
Na konci sepnu párátkem. Nechám odležet v ledničce, tak hodinu. Pak zprudka opeču na pánvi, dám do varného skla s poklopem. Přidám plátky másla, podleju a dám zapéct do trouby. Cca 1/2 hodiny. Vezmu smetanu, rozpustím v ní 2 kostky česnek a bazalka a přeliju to tím,. Nechám ještě v troubě asi 10 minit. Jdou k tomu opékané brambory, grilovaná zelenina atd. (F)
Je to lehlé , panenka je měkká a šťavnatá. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika Š. (monikasupitova) ID 330899 (30.12.2011, 13:47)
My čočkovou polévku, uzené - špenát - chlupaté knedlíky :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (Kamča56) ID 109640, mimibazar.cz/kamca56 (30.12.2011, 12:58)
já budu dělat uzené maso(kýtu) s bram.kaší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (30.12.2011, 12:56)
Hovězí polévka a králík na smetaně.

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (30.12.2011, 12:55)
Teď jsem okrájela králíka a naložím čínu s kari rýží a rozinkami.

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (30.12.2011, 12:49)
já po silvestovský žranici dělám něco stravitelnějšího - bude pstruh s brambor. kaší

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (lakiara) ID 66214, mimibazar.cz/lakiara (30.12.2011, 12:40)
leta letoucí u nás svíčková (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (30.12.2011, 12:21)
budu dělat klasické vepřo knedlo zelo :-) :-D a čočkovou polévku ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 12:45)
nevznášíte se večer u stropu - kombinace čočky a zelí?? ,-) ,-) ,-) ,-) Budu dělat zelí taky, ale čočkovka mi k tomu nějak nejde *-) :-D

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (30.12.2011, 14:06)
My nejsme moc polívkoví a tak máme jen symbolicky pár lžic :-D Loni jsem dokonce dělala je vývar, kam jsem nasypala trochu čočky - abych dostála tradici (H) Takže určitě se nevznášíme :-) (H)

ODPOVĚDĚT
Eva P. (E.K.L.) ID 392483 (30.12.2011, 12:20)
Děkuji vám všem za tipy. Klasickou čočku dělat nechci, u nás ji nikdo nemá rád, ani děti, ani manžel, ani tchýně ji moc nemusí. Takže doufám, že penízky nám přinese i čočková polévka. ,-) Přeji všem štastný nový rok. (L)

ODPOVĚDĚT
Irena L. (irena49) ID 94085 (30.12.2011, 17:24)
Tak si udělejte čočkový salát. ten je (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 12:18)
nic na předvedení, ale nemusíte u toho stát - vepřo, knedlo. Maso si upeču zítra, knedlík mám v mrazáku a zelí z pytlíku je hned. ,-) Zkuste třeba špízy, to vypadá dobře. Z vepřového nebo kuřecího, slanina, klobáska, cibule...

ODPOVĚDĚT
Pavla M. (Pami) ID 145730 (30.12.2011, 13:41)
To bych návštěvě nepředložila (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 15:49)
Proč? Myslíte to zelí nebo špízy? Já dělám špízy na ozdobnou velkou nerezovou jehlu, na větší kousky a je to super oběd. To zelí není moc reprezentativní, to je fakt, ale já myslela jak si to připravuji na 1.1., protože kvůli tomu nebudu vstávat po flámu brzo 8-|

ODPOVĚDĚT
Pavla M. (Pami) ID 145730 (30.12.2011, 16:23)
Já bych se chtěla ukázat,tak bych to udělala čerstvé. To rozmražené a den předem upečené se přece jenom pozná. Ale nic proti vám, udělejte jak chcete. Jen já bych to udělala jinak. Hezký nový rok (novy rok) (silvestr)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (30.12.2011, 16:26)
jasně že pro návštěvu - obzvlášť paní když to chce pro tchýni - bych to udělala jinak, ale mi návštěvu nečekáme, zblajzneme to sami. Pro návštěvu bych si naložila dopředu ty špízy a v ten den upekla. Vám taky hezký nový rok (novy rok)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (30.12.2011, 12:16)
u nas byva kazdorocne cocka na kyselo, s varenym vajickem, uzene maso a chleba. Co treba svickova, rostenky, ptacci, znojemnska, buckovou roladu, vepro-knedlo-zelo *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>