jakou kosmetiku používáte?
malej ma atopický ekzém, asi? pan doktor se vyjádřil v tom stylu že ho nechce škatulkovat k atopikum, ale každá mamina která s tímhle má zkušenost mi říká že to je i dětská doktorka, kožař mi dal akorát mastičku na zklidnění a zodak,
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
Zuzana S. (zuzinek1) ID 107554 (15.12.2011, 23:49)
Jak tak koukám, tak nevím co bych pro naší téměř čtyřletou (X) měla koupit *-) *-) *-) Od miminka má problémy s atop. ekzémem, a to jsme nejhorší ložiska zlikvidovali buď kortikoidy nebo jinou dělanou mastičkou a na promazávání používáme Dexeryl, Excipial nám vše horší.
Zrovna mi Váš dotaz přišel vhod, ptž se dcerce ekzém v posledním týdnu dost zhoršil, už se objevil i na obličeji, a to používáme stále stejnou kosmetiku (Linola do koupele a ten Dexeryl na promazání). Max. si říkám z jídla, nevím co jí ve školce, ale doma nic vyjímečného :´( Nechce se mi utrácet spoustu peněz a experimentovat. Každopádně zkusím alergologii, jestli nakonec nebude zakopaný pes někde jinde *-) *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Nicol O. (opravilova) ID 360005 (16.12.2011, 9:48)
Dobrý den,Zuzko,třetí den používáme tu Vitellu jak jsem paní psala a nestačím se divit,působí úžasně,ložiska máme zcela pryč a to je bez kortikoidů,požíváme pastu s ichtamolem na vysoušení ložisek,na obličeji měl syn svědivé suché fleky tam jsem mazala Vitellou se zinkem a ted má pusinku po třech měsících bez jediného pupínku :-)) tak už mažeme vitellou vitamínovou pro děti,úžasná kosmetika,zkusila jsem na radu kožní lékařky a jsme maximálně spokojení i cenově :-)) zkuste mrknout na internet,ale v lékárně vám určitě dají vzorečky i těch dražších krémů,my jsme takhle zkoušeli biodermu-nevyhovovala,la rosche lipikar a ten jsme pak i koupili.Ted zvažuju že koupím ještě Vitellu koupel do vany.

ODPOVĚDĚT
Nicol O. (opravilova) ID 360005 (15.12.2011, 20:56)
Můj syn 3 měsíce je také atopik,do koupele používáme Oilatum nebo Linolu,celé tělíčko promazáváme mlíčkem Lipikar baume ap pro atopiky od La rosche posay,zkoušeli jsme i Linolu feet ale momentálně jsem objevila krém Vitella-hypoalergenní vitamínová mast pro děti se zinkem asi 170,-kč na promazávání problematických míst a krásně se nám po něm spravila pusinka kterou měl hodně špatnou,ložiska na ručkách mažeme krémem od stejné značky Vitella ictamo asi 130,-kč,je to mas s ichtamolem a za dva dny jsou ložiska skoro pryč,vřele doporučuji! jinak A derma exomega,bioderma,Eucerin,je toho hodně spíš jde o to co vám bude vyhovovat,bezva jsou ovesné koupele z Dm 90,-Kč

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (15.12.2011, 18:24)
Ja mam detsky atopicky ekzem od 9ti mesicu. Pouzivam uplne normalni mydlo, prasek na prani, avivaz, koupu se kazdy den, ve vane vydrzim lezet i hodinu. Mam rada detskou kosmetiku, hlavne ondrejovku, leniensku, kdyz je nejhur a jsem rozskrabana do krve, tak se maznu mastickou od kozni lekarky. Preventivne se mazu kazdy den obycejnym telovym mlekem, ted mam Astrid. Casem sama "vychytate", co synovi dela dobre a co ne. Ja nejim ostra, korenena jidla, nemela bych ani citrusy, jahody, kysele ovoce, ale to vetsinou neodolam ,-) V lete to byva horsi, pres zimu dobry. Ekzem zhorsuje stres. More dela zazraky (child2)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (daxinek) ID 146265, mimibazar.cz/daxinek (15.12.2011, 17:05)
Za nás bioderma!!! Používáme stále a jsme uplně bez ekzému ^o).u syna jsme dali rovnou a jsme fit bez pokusu, které chudák absolvovala dcerka.nakupuji přes net, rozdíl v ceně značný! Do lékárny už nechodím. Tak ať se zadaří i vám a krásné Vánoce.

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (15.12.2011, 11:30)
Doporučuji kosmetiku Linola, koupel se dá napsat na recept bez doplatku, mast se dá také na recept, ale už je tam doplatek - u malého tento Linola feet cmr. zabírá jako kortikoidy, je to úžasně účinné. Celá řada obsahuje koupel, krém mastný, krém chladivý, tělové mléko, šampon, antibakteriální sprchový gel a opalovací krémy LSF 30 a 50, celá řada je úžasná a dělaná pro děti a atopiky, bez parabenů.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (15.12.2011, 11:25)
Dcerka je také atopička (jí způsobuje atop. ekzem alergie na roztoče). Asi záleží jak velký atopik to je, ale doporučuje se dítě nekoupat v žádných pěnách do koupele a minimum mýdla. My ze začátku používali Oilatum do koupele, ale žádný rozdíl jsme v tom neviděli. Ted myjeme mýdlem od Johnsona (ale mýdlem celé tělo ne každý den). Důležité u atopiků je pokožku promaštovat. Nejlepší a za pár korun je žlutá vazelína. Já se s ní promaštuji také (a to nejsem atopik) :-).
Opravdu hodně promaštovat!!!!!!!! (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela T. (PPecinka) ID 41019, mimibazar.cz/zvedavaholka (15.12.2011, 9:16)
ne všechna dětská mýdla jsou na citlivou pokožku

nám se osvědčili přípravky na bázi kozíko mléka
např. La chérve, ganosoap, ovesné koupele z lékárny
a vittamín pyridoxin (L)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (15.12.2011, 8:01)
při atopu se hlavně nemá dítě koupat, jen rychle osprchovat a pokud to není nutné tak raději co druhý den ať se kůže zbytečně nerozmáčí ve vodě a posléze nevysužuje. taky to často bývá v souvislosti s nějakou alergickou reakcí na cokoliv
dr. kamarádce úplně zakázal přípravky Johnson´s Baby a vše od této značky, že to prý pro děti vůbec není, natož pro atopické.

ODPOVĚDĚT
Gabriela N. (gabula76) ID 227105, mimibazar.cz/gabula76 (15.12.2011, 7:02)
Nám hodně pomohla,krom změny kožního lékaře ,-),kombinace koupele Oilatum(ten je i na sprchování,denní koupele také nejsou dobré) a Balmandol olej+dělaná mast,kterou jsme dávali na kritická místa a ted jen když se sem tam objeví,stačí máznout a je klid...A samozřejmě jinak promazávat krémíkem,my střídavě modrá Indulona a Lipobase (F)

ODPOVĚDĚT
Kamila K. (Cholitka) ID 61117, mimibazar.cz/cholitka (15.12.2011, 0:28)
Moje malá měla tady diagnostikován ekzém, ale taky ji nezařadili k atopikům, přesně, jak říká váš doktor. Mazala jsem vším možným, aby to přešlo a mezi krémy byl Expicial!!!!!!! Až se nám vše ztratilo, tak v domění, jak ji pomůžu (měla suchou kůži) jsem ji namazala tímto krémem znovu a co bylo do ráno ani nechtějte vědět :-@jsem se tloukla do hlavy, jak vypadala. Takže nám nadělal moc neplechy a nikdy víc ho doma nechci vidět (N). Já jsem spokojená se značkou Linola - dá se běžně koupit v lékárně. Doporučila nám Dr. Taky kupuji dělanou mastičku ung.leniens a tu si nemůžu vynachválit i já se s tí mažu na tváři. Upřímně se bojím změnit mastičku, takže používám pouze tyto. A na mytí máme mějaké mýdlo s vločkama, ale to nevím, jak se jmenuje a myji jenom tímto - vydrží dlouho. Malá nic nemá už asi cca 5m až na tu "nehodu" z Expicialem. takže snad bude klid. Hodně štěstí ať to máte brzy pry

ODPOVĚDĚT
nikola J. (jedlicka77) ID 105971 (14.12.2011, 23:51)
Taky jsme se potýkali s ekzémem a vyplatilo se mazat, mazat, mazat - každé ráno každý večer - používali jsme rakytníkovou indulonu, vynikající... v lékárně za cca 45 kč tuba. Vyzkoušejte... Nyní už nemáme přímo ekzém, ale suchou a citlivou kůži, takže pokračujeme v promazávání, ale už to není tak intenzivní...

ODPOVĚDĚT
Hana E. (Erbanice) ID 18947 (14.12.2011, 22:49)
A-derma, Exomega. Mycí olej, krém Emollient cream. Výborný právě pro atopiky a ekzematiky.
Kupte si knížku o těchto problémech, MUDr. Čapková, Atopický exém. Je to jedna z NEJ lékařek na tuto problematiku. Kniha Vám možná poradí víc, nežli Váš lékař.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (14.12.2011, 22:45)
..syn ho mel zpocatku taky.....davala jsem oilatum plus do koupela,stridala s Linolou Fett..a mastila jsem to Ecipialem,ale nekomu nedela dobre kvuli uree,kterou obsahuje...vsechno to vymyzelo,ted ma jen malinky flicek na stehynku..drzim palce,at najdete co vam vyhovuje..ja ho mam taky a do ted nemam uplne jasno v kosmetice (F)

ODPOVĚDĚT
Bohdana Z. (Bohhda) ID 85536, mimibazar.cz/bohhda (14.12.2011, 22:38)
jakou kosmetiku, kde a za kolik sháníte pro tyhle děti? a náke tipy díky moc [A] [A] [A] [A]

ODPOVĚDĚT