Tak jsme se včera s manželem málem pohádali kvůli takové blbosti...viz koment :-))
| Radka K. (porik) ID 64736, mimibazar.cz/porik (2.12.2011, 21:47) | Mnohem rychlejší a pohodlnější je způsob vašeho manžela.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie A. (papaaja) ID 56577, mimibazar.cz/papaaja (2.12.2011, 0:06) | tak podle mých babiček (Ostrava a Přerov) oloupat, nastrouhat a ohryzek dát králíkům.. ale já si to komplikuju, páč oloupu, rozkrojím na čtvrtky, vykrojím jádřinec a pak strouhám i s prstama.. PROTOŽE: PROČ TO DĚLAT JEDNODUŠE, KDYŽ TO JDE I SLOŽITĚ.. a to je moje heslo..
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie T. (Luuca08) ID 170853, mimibazar.cz/luuca08 (1.12.2011, 22:05) | Děkuji všem za názory!!!!To jsem netušila, že rozpoutám takovou zajímavou diskuzi
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (1.12.2011, 21:01) | Rozčtvrtím, vykrojím jadřinec, oloupu a strouhám... my se zase s chlapem hádáme kvůli loupání banánů, já to beru od stopky, on z druhého konce
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (1.12.2011, 20:11) | Postup z Plzně Já jablka omyju. Nakrájím na půlky, nožem vyříznu jadřinec a pak strouhám, až mi zbude šlupka
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena K. (YILAN) ID 279703 (1.12.2011, 20:09) | na blbosti stoji svet Jablka strouham i se supkou, ohryzek hazu morceti. Nebo je oloupu a pak strouham bez slupky, zas zustane ohryzek pro morce. Do robota nedavam, nemam ho
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (1.12.2011, 19:06) | Strouhám jako Vy
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla H. (pavča9) ID 175547, mimibazar.cz/pavca9 (1.12.2011, 18:56) | Rozčtvrtím,vykrojím jadřinec,oloupu šlupku a hodím do robota........
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (1.12.2011, 18:39) | normálně jabko oloupu a nastrouhám až zbyde ohryzek, proč si přidělávat práci vykrajováním ohryzku, fakt nechápu...
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdeněk R. (Kutil) ID 92132, mimibazar.cz/kutil (1.12.2011, 17:59) | Také jsem kdysi jablko nejdříve oloupala a vykrojila jadřinec a pak strouhala.Teď již mnoholet jablka rozkrojím na čtvrtky,vykrojím jadřinec a strouhám.Slupka zůstane.Ten způsob mám od mojí maminky,která jezdila v létě vařit do velkého rekreačního střediska. Jitka
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana L. (ivanica456) ID 180969 (1.12.2011, 17:46) | já teda slupku na jablku nechávám. Jablka strouhám i se slupkou ať je to do štrudlu nebo do přesnídavek. Letos jsem zkoušela i plátky jablek na štrudl do mražáku a pochopitelně i se slupkou. Jablka rozčtvrtím, vykrojím jadřinec a strouhám
ODPOVĚDĚT |
|
| Simona D. (Siminča) ID 19390, mimibazar.cz/siminca (1.12.2011, 17:41) | Oškrábu jablka,nakrájím na čtvrtky a odstraním jadřinec,pak nastrouhám.. Někdy se mi nechce se tím tak se dělat,tak oškrábu šlupku a hned začnu strouhat..(podle mého manžela),ale to se mi zdá,že zůstává moc jablka na jadřincích a ještě je tu risk,že strouhnu i kousek toho tvrdého z jadřince..a to v buchtách nesnáším,takže tuto metodu používám opravdu vyjímečně
ODPOVĚDĚT |
|
| Xeňka W. (xeňka.) ID 123478, mimibazar.cz/xshopping (1.12.2011, 17:32) | Třinecko, jablko oloupám, a strouhám, dokud nezbude ohryzek O "manželově" metodě jsem v životě neslyšela
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana K. (Danusinka) ID 47210 (1.12.2011, 17:16) | Rozpůlím, vyndám jadřinec. Strouhám, šlupka mi zůstane v ruce.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela H. (Amynka31) ID 123299, mimibazar.cz/amynka31 (1.12.2011, 16:44) | Jablka rozčtvrtím vykrojím jadřinec a strouhám zůstane jen slupka
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka H. (JMyska) ID 12157, mimibazar.cz/jmyska (1.12.2011, 16:31) | Oloupu šlupku a pak dokola nastrouháme až zůstane ohryzek
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana Š. (danuschka) ID 57467, mimibazar.cz/danuschka (1.12.2011, 16:20) | Za svobodna jsem strouhala jablka jako vy, ale od tchýně jsem okoukala způsob dle vašeho manžela a musím říct že je lepší. Méně pracný, nemusím se okrajovat s tolika jablkama , v ruce mi vždy zbude jen slupka a musím podotknout že jsem se ještě nestrouhla.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (1.12.2011, 15:28) | Já jsem taky z Jičína. Dřív jsem jablíčka strouhala jako Vy, ale několikrát se mi stalo,že jablko bylo uvnitř nahnilé. Tak jsem to začal dělat tak, že si je oloupu, rozkrájím, vyjadřincuju a pak teprve strouhám.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila J. (Guccinek) ID 193035 (1.12.2011, 15:15) | Tak Liberec to dělá asi úplně jinak , já než jablko oloupu, tak z něj vykrojím kruhovitou částí škrabky ohryzek, a pak ho v klidu nastrouhám (takže je to podobný postup jako vašeho chotě s tím rozdílem, že já ho nečtvrtím-tudíž o práci méně a efekt stejnej!!)
ODPOVĚDĚT |
|
| Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (1.12.2011, 14:52) | Větší jablka okroužím a strouhám,až zbude jen ohryzek Malá jablka rozpůlím, vykrojím jadřinec a strouhám v celé půlce.V průběhu strouhání boky slupky prasknou a tak se dostanu i do kulatina.Zůstane mi jen popraskaná slupka Na malé jablíčko mi to přijde takto efektivnější.
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 50 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2, 3 další >> |