Celozrnný chlebík zadělávaný do Cara
Mňam
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Marie H. (majulenka) ID 33153 (16.10.2011, 18:44)
vypadá krásně |:o) |:o) |:o) |:o) recept by byl? (pirko)

ODPOVĚDĚT
Andrea N. (Keramikandy) ID 292887, mimibazar.cz/keramikandy (16.10.2011, 20:12)
Díky, byl moc dobrý, jen ho bylo málo :-).
Přesný poměr muk Vám neřeknu, protože je pokaždé jiný :-), ale dávala jsem asi tak 250 ml Cara s trošinkou mléka a asi lžičkou cukru. Olivový olej - asi dvě lžíce, mouky asi 550 g (celozrnná špaldová, celozrná žitná, a tak třetinu bílé pšeničné), trochu pšeničných klíčků, sezam, kmín, a nasekaná semínka dýně. Pak asi půlka droždí a dvě lžičky soli.
V horkovzdušné troubě asi 20 minut na 190 stupňů a ještě 10 minut na dopečení 175 stupňů.
Dobrou chuť.
Ale je to pokaždé improvizace z tohoto těsta jsem udělala asi 8 dalamánků (ty jsem nestihla vyfotit) a ten vyfocený chléb.
:-) :-) :-) :-) :-) (zajic)

ODPOVĚDĚT