Máte-li malé děti a chvilku čas....
neprozradila by jste mi, jalk u Vás probíhá štědrý den? Nosí Vám stromeček ježíšek? Kde jsou děti ( s kým ) když dává ježíšek dárky pod stromek popř. stromek zdobí... a kde stromeček vůbec máte? Více v komentáři
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 40 komentářů
Petra V. (petrabran) ID 60474, mimibazar.cz/petrabran (14.9.2011, 13:18)
Večer před štědrým dnem nazdobíme stromeček. Po večeři jdeme před barák vyhížet ježíška, ve schránce vyzvedneme dopis od ježíška :-) mezitím manžel nanosí dárky.. Přijdeme a v pokojíčku máme nachystaný lavor, pouštíme svíčky, čteme dopis, pak se ještě podíváme z okna. Manžel šel na wc zazvonil a doběhl do pojíčku jestli jsme to slišeli :-), samo že slyšeli a utíkáme ke stromečku... (hello)

ODPOVĚDĚT
VERONIKA C. (MUMUNKA) ID 159914 (14.9.2011, 12:51)
U nás zdobíme stromeček s (svatba) 23.12. poté co dětičky usnou. Zavedli jsme to tak, když se nám narodila první (X), protože pro malé děti mi to přijde jako nádherné překvapení, když se ráno vzbudí a v obýváku najdou stát stromeček. A s nošením dárků, je to tak, že poté co dovečeříme, pošleme děti se umýt a vyhlížet Ježíška z pokojíčkového okna. A já jakože uklízím v kuchyni po večeři a mezitím skládám dárky pod stromeček. Poté přejdu za nimi a prozvoním manžela, který má na svém telefonu nahrané Ježíškovské zvonění zvonečku. Pod náš stromeček skládáme i dárky pro babičky, dědy a ostatní příbuzenstvo a pak se navzájem (mp), že to ten Ježíšek popletl ,-). Ještě ten večer k nám chodí babička s dědou, kteří bydlí v místě (moji rodiče) a druhý den jedeme na návštěvu k manželovým příbuzným.

ODPOVĚDĚT
Zdenka J. (Zdenulinka) ID 35363, mimibazar.cz/zdenulinka (14.9.2011, 12:47)
Já to každý rok dělám tak, že večer před Štědrým dnem,až děti usnou,nazdobím stromek...ráno jsou pak překvapené, že už tady Ježíšek asi byl...no a večer, než se večeří, tak jde taťka s něma chvíli ven a já nachystám dárky pod stromek, zamknu dveře v obýváku a jdeme jíst...po večeři jdu jakože na WC, odemknu nenápadně obývák, zapnu světýlka a zazvoním zvonkem a dělám jakože nic...zatím to tak funguje a je to (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (martinavanic) ID 73319 (14.9.2011, 12:45)
u nás zdobíme stromeček všichni... loni jsme poprvé zdobili už 23. a je fakt, že štědrý den byl takový klidnější... přes den se válíme a před večeří se jdou děti vykoupat, tak já zatím nanosím dárky pod stromeček do obýváku, otevřu okno a zamkneme, aby měl ježíšek klid... nu a po večeři se jde táta podívat jestli už tam byl, zacinká .... a jdeme na to...

ODPOVĚDĚT
Ladislava C. (kikimama) ID 156400, mimibazar.cz/kikimama (14.9.2011, 12:44)
My jezdíme na štědrý den k mým rodičům. Dopoledne všichni společně zdobíme strmeček. Pak s malou obalujeme řízky a pomalu vše připravujeme na večeři. Aby si (X) si ty dárečky stihla užít, tak večeříme už kolem 16 hod. Když já s malou připravujeme příbory, tak ostatní rychle nanosí dárky pod stromeček a po večeři táta řekne, že jde do kotelny a po cestě zazvoní a pak dělá, že zrovna vchází do domu ,-) Už se zase nemůžu dočkat. Dělali jsem to takhle vždycky, i když jsme se sestrou byli dospělé (jen odpadlo zvonění) Už se zase nemůžu dočkat ,-) ,-) já se těším každej rok jak malá ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (petruska.kvetinka) ID 68737, mimibazar.cz/petruska-kvetinka (14.9.2011, 11:46)
Tak u nás stojí stromeček 24.12. a všichni se podílíme na zdobení.Kolem poleden jdemem na návštěvu za dědou a babičkou....navečer,což už děti nemohou vydržet,tak dříve večeříme...manžel jde s dětmi ven na terasu zapálit prskavky a já s výmluvou,že uklízím nádobí...rychle připravuji pod stromeček dárečky.(stihnu nejen uklidít nadobí,ale i naaranžovat dárečky).Potom zazvoní kouzelný Ježíškovský zvoneček(ten se u nás dědí,takže vzpomínka (balicek) na své dětství).Celý pokoj je zhasnutý a svítí jen stromeček...no a já přicházím ,,jako,že na zvoneček z vrchního patra"

ODPOVĚDĚT
Lenka R. (Lenka Reva) ID 119870, mimibazar.cz/lenkareva (14.9.2011, 11:23)
...u nás žiadny Ježíšek, dedo Mráz, žiadny Santa Claus, aby neskôr nebolo sklamanie...pečieme spoločne perníčky, pripravujeme ozdoby na stromček, vianočné piesne (X) neskutočne miluje... ...23. je stromček hotový (v noci balíme darčeky a dáme ich pod stromček), 24. rozprávky, prípravy jedla, prestrieme...(celý deň deti okukujú krásne krabice a balíčky a zvedavééééééééé sú... ,-)) vrhneme sa na ne po večeri. Hlavne pohoda a byť spolu...

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (LUCABS) ID 211851 (14.9.2011, 11:20)
Andrej,my to řešíme každý rok.Obyvák s kuchyní máme propojený,tak se věci těžko schovávají.Vždycky jsme po večeři šli do patra do pokojíčků vyhlížet Ježíška.Manžel šel na wc a vyndal dárky.Jenže to se malému zdálo divné už ve 2letech.Pořád se ptal jak to že to tam dal Ježíšech zrovna když tat´ka čůral atd.No měli jsme tisíc výmluv,ale noc nám nevěřil.Další rok už to neřešil a těšil se na dárky.Letos bude mít ale vánoce jinak .Dárky jim dáme pod stromeček už v noci,aby si jich užily celý den.Normálně večeříme v půlšesté a než se pak vše připraví a než se dostanou k dárkům atd,tak jsou tak utahaný že si to ani neužijou.Hned další den odjíždíme k babičce,tak mají dárky už pod stromečkem a to je úžasné.

ODPOVĚDĚT
Lucie Koldová (luccka) ID 9863, mimibazar.cz/luccka (14.9.2011, 10:55)
(child1) U nás nosí stromeček ježíšek :-$ Ozdobíme ho 23. večer a ráno na děti už stromeček čeká. To je vždycky nadšení |:o) Pak jdou děti s taťkou vyhlížet ježíška (svítí na dvorku prskavkama, aby na nás ježíšek nazapomněl ,-) ) a já mezitím lítám po celém bytě a vyndavám zabalené dárky ze skříní apod. a skládám pod stromeček. ,-) Pak jdeme večeřet, a pak jse jdu já nebo manžel podívat jestli už ježíšek náhodou nepřiletěl, zazvoním na zvoneček a je to .. :-) Nevím jak u koho, ale u nás se chodí večeřet snad už ve čtyři ,-) děti se nemůžou dočkat a my taky -pohled na ty jejich rozzářený očíčka, když najdou co si přáli je k nezaplacení (balicek) Letos přemýšlíme, že dáme na jeden telefon vyzvánění zvonku a prostě na něj zavoláme, aby to bylo věruhodnější ,-) I když u starší nám to už možná neprojde, už je v prnví třídě, tak se uvidí, jestli bude ještě věřit *-)

ODPOVĚDĚT
Markéta V. (M+Z) ID 214776 (14.9.2011, 19:16)
Vyzvánění zvonku na telefonu jsme měli loni a určitě bude i letos.Syn už trochu předloni koukal,kam tatka odchází(když šel nenápadně zazvonit),měla jste vidět ty jejich oči,když jsme seděli u stolu všichni a zvonil zvoneček.Zkuste to určitě,myslím,že to projde i u starších..... (F)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (14.9.2011, 11:17)
My chodili večeřet, až když na nebi svítila první hvězdička! To je fajn záminka, nechat děti u okna číhat na tu hvězdičku a mít tak čas před večeří nanosit dárky ,-)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (kokylucka) ID 374502 (14.9.2011, 9:37)
stromeček zdobíme večer 23.12., jako že ho donesl přes noc ježíšek :-) (i když letos už asi dcerku, který je 8 nepřesvědčíme o existenci Ježíška, už takhle si myslím, že vydržela dlouho věřit, protože děti ve škole ji samozřejmě řekly, že neexistuje) no a kolem 17hod. si dáme večeři (protože ještě ten večer musíme obejít 2 babičky) po večeři naženu děti i manžela do pokoje, kde si otevřou okno a Ježíška vyhlíží ,-) není to sice snadný v těch našich dvou místnostech udržet je na místě :-D pak se smanželem vyměníme, doplní dárky pod stromeček tentokrát on a pak zazvoní za dveřma zvonečkem (G)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (14.9.2011, 9:36)
Tak stromeček máme umělý, jelikož jsme astmatici, tak nám vůně jehličí nedělá dobře. :´(
Stromeček nazdobíme 24. ráno společně s dětma. Jak si ho nazdobí, takový ho pak mají. Pak jdeme popřát synovcovi k svátku (Adam). Potom mi děti pomáhají s chystáním večeře. Když jsme byli v paneláku, tak jsme před dokončením večeře šli hledat Ježíška, podívat se na jesličky do kostela, zazvonit si na náměstí na zvoneček - aby Ježíšek přišel. Jeden z nás rodičů se vždy zdržel (musel na WC, důležitý telefon...) a ten vybalil dárky, pak jsme se potkali ve městě. Když jsme přišli, stromeček svítil a byly tam dárky. Obývák byl průchozí do kuchyně, tak jsme museli rychle pojíst a vrhli se na dárky.
Na baráku to děláme tak, že před večeří dáme do krmítka ptáčkům, nasypeme chléb a kaštany srnkám, co nám chodí k plotu. Mezitím se dají pod stromeček dárky. Obývák je zavřený a při večeři manžel

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (14.9.2011, 9:39)
zazvoní, dálkovým ovládáním zapne stromeček a koledy.
Zatím věří i druháček. Nejstarší syn nám s iluzí Ježíška pomáhá. Sám nevěřil už v 1.třídě, ale s bráškama nám pomáhá. Ten nejmenší v 5 letech samozřejmě věří. (pack)

ODPOVĚDĚT
Andrea F. (Lhota76) ID 244512 (14.9.2011, 9:35)
Jelikož se nemůžu vždycky dočkat stromečku,tak ho zdobím každý rok dříve a dříve, vždycky v noci,aby děti když ráno vstanou měly překvapení. ,-)Třeba loni už jsem ho zdobila 19. :-DNa štědrý den se scházíme celá rodina i se sestrami a babičkou u našich rodičů.Takže už tam jdeme někdy den předem nebo až o štědrý den.Nazdobíme stromeček s dětmi u babičky a dědy a děláme všichni společně chlebíčky,řízky atd.Mužu tedy říct,že je to krásný být takhle všichni pohromadě.Ani si nedovedu představit,že by každý byl o vánoce u sebe doma.V poledne se najíme a jdeme na procházku a pak koukáme na pohádky.Večer nachystáme stůl,najíme se a jdeme se schovat do koupelny :-Dto aby Jéžíšek(můj táta) mohl přijít do pokoje a dát dárečky(obývací pokoj je spojený s kuchyní a tak nelze připravit dárky když tam jsou děti).Pak zazvoní zvonečkem a je to nádhera.Po dárkách si dáme všichni kafíčko a celá rodin

ODPOVĚDĚT
Andrea F. (Lhota76) ID 244512 (14.9.2011, 9:37)
a celá rodina sedíme a povídáme si. (L)

ODPOVĚDĚT
Ladislava C. (kikimama) ID 156400, mimibazar.cz/kikimama (14.9.2011, 13:00)
My také jezdíme všichni k rodičům, letos nás bude 9 a je to úžasné (a těch dárků pak pod stromečkem ,-)), ale vždycky se dohaduje s manželem kvůli stromečku doma. Když si pod něj vlastně nic nedáme, tak jestli si ho máme doma vůbec zdobit *-) vy si dáte i nějaké dárky doma? Nebo ten stromeček máte opravdu jen na parádu

ODPOVĚDĚT
Andrea F. (Lhota76) ID 244512 (14.9.2011, 16:49)
Stromeček máme jen na parádu.Doma si už žádné dárky nedáváme.Děti od malička vědí,že Jéžíšek nechává dárečky u babičky a u dědy. :-DA když přijedeme od rodičů domů,tak se všechny dárky dají u nás doma pod stromeček. (G)Když třeba někde vyprávím,že jsme na vánoce takto všichni pohromadě u rodičů,tak se dost lidí hodně diví,že netrávíme vánoce každý zvlášť a pak se sejít.Ale mě se to líbí takto,že jsou všichni pohromadě.Hodně se scházíme i během roku.Pravidelně každou sobotu a neděli třeba na oběd, buď u našich nebo u nás. (clamp)A každý pátek odpoledne se u mě staví sestry a dáváme si kafíčko.Já něco uvařím a upeču a je to super.Vždycky se nemůžu dočkat pátku. (F) (L)

ODPOVĚDĚT
natalie b. (pimpas) ID 108243 (15.9.2011, 8:56)
(Y) (Y)to je nádhera fakt závidím, (L) hezká tradice (santa) (C)

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (14.9.2011, 8:18)
My zdobíme stromek večer 23.12. takže ráno na štědrý den když děti vstanou ho mají už v obýváku a já jsou z toho paf.Na snídáme se a jdeme k tchýni na oběd.Po obedě si jde malá lehnout pak jdeme na malou procházku.Když se vrátíme z venku připravíme večeři pak manžel vykoupe děti a já mezitím co jsou ve vaně tak nanosím dárky pod stromeček a otevřu okno.Děti oblékneme jdeme se na večeřet a po jídle se manžel jde jako podívat jestli už u nás byl ježíšek a zazvoní.Je v obýváku přichystaný s kamerou a vše natáčí.Už se moc těším není nad ty rozářený dětský očíčka.Letos jsem i prvně dělala stopy na podlahu z mouky a děti z toho byli unešený.Letos je taky zase udělám pár dní před štědrým dnem.

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (14.9.2011, 7:02)
My zdobíme stromeček 22. nebo 23. 12. - podle náladičky, ale většinou dříve ,-). Zdobíme s dcerkou. Stromeček máme velký umělý, ale i tak se dětem (i mě) moc líbí a máme ho v koutě v obývacím pokoji. Na Štědrý den se ládujeme cukrovím, jdeme na procházku, sáňkovat (pokud je sníh) a pak si dáme večeři a manžel zabaví děti v pokojíčku a já mezitím nachystám dárečky pod stromeček - otevřu okno, zajdu vystřídat manžela, ten zapálí prskavky, zazvoní na zvoneček a děti už běží rozbalovat. Tím otevřeným oknem samozřejmě přiletěl Ježíšek. :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (14.9.2011, 7:57)
Taky s přidám, nás to teda teprve čeká, ale dělali to anši a budu to tak dělat i já, protože na to strašně ráda vzpomínám. Kromě slavnostního oběda a tradiční procházky pro Betlémské světýlko bylo dopoledne vždy normální, a odpoledne jsme byly poslány k babi stavět sněhuláky případně koukat na pohádky. Mezi tím naši připravili stromek, dárky a máma měla na kazetě nahraný zvuk zvonečku. V pět pro nás přišli, samo už se do obýváku nesmělo, slavnostní večeře, kolem té máma nahodila pojistky v obýváku, tím pádem jsme za dveřmi viděly jak se rozsvítil stromeček, a pomalu se odvíjela kazeta, pokaždé zvoneček zazvonil jindy, někdy za půl hodinky, někdy až za hodiny...no to napětí jak my stepovaly za dvěřma a čekaly až tam budem moct jít, až zazvoní Ježíšek :-) Taky to tak mám v plánu :-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (14.9.2011, 5:30)
U nás chytáme všichni společně 23. stromeček pro Ježíška, aby měl kde nadělit dárky.... 24. jen sedíme u televize, jdeme na procházku, jedeme k rodičům a k večeru jsme doma, pojíme klasickou štědrovečerní večeři, uklidíme a děti s jedním z nás (já nebo manžel) jdou ven pouštět prskavky a druhý zatím nachystá pod stromeček dárky ,-)

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (14.9.2011, 0:07)
U nás se stromeček zdobí na Štědrý den dopoledne s dětma. Pak se jde na procházku a já chystám večeři. Pak se jdem jako dívat z okna kdy ten Ježíšek dojde a manžel naskládá dárky otevře okno a udělá stopy ,-)
Pak dojde za náma a mobilem zavolá na muj tel. kde mám vyzvánení rolničky nebo cinkání zvonečku. A holky běží do obýváku a :-o že ten Ježíšek tam fakt byl (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea T. (andy1989) ID 313242 (13.9.2011, 23:34)
Všem maminkám moc děkuju za komentáře, je hezké číst si, co pro ty děti děláte a vymýšlíte... určitě načerpám inspiraci, už se moc těším, na ty rozzářený kukadla naší Andrejky.... a příští rok, už budou svítit očka štěstím i malýmu, teď je mu 8 týdnů... tak z toho nebude mít rozum....
....určitě budou stopy od ježíška, otevřené okno, noční zdobení stromečku, prskavky, možná i cukrovíčko na okně, rolnička... a všechno, co k tomu patří :-)))

Tak všem krásné Vánoce a bohatého Ježíška |:o)
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (martina.mn) ID 266891 (13.9.2011, 23:25)
Máme dvojčata, letos na vánoce jim budou tři. Vloni jsme si byli společně vybrat stromeček v lesní školce, kde je pěstují speciálně pro vánoce. Stromeček jsme zdobili společně na Štědrý den dopoledne. Tak to bylo u mě i u manžela v rodině - tatínek dává elektrické svíčky, děti zdobí a maminka chystá oběd. Po večeři jsme šli do pokojíčku si hrát a manžel nanosil dárky a pak zazvonil. Když jsem byla malá, chodili jsme o patro níž k babičce, podívat se na její stromeček a dárky a táta nahoře připravil dárky. Švagrová chodí s holkou na dvorek volat Ježíška, druhá švagrová chodí k hlavním dveřím kouknout, jestli nejde (bydlí v domě s víc byty). Ale vím, že hodně lidí říká, že zdobí stromek v noci z 23. na 24., pro děti je to překvapení. Tak to prý bude dělat švagrová, dokud holce nebudou tak 4, 5 let...Ale jak to mají s dárky, nevím...

ODPOVĚDĚT
Hana H. (holatko) ID 82344, mimibazar.cz/holatko (13.9.2011, 23:04)
Dobrý večer Andrejko, u nás vybíráme stromeček s dětičkama a na Štědrý den ho připravíme do obýváku s ozdobama a po obědě jdu s dětmi a babičkou rozsvítit svíčky na hřbitov. Mezitím Ježíšek nazdobí stromeček a dá pod něj dárky. Já se s dětmi vracím domů až večer. Obývák je zavřený a já obalím řízky a peču je. Mezitím ještě převleču děti do svátečního a taťka tajně vnikne do obýváku a rozsvítí stromeček. Po večeři taťka zacinká zvonečkem a dětičky už tedy můžou do obýváku. To je radosti :-) :-) :-) :-) :-) :-) [A]

ODPOVĚDĚT
VĚRKA K. (nadine007) ID 107359, mimibazar.cz/nadine007 (13.9.2011, 23:03)
U nás se stromek zdobí 23, celá rodina společně, aby byl co nejkrásnější a ježíšek nám nadělil. 24 po obídku ( viná klobáska a chleba) zamykáme společně obývací pokoj a už tam nikdo nesmí ( u nás to jde snadno máme ho v patře a dole jakoby další u jídelny), děti ( 6 + 2 roky) jdou s babičkou na hřbitov zapálit svíčku dědovi, aby věděl, že jsou vánoce a mi s manželem vše nanosíme a pokoj za sebou zamknem. Po večeři se jde manžel podívat nahoru, zda už u nás ježíšek byl a jako hlavy rodiny zvoní na zvoneček, že už můžem nahoru. ( zvonek jsme dostali od mojí maminy před 10 lety jako svatební dar, za mého tětství, byl také takový doma, zvonek, co zvoní jen jednou do roka už se zase těšíme na jééééžíška (L)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 40 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>