Dostala jsem od sousedky 6 klobouků bedly, jsou dost velké, ale teď je nekonzumuju, dají se zamrazit nebo podusit na cibulce pak zamrazit?? Děkuji
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100615/08/a307272-1276582102.jpg) | Broňka Z. (zakihozena) ID 307272 (10.8.2011, 17:02) | A kyž je tu řeč o houbách.....nevíte někdo do kdy spotřebovat zavařené houby???? Mám ještě plno zavařených, ale snad 3 roky staré.
ODPOVĚDĚT |
|
Dobromila B. (Dobra) ID 49652 (10.8.2011, 16:49) | Udělat houbové pečenáče: bedly obalit v trojoblalu a usmažit, dát do zavařovacích sklenic přelít skladkoyselým nálevem, zavařit a nechat uležet. Vynikající lahůdka, jak jsem si na to vzpomněla tak jsem začala slintat. ![:-o](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/121002/20/a7666-1349202689.jpg) | Vladimíra M. (Vavenka) ID 7666 (10.8.2011, 9:04) | Když máme hodně bedel. tak si nějaké nasušíme, hodně prosušit i v troubě a pak je nameleme. Je z toho výborné koření na maso.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131130/21/a55683-1385841982.jpg) | Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (9.8.2011, 22:50) | Přesně jak píše Peťka - obalit, zamrazit a pak se smaží jen malinko povolené, jinak by to byla srajda. Ale hlavně - měly by se zkonzumovat tak do třech měsíců, aspoň podle rad odborníků. ![(child8)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/70.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100615/08/a307272-1276582102.jpg) | Broňka Z. (zakihozena) ID 307272 (10.8.2011, 17:00) |
Tak to se povedlo....já asi před 4 tádny smažila loňské! Měla jsem obalené v trojobalu, v mrazáků a rovnou z mrazáku dávám na pánev.....a jsou dobrýýý! ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Petra P. (palmicka77) ID 184924, mimibazar.cz/palmicka77 (9.8.2011, 22:23) | Dobry vecer.Stoprocentne!!!Delame to,ale spise ruzovky.Klasicky obalit a jeste polo zmrzle,jen tak nechat lehce povolit nee uplne pak by se bleptala(ale i tak mnamka) usmazit.V sobotu jsme je jeste vytahli z mrazaku z lonskeho zari a LUXUSNI!!!Jen nesmi byt opravdu rozmrzle,spise zmrzlejsi a pak jsou jak cerstve.Doporucuji vsem!!!Davali jsme si celou zimu.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/07/a21457-1298356830.jpg) | Katerina K. (kachnatko11) ID 21457, mimibazar.cz/kachnatko11 (9.8.2011, 22:02) | Doporučuju mooooooooooooooc vyborné škvarky z bedel,nakrájet na kousky,posolit,na sádle škvařit,ke konci kmín,výborná záležitost. Pak dělám plněné bedly mletým masem ale na to jsou potřeba takové ty polozavřené hlavy.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110816/21/a272302-1313524676.jpg) | Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (9.8.2011, 21:50) | Já je loni obalila a dala do mrazáku Houby chce ale co nejdříve z mrazáku zpracovat.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120211/21/a95559-1328991408.jpg) | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (9.8.2011, 21:48) | obalila bych, jednu po druhé proložila a zamrazila, ale jen na pár dní. Bedle se určitě nedusí na cibulce ![*-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
ODPOVĚDĚT |
|