Pečený čaj - rybíz, angrešt
Maminky, moc prosím, máme spoustu rybízu a angreštu. Ráda bych dokoupila další ovoce a zkusila pečený čaj. Máte vyzkoušený recept z tohoto ovoce? Děkuji moc:o)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Bohumila P. (gotlibe) ID 368143 (22.7.2011, 15:14)
jestli můžu. též jsem pekla .mám3 várky různé chutě, díky urodě meruněk tak ten je velice dobrý dala jsem k tomu jen maliny pomeranč a citron + koření rum Jindřichohradecký má mírmě pralinkovou chut

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (17.7.2011, 21:38)
Děkuji moc - první pokus nám voní z troby:o)
Romano, dám do skleniček jako zavařeninu - cukr tam je, snad vydrží... (Zkouším bez rumu, s ním je to určitě ještě trvanlivější). Tady asi nikomu tak dlouho nevydrží ,-)
Krásné léto přeji (C)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (17.7.2011, 6:02)
Můžu se vetřít se svojí otázkou?

Jak dlouho to potom vydrží ve sklenici? Musí se to uchovávat v chladu nebo to může být ve spižírně?

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (16.7.2011, 22:49)
Hlavně švestky ty jsou tam nejlepší (C)

ODPOVĚDĚT
Lada Š. (badu) ID 67251, mimibazar.cz/badu (16.7.2011, 22:03)
Marci, jako základ dávám 1 kg rybízu, 1 pomeranč a citron i s kůrou a půl kg cukru(u nás nikdo nesladí, tak aby to nebylo moc sladké) a k tomu dávám vše co najdu - včetně angreštu, jablko, hrušky, jahody, borůvky, vypeckované třešně, višně, jostu, maliny, hrozny. Výborné jsou i sušené brusinky a rozinky (dávám pytlík). Přidám trošku skořice, 2 badyány, zepár hřebíčků a peču. Těsně před dopečením dávám rum, cca 1/4 litru
Rybíz mám i zamrazený, až dozrají švestky a hrušky, dělám takovou podzimní verzi (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela B. (Drapak) ID 77529 (16.7.2011, 20:42)
Já jsem vloni dávala rybíz, jostu, ostružiny, borůvky, jahody - likvidovala jsem zbytky z mražáku. Dál jsem přidala jabka a hrušku, krystalový cukr, vanilkový cukr, můžete dát i koření "jablečný závin".Byl výborný! už se těším, až si ho letos zase udělám.
Zkoušela jsem pečený čaj i z banánů, pomerančů, mandarinek, skořice a hřebíčku a to nám teda vůbec nechutnalo. Hlavně to koření se rozleželo.
A rum přidávám až do hrnečku. Dělám ho i dětem. Výborný je i do bílého jogurtu.
Hlavně dejte ty jabka, ostatního ovoce stačí hrstka. (hello)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (16.7.2011, 21:07)
Děkuji moc - zítra budeme experimentovat (taky mám ještě loňský rybíz v mrazáku - koláče tu nikdo nejí :o))

ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (valga) ID 153116, mimibazar.cz/valga (16.7.2011, 20:01)
Já dělám tento-2 kg ovoce,1 kg cukru krupice, celá skořice-tak 3 kousky,rozlámu,8-10 hřebíčků,může být i anýz,promíchám,dám na vyšší plech a peču asi 45min.,pak přidám 250 ml rumu a ještě tak 10 min.do trouby,nesmí se vypéct všechna šťávička,pak horké do sklenic,otočit víčkem dolů a nechat vychladnout. Nevím jak dlouho vydrží bez zavaření,protože u nás se hned vypije ,-).Určitě by šel klasicky zavařit.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (16.7.2011, 20:03)
Děkuji moc (L) - a můžu tam dát jen ten rybíz a angrešt?? Viděla jsem vždy "úžasné" kombinace ovoce...

ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (valga) ID 153116, mimibazar.cz/valga (16.7.2011, 20:13)
Já dávám 1 ananas, 2 pomeranče-ten nám chutná i s kůrou,jabka,hrušky,někdy tam dám i hrozinky.Základ to chce ten rybíz,ten to krásně obarví.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (16.7.2011, 20:19)
Děkuji, vyzkouším :o) - věděla jsem, že sama tu správnou kombinaci nevymyslím... Přeji Vám krásné léto

ODPOVĚDĚT