Maminky dortařky pomóc!!!!
Jak krásněě potáhnout drt, vubec se mi to nedaří, kde dělám chybu jak to děláte, že je máte tak hezké, ja musím ze dvou dílů, jinak to nedám, a ještě dotaz čím podsypat, aby se hmota nelepila? Děkuji všem šikulám za příspěvky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Martina Š. (mmnat) ID 119349, mimibazar.cz/mmnat (3.6.2011, 21:09)
Já jsem tet potahovala touto hmotou a bylo to super, strašně pěkně se sní pracuje (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094 (^)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Kitkak) ID 56531, mimibazar.cz/kitkak (3.6.2011, 21:42)
Vykašlu se na K2 a budu delat take z mlecneho marcipanu. K2 proste v tom teple je hend "roztavena" a musim ji davat porad do mrazaku, abych z ni neco udelal. (I)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (mmnat) ID 119349, mimibazar.cz/mmnat (10.6.2011, 14:11)
S touhle se opravdu dělá moc pěkně :-) i v ledničce to nic neudělá ale pozor na zak. smetanu tet jsem s ní dortík promazala a dala do ní jahůdky a po stranách kde smetana vylezla tak tu hmotu uplně rozpustila :-( ale naštěstí jsme to neměli na nějakou velkou slávu, tak to nevadilo :-)
Pošlu vám přesně kolik čeho dávám já, a vždy se mi zatím povedla.
Recept:
50dkg cukr moučk
25 dkg polotučné sušené mléko (tet zrovna dávám Hami 4, podle toho co zrovna holky pijou)
2 lžíce vody
1 lžíce aroma Sladká mandle
3 lžíce medu (musí být tekutý!!!) pokud to nebude vláčné přidat med
Tak at se vám vždy podaří (Y) (hello)

ODPOVĚDĚT
Zdena l. (žabada) ID 132621 (3.6.2011, 7:04)
Patrový dort se potahuje na dvakrát, ne najednou :-$ to by jste nevyhladila :-$

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Kitkak) ID 56531, mimibazar.cz/kitkak (3.6.2011, 8:43)
chapu ze patrovy se dela na 2x toto je jen ilustracnbi foto k dotazu *-)

ODPOVĚDĚT
Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (2.6.2011, 19:26)
podsypávám solamylem,nejlepší je mít víc hmoty a nevyválet na tenko spíš silnější,na you tube jsou postupy a videa jak potáhnout (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mmakina) ID 66112 (2.6.2011, 16:53)
A před potahováním je dobré omazat dort krémem, co nejvíc ohladit a nechat pořádně vychladit, klidně i přes noc a nechat jet ledničku na plný výkon.

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (akin77) ID 54841 (2.6.2011, 16:23)
Markéto, jakou hmotou potahuješ? Základ je nevyválet si marcipán moc natenko, protože pak nemáš z čeho vytahovat a začít je možná nejlepší na nějakém spíš hranatém tvaru nebo polokouli - kulatý klasika dort se mně osobně potahuje nejhůř, ale záleží na hmotě, kterou potahuješ, protože třeba WI se potahuje dobře i ten kulatý.

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Kitkak) ID 56531, mimibazar.cz/kitkak (2.6.2011, 21:38)
poprve jsem zkousela delanou ze suseneho mleka a pak jsem zkousela K2, ale jefakt, ze to asi moc valim.....

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (akin77) ID 54841 (3.6.2011, 16:54)
Ideálně aspoň na půl centimetru, kort v začátku. A K2 je hodně měkká, jestli máte horké ruce, tak možná i před potahováním nechat rozválenou placku chvilku "vychladnout" ,-).

ODPOVĚDĚT
Pavla F. (pájafen) ID 307275 (2.6.2011, 16:05)
Já sice zatím potahovala jen jeden dort, ale díky videu z netu, jsem to zvládla http://www.jaksetodela.cz/video/1500/ako-potiahnut-tortu-marcipanom
Hmota se podsypává Gustinem (kukuřičný škrob)

Držím palečky, ať se zadaří.

ODPOVĚDĚT