| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.3.2011, 13:36) | Ivko, doporučuji začít co nejdřív ráno. Krev se lépe míchá a maso dobře odleží. Pokud máte cvik, doporučuji škrábat zvonkama, jde to dobře a je to rychlé. K výrobkům: předem uvařit kroupy a upéct "buchtu". Připravit špice na špejle ať se potom nezdržujete. Protože jsem řeznice-uzenářka mám recepty ještě ze školy, takže taková ta klasika. Jitrnice: bok, lalok, plíce, játra, "buchtu" nebo veku, vývar, česnek, sůl, pepř, majoránka, mletý zázvor, mletý nový koření, vývar. Špejle, střevo. Jelita: hlava, kůže, bok, plíce, krev, vývar, kroupy, cibule, sůl, pepř, mleté nové koření,kmín mletý..... špejle, střevo Sulc kolena, nohy, odřezky, steril. okurky, cibule, vařené mrkve, bobkový list, pepř, nové koření, ocet. Vše kromě okurek uvařit, potom scedit, koření odstranit, maso a mrkev pomlít na strojku nebo pokrájet na drobno i s okurkama. Dát do tlačenkov
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | Milena D. (Drm) ID 219494 (28.3.2011, 17:23) |
JINÝ KRAJ, JINÁ CHUŤ, JSEM Z JIŽNÍ MORAVY- BRNO- U NÁS SE DO ZABÍJAČKY NEDÁVÁ ANI BUCHTA ANI ZÁZVOR ANI NOVÉ KOŘENÍ, JEN KLASIKA -SŮL, PEPŘ, ČESNEK, MAJORÁNKA......MÍSTO BUCHTY DO JITRNIC SE MELE TROCHA KRUP......
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.3.2011, 17:37) |
Tak jitrnici s kroupama jsem ještě nejedla. Osobně do jitrnic taky zázvor nedávám, ale podle řeznický normy tam patří. Od rána co jsem to tu četla mám takovou chuť na jitrnici nebo jelito
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
| Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (28.3.2011, 11:28) | Téda vy se mááátéééé!!! Zabíjeli jsme pravidelně, teď už si doma děláváme jenom výrobky z koupeného masa - tláču, jitrnice, bránici, koty, klobásy, nakládáme maso na uzení, zkoušeli jsme paštiku... Co konkrétně potřebujete? Co nachystat, výrobky, recepty...?? Klidně písněte do vzkazů
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (28.3.2011, 11:20) | Neznám zlepšováky, zato záááávidím
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | Jarmila Chalupná (jajinka26) ID 257885, mimibazar.cz/jajinka26 (28.3.2011, 11:23) |
taky nemám zlepšovák, mamka s bráchou vždy dělali vše "od oka" , ale když jsem viděla vaší fotku, tak jsem hned psala manželovi ať koupí kolínko na ovar
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | | Petra k. (petulisek) ID 125836 (28.3.2011, 11:32) |
My zabíjeli naposled před 7 lety, brali jsme si od známých "šunkový" prase kolem 100kg, no hned bych do toho šla zase, jenže už není kde a jak..... kolínko je bezva nápad
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|