Zabíjačka
Máte vyzkoušené recepty , rady a zlepšováky ?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.3.2011, 13:36)
Ivko, doporučuji začít co nejdřív ráno. Krev se lépe míchá a maso dobře odleží.
Pokud máte cvik, doporučuji škrábat zvonkama, jde to dobře a je to rychlé.
K výrobkům: předem uvařit kroupy a upéct "buchtu". Připravit špice na špejle ať se potom nezdržujete.
Protože jsem řeznice-uzenářka mám recepty ještě ze školy, takže taková ta klasika.

Jitrnice:
bok, lalok, plíce, játra, "buchtu" nebo veku, vývar, česnek, sůl, pepř, majoránka, mletý zázvor, mletý nový koření, vývar. Špejle, střevo.

Jelita:
hlava, kůže, bok, plíce, krev, vývar, kroupy, cibule, sůl, pepř, mleté nové koření,kmín mletý..... špejle, střevo

Sulc
kolena, nohy, odřezky, steril. okurky, cibule, vařené mrkve, bobkový list, pepř, nové koření, ocet. Vše kromě okurek uvařit, potom scedit, koření odstranit, maso a mrkev pomlít na strojku nebo pokrájet na drobno i s okurkama. Dát do tlačenkov

ODPOVĚDĚTnahlásit
Milena D. (Drm) ID 219494 (28.3.2011, 17:23)
JINÝ KRAJ, JINÁ CHUŤ, JSEM Z JIŽNÍ MORAVY- BRNO- U NÁS SE DO ZABÍJAČKY NEDÁVÁ ANI BUCHTA ANI ZÁZVOR ANI NOVÉ KOŘENÍ, JEN KLASIKA -SŮL, PEPŘ, ČESNEK, MAJORÁNKA......MÍSTO BUCHTY DO JITRNIC SE MELE TROCHA KRUP...... (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.3.2011, 17:37)
Tak jitrnici s kroupama jsem ještě nejedla.
Osobně do jitrnic taky zázvor nedávám, ale podle řeznický normy tam patří.
Od rána co jsem to tu četla mám takovou chuť na jitrnici nebo jelito (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (28.3.2011, 11:28)
Téda vy se mááátéééé!!! Zabíjeli jsme pravidelně, teď už si doma děláváme jenom výrobky z koupeného masa - tláču, jitrnice, bránici, koty, klobásy, nakládáme maso na uzení, zkoušeli jsme paštiku... Co konkrétně potřebujete? Co nachystat, výrobky, recepty...?? Klidně písněte do vzkazů

ODPOVĚDĚTnahlásit
Petra k. (petulisek) ID 125836 (28.3.2011, 11:20)
Neznám zlepšováky, zato záááávidím (jidlo) (jidlo) (jidlo) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jarmila Chalupná (jajinka26) ID 257885, mimibazar.cz/jajinka26 (28.3.2011, 11:23)
taky nemám zlepšovák, mamka s bráchou vždy dělali vše "od oka" :-), ale když jsem viděla vaší fotku, tak jsem hned psala manželovi ať koupí kolínko na ovar ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Petra k. (petulisek) ID 125836 (28.3.2011, 11:32)
My zabíjeli naposled před 7 lety, brali jsme si od známých "šunkový" prase kolem 100kg, no hned bych do toho šla zase, jenže už není kde a jak..... (child12) (child12) (child12) ,-) kolínko je bezva nápad ,-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Iva K. (IVA 75) ID 136212 (28.3.2011, 10:26)
Našla jsem
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=66571 POMAZÁNKA
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=72718 GULÁŠ
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3656 POLÉVKA
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=97814 PAŠTIKA
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50976 DE LUXE PAŠTIKA
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39755 CHLEBOVÁ PAŠTIKA = HODNĚ ZA MÁLO
PENĚZ
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9016 DĚTSKÁ RYCHLÁ
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4200 BRAMBOROVÁ PAŠTIKA
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9098 HOUBOVÁ PAŠTIKA

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=99561 KLOBÁSA
U známých na grilovačce mají rychlobar = prkna mezi žebřinami štaflí.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Iva K. (IVA 75) ID 136212 (28.3.2011, 12:47)
http://www.zabijacky.cz/domaci-zabijacka/

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jitka P. (Pokyn) ID 231380 (29.3.2011, 8:26)
(Y) (Y) (Y) To jsou dost dobrý stránky!!!!! (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit