Prosím, poraďte mi recept na klasický houskový knedlík, který se zaručeně povede. Třeba i do domácí pekárny. Děkuji.
Monika H. (MonikaH1) ID 256470, mimibazar.cz/monikah1 (15.3.2011, 20:09) | těsto do pekárny ... 200ml vlažného mléka, půlka droždí, 1 žloutek, 400g hrubé mouky, špetka soli, vše dám do pekárny a asi po 5 min. přidám 1 nakrájený rohlík. Pokud dáte sušené droždí, tak knedlík není tolik nadýchaný, ale taky výborný... pa,pa Monika
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Pavla V. (krasajda) ID 59152 (15.3.2011, 8:13) | u nás má úspěch tento : 600 g hrubé mouky 3 rohlíky nakrájené nadrobno 1 vejce sůl, voda dle potřeby 1 kypřící prášek.... vařit z každé strany 1/4 hodinu jé, omlouvám se, teď vidím, že chcete kynutý...
ODPOVĚDĚT |
|
| Simona L. (BlackAngel777) ID 269352 (15.3.2011, 7:04) | Já už klasický kynutý knedlík nedělám . . .našla jsem recept tady ma MMB na kynuté hrnečkové z mikrovlnky a slavím s nimi velký úspěch http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=74698
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka B. (saso) ID 78295 (15.3.2011, 6:47) | Tento recept je vynikající ,ale těsto dělám v pekárně.Vyzkoušela jsem jich dost,ale tenhle nám chutná nejvíc
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (14.3.2011, 23:41) | Dělám od oka a na páře.Polohrubou mouku,vejce ,olej,sypané droždí cukr sůl a mléko vlažné .Hlavně nechat v teple hodně vykynout a po udělání knedlíků zase vykynout. Olej je na to aby byly i druhý den heboučké a měké.Když je po vychladnutí potřete taky ojejem a zabalíte dofolie vydrží v lednici déle jako čerstvé.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana H. (koblizek63) ID 356311 (14.3.2011, 22:23) | Já taky dělám tento recept,jen nedávám vajíčko,ale 1pol,lžici oleje a280ml mléka a někdy aj vodu,jo a pol.mouku ne hrubou.Dělám v pekárně,vařím v parním hrnci 30min.Jsou takové nadýchané
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (14.3.2011, 21:45) | Já dělám knedlík asi jako Štěpánka, jen s klasickým kváskem. Ale byla jsem naučená od maminky dávat klasickou hrubou mouku, ale kamarádka mi poradila polohrubou - a jsou lepší. Vyzkoušejte, ale já jsem už opravdu od hrubé upustila.
ODPOVĚDĚT |
| | Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (14.3.2011, 21:50) |
Máte pravdu, z polohrubé je taky výtečný.
ODPOVĚDĚT |
|
| Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (14.3.2011, 21:39) | 250ml mléka (zkoušela jsem i z vody, jde to bez problémuů), 1 vajíčko, 500g hrubé mouky, lžička cukru, lžička soli, lžička sušeného droždí po zvukém signálu přidám 3 hrsti nakrájeného rohlíku (dle nálady a chuti přidávám - bylinky, mrkem,prostě jak kdo chce mít barevný a voňavý knedlík). Po vykynutí, dáváme knedlíky do vroucí osolené vody, 10min vaříme a poté obrátíme a opět 10min. Jsou opravdu výborné a jiné už nejíme.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (14.3.2011, 21:44) |
díky, je úplně ten samý, co mi paní před Vámi posílala odkaz, určitě vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
| | | Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (14.3.2011, 21:49) |
No, jo,,teď to čtu,,,paní stejný,,,takže aspoň vidíte: OPRAVDU OSVĚDČENÝ RECET DOPORUČUJI
ODPOVĚDĚT |
|
Jiří M. (jirmal) ID 146186 (14.3.2011, 20:34) | Zkuste tenhle, já už jiný nedělám . Veronika http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (14.3.2011, 21:43) |
díky, vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
|