| Dita C. (dita-mamakuba) ID 296188 (6.2.2011, 20:14) |
Klidně kuřecí steaky(ze stehýnek) naklepu, osolím, opepřím, natřu tatarkou, kečupem a pokladu tím, co je doma. Anglická nebo šunka, kousek párku nebo kabanosu, kousek tvrdého sýra , dneska byly plátky hermelínu a pár koleček pórku. Zaroluji, spíchnu párátkem. Znovu osolím, sladká paprika a kari. Na rozpálený tuk položím nejdříve spíchnutou část, přikryju pokličkou a stáhnu plotýnku( mám sklokeramiku kde maximum je 9 a pak dám na 7). Asi po 10. min. otočím, nechám trošku osmahnout a nakonec podliji vodou, aby byla štávička...A pod pokličkou nechám tak na 5 probublávat. No a do normální kaše (šlehám ručním mixerem - metličkama) přidám tak 1/2 lžičky mletého černého pepře. Záleží na množství brambor. Nás je 7, z toho 4 velcí, takže tak 2 kg padnou na oběd... . A to je vše a po studenu nakrájet na kolečka, taky dobrý... Přeji dobrou chuť . Dita
ODPOVĚDĚT |