Vařená kukuřice
Mamky, poraďte, máme moc rádi vařenou kukuřici, ale nevím jak ji správně připravit. Prodávají jí na koupalištích, solenou s máslem. Jen vím, že se musí dlouho vařit. Chutnala by nám jako příloha k jídlu, ale ze sterilované se mi to nechce dělat.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Markéta Ž. (pupendo) ID 113049 (31.1.2011, 22:05)
Já dělám kukuřici v mikrovlnce. Musí to být ta sladká. Zabalím ji do pečicího papíru a zapnu na nejvyšší výkon na 7min, pak pomazat máslíčkem a posolit (Y) (Y)
Tohle přivezla moje mamča z USA a je to fakt super... žádné vaření (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (Martináček) ID 125457, mimibazar.cz/martinacek (30.1.2011, 15:29)
Tak my v sezoně chodíme trhat na pole ,-) (pst) ale sladkou,ne krmnou!Do vody cukr nedávám,jen sůl,od bodu varu vařím 15 minut mladší a 20 minut starší (pozná se podle barvy).Po uvaření mírně osolím a dokud je horká,potírám sádlem,ale kachním (smich).Já vím,ale je to fakt (zajic) a tady u nás na vesnici se snad ani jinak nejí.Máslo je taky dobré,ale ty másla jsou takové umělé +o( Dětem (Z) (Z) dávám nemaštěnou (L)Dobrou chuť (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (lufinka) ID 11404, mimibazar.cz/lufinka (30.1.2011, 13:32)
My dáváme klasy do papiňáku, místo soli vegetu (asi lžičku - podle množství klasů), 20 minut povaříme... pak jen baštíme a naši (Z) (Z) to milují

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (AndreaN) ID 217597 (29.1.2011, 22:39)
Já kupuji také klasy a to mražené. pak vařím cca 20 minut. Důležité je vodu NESOLIT. Jinak zrnka tvrdnou. Mám to vyzkoušené z vlastní zkušenosti. Jednu jsem vařila v obyč.vodě a jednu v osolené. Ta z té osolené byla opravdu tvrdá.

ODPOVĚDĚT
Pavla G. (PajaG) ID 126777, mimibazar.cz/pajag (29.1.2011, 21:47)
Mamky, moc děkuji všem za rady. Od každé si vezmu něco a hned vyzkouším. Díky (L) (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (29.1.2011, 21:40)
A jdu na ní to sou chutě,ještě že je v mrazáku. ,-) ,-) ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Vanda H. (florenc) ID 125235 (29.1.2011, 21:38)
Nevařím ve vodě - jen v páře . Mňam mňam :-).

ODPOVĚDĚT
Lucie T. (TULU) ID 24503, mimibazar.cz/tulu (29.1.2011, 21:22)
Také přislazujeme vodu ve které se vaří a je hotová kolem 20min max. :-)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (29.1.2011, 20:44)
Do hrnce s vodou dám dvě lžíce cukru a kukuřici povařím cca 20 minut. Pak z každé strany napíchnu vidličku, posolím a omastím v másle. Mňam, dobrota, taky je v létě výborná grilovaná ve slupce. To se nechá tak půl hodinky namočená i se slupkou v cukrové vodě a pak se s tou slupkou pogriluje, slupka se sloupne, osolí a omastí máslem... Moc dobré.

ODPOVĚDĚT
Šárka C. (Terinka4444) ID 46838, mimibazar.cz/terinka4444 (29.1.2011, 20:40)
Víte co děláme my lenoši? Kupuju mraženou na zrnka Bonduelle a dám ji na deset minut do parního hrnce a máme ji už i naloupanou. Je to mňamka.

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (29.1.2011, 21:38)
mi lenoši koupíme zrnka v pytli v kauflandu. :-D ,-) (pl)

ODPOVĚDĚT
Pavla G. (pavlags) ID 89188 (29.1.2011, 20:08)
Kupuju v Bille myslím balení po 4ks, není mražená ale čerstvá. Vařím ve vodě neslané ale s trochou másla. Zkouším jestli už je, ale myslím, že déle než půl hodiny ji nevařím. Posolím až pak, tak jako to dělají ve stánku na koupališti. ,-)

ODPOVĚDĚT
Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (29.1.2011, 19:34)
Kupuji v Makru ve vekých pytlích mražené klasy. Vařím v papiňáku max 30 minut a je super.

ODPOVĚDĚT
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (29.1.2011, 18:38)
:-$ňam...taky můžem....jak psaly holky....kupuji nejraději balenou po 2 ks....., ale v zásobě mám vždy mraženou loupanou Bonduele ..povařím....a dávám k jídlu jen trošku máslem zjemním a osolím....

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (29.1.2011, 17:54)
2 hodiny je moc, vždyť se musí uvařit jen ty malá semínka.

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (29.1.2011, 17:51)
Kupuji v kauflandu pytel kukuřice už naloupané a zamražené.Nasypu na pánvičku s osolenou vodou ,můžete přidat máslo či mléko.Povaříte ,scedíte a pak se poperete jako u nás. ,-) ,-) :-D (pl)Dobrou chuť. (zajic)

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (29.1.2011, 17:39)
vaří se tak dlouho jak je stará, cca 2 hodiny, solit až po uvaření.Miluji to také (L) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarmila Chalupná (jajinka26) ID 257885, mimibazar.cz/jajinka26 (29.1.2011, 17:31)
Dají se koupit mražené klasy, většinou balené po 2 asi cca 25 Kč to prodává Hypernova nebo větší balení Makro...měla jsem oboje. Vařila jsem bez soli a solila si až uvařený klas a potírala máslíčkem.... teď jste mě tak navnadila... a zrovna nemáme v mrazáku :-( :-( :-(

ODPOVĚDĚT
Marie G. (L&L) ID 241517 (29.1.2011, 17:25)
Sůl do vody podle chuti, ochutnat tu vodu, tak aby nebyla moc přesolená, vaří se tak dlouho dokud není měkká - propíchnu vždycky vidličkou jedno zrno, bych věděla jestli už je hotová.

ODPOVĚDĚT
Alice D. (Ála01) ID 188479, mimibazar.cz/ala01 (29.1.2011, 17:30)
Marie, dáváte sůl do vody? *-) *-) Pak Vám nemůže změkknout? Mně vždy všude kladli na srdce, že kukuřice se v žádném případě nesmí vařit v osolené vodě, jinak pak buď nezměkne vůbec nebo po šíleně dlouhé době.
Dle mého zásadně vařit v neochucené vodě a solí se před podáváním. :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (kacis09) ID 275567, mimibazar.cz/kacis09 (29.1.2011, 18:12)
jÁ JI TAKY SOLIM HNED,DÁVÁM JI NA 20MINUT DO PAPINÁKU A JE KRÁSNĚ MĚKKÁ. (Y)

ODPOVĚDĚT
Marie G. (L&L) ID 241517 (29.1.2011, 17:38)
Já jsem solila hned nazačátku a změkla a ju vařím už toilik let, nesmí se solit játra a luštěniny před tím než změknou, ale kukuřice mi vždycky změkla *-)

ODPOVĚDĚT
Pavla G. (PajaG) ID 126777, mimibazar.cz/pajag (29.1.2011, 17:28)
Děkuji

ODPOVĚDĚT