Tak takhle dopadl :-( Co dělám špatně?
Korpus i těsto v pohodě, ale marcipán se mi prostě nepodařilo vyválet... Vždycky se mi to na nějakým místě přilepilo k válu a celkově bylo hrozně netvárný... Nemohla jsem to vychytat a musela jsem ho takhle poslepovat. :-(
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Jana T. (Tilšinka) ID 244464, mimibazar.cz/tilsinka (23.12.2012, 10:50)
Zdravím, Míšo, jaký máte marcipán. Na vyválení se musí cukrovat a pak ho očistíte cukrovou vodou. Mrkněte na moje dortíky. :-$ Lepší na modelování je Icing. (banky)

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (25.1.2011, 10:06)
Já si fal. marcipán popráším solamylem (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Lúcca260) ID 192953, mimibazar.cz/lucca260 (25.1.2011, 8:30)
Já ho válím na pečícím papíru (tudledudle) a taky se to nelepí a hlavně to pak jde otočit na dort. ,-)

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (kishka) ID 156837 (25.1.2011, 7:25)
Všem moc dík, zkusím to s tou folií. Jinak jsem dělala marcipán podle Ariel a chuťově je super, jen mi to prostě nešlo vyválet. Většinou se to přilepilo v prostředku. Dávám med... Zkusím příště, třeba to vychytám. ,-)

ODPOVĚDĚT
Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (25.1.2011, 9:55)
Med je příčina toho lepení. dávajte sirup

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (michirigi) ID 196347 (25.1.2011, 19:37)
dávám taky med,a nic se mi nelepí,chce to pořádně podsypat i váleček a obracet při vyvalování často,vyvaluju na silikonu a bez problémů |:o)

ODPOVĚDĚT
Zdena l. (žabada) ID 132621 (25.1.2011, 6:23)
Jaký recept jste dělala? Použila jste sirup nebo med? Ty dělají hmotu tvárnou *-)

ODPOVĚDĚT
Jana Č. (cermi) ID 903, mimibazar.cz/cermi (25.1.2011, 0:08)
Já jsem si z pevného průsvitného igelit. pytle vystřihla cca polovinu, rozstřihla strany a používám na vyvalování nejen marcipánu, ale i perníkového těsta či linecké (Y). Nikdy se nic nepřichytí :-).

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Herminka80) ID 91692, mimibazar.cz/herminka80 (24.1.2011, 22:32)
já mam na to fígl,že smíchám trochu moučkovýho cukru a škrobu(toho jen trochu)a jde to krásně vyválet a nelepí se ^o)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (24.1.2011, 22:14)
Pokud máte dobře propracovaný marcipán, neměl by se lepit. Podsypávám cukrem s trochou solamylu (F)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (jovi) ID 59332, mimibazar.cz/jovi (24.1.2011, 22:14)
to máte klasický marcipán, nebo falešný? Já jsem falešný marcipán, když se mě pořád trhal a lepil na vál dala na chvíli do ledničky, on ztuhnul a hned se s ním lépe pracovalo

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Janičkam) ID 224071, mimibazar.cz/janickam (24.1.2011, 22:12)
při válení marcipánu dávám pod i na potravinovou folii je to pak krásně hladké a hlavně se to nepřilepí ,-)

ODPOVĚDĚT