Balaton SOS
maminky prosím radu chceme jed v létě k Balatonu ale vůbec nevíme jak to tam vypadá jaké jsou pláže a jestli je to tam vhodné pro děti a ještě o tip kam jed kde se vám nejvíce líbilo moc děkuji Petra
poslední fotografie v albu Balaton SOS
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Radka M. (raja4) ID 102224, mimibazar.cz/raja4 (3.1.2011, 22:34)
Dobrý večer my jsme byli loni na jižním pobřeží v Balatonszemes. Počasí vyšlo nádherné, pláž písčitá, voda teplá jako kafe a poměrně čistá pouze kalná od zvířeného písku. Cca 100 m hloubka stále po kolena - prostě takové obří brouzdaliště :-) (child2) Dvouletý syn byl naprosto nadšený!! Horší to bylo s dcerou - 10 let, ta se po pár dnech začala nudit, protože nikde nebylo žádné vyžití - klouzačky, tobogány, prostě nic. A pro nás dospělé....no, abych si trochu zaplavala musela jsem se nejdřív brodit aspoň půl kilometru mělčinou, abych si neodřela nohy :-p. Shrnutí : pro malé děti ideál, pro starší raději k moři.....za mě osobně...podruhé už nemusím :-)

ODPOVĚDĚT
Martina R. (chelsenka) ID 13278 (3.1.2011, 22:20)
maminky a jezdíte autem nebo autobusem s cestovkou????
Náš taťka s námi neradi cestuje, a sama si autem do Maďarska fakt netroufám
a už vloni jsme sháněli cestovku, která jezdí k Balatonu, ale NIC, jen zajišťují ubytování, ale dopravu ne....moc díky

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (upraveno 8.1.2011, 11:40)
My jezdíme od cestovky www.madarsko.com (fungují déle než 10 let, mají několik poboček v ČR), mají i pobyty s autobusovou dopravou, ale je potřeba si to brzo zabukovat, mají to ihned rozprodané (i my už u nich máme rezervaci o :)) ) .... jinak Maďarsko pořádá i Čedok a www.itsbilla.cz

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (upraveno 8.1.2011, 11:42)
.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (bellarose) ID 40636, mimibazar.cz/bellarose (3.1.2011, 20:21)
My jsme výletovali na bobovou dráhu (nejoblíbenější u dětí), na Tihani, do Siofoku na zábavné atrakce, do jednoho města poblíž do zoo, v nedalekém koupališti jsme si půjčili šlapadlo se skluzavkou, ale stejně děti nejvíc bavilo koupat se, skákat na nafukovací loďku apod. (bylo nás několik rodin s dětmi, takže tam byla celá parta dětí). A pokud budete mít čas, doporučuji jet cestou zpět přes Budapešť a navštívit tam Tropicarium, kde Vám plavou v tunelu nad hlavou žraloci i rejnok, hraje tam relaxační hudba, potkáte tam krokodýla i rybičku Nemo :-) Děti jsou pokaždé nadšené (Y)
http://www.youtube.com/watch?v=kUHzCtzsrQk&feature=related

ODPOVĚDĚT
Zdenka M. (Zdenka3) ID 46890 (upraveno 3.1.2011, 23:50)
Za mna asi Balatonfured, boli sme v kempe, krasna pieskova plaž, super voda, pekna promenada na vecerne prechadzky, z pristavu lodou vylet do Tihany, kde je muzeum babik, marcipanu, krasne levandulove a paprikove obchodiky...Priamo oproti kempu skvely aquapark. Boli sme aj v Siofoku, tiez super... (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (3.1.2011, 19:01)
U Balatonu je krásně všude (Y), byli jsem v 1x Siofoku, 2x v Balatonllele a právě hledám ubytko na léto v Balatonbogláru ,-).
Pláže jsou vybavené velmi dobře, jsou udržované a čisté, většinou je všude: pískoviště, prolézačky, wc, občerstvení, nějaké ty stánky s pláž. věcmi...... pro děti velmi vhodné. Balaton je mělký, dá se jít dost daleko ..... pokaždé najdem i klasickou písčitou pláž s pozvolným vstupem (jinak jsou travnaté a do vody se musí po schůdkách)

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (3.1.2011, 18:58)
Balaton je nádherný celý, my byli v létě 2010 a asi nejluxusnější se zdá být Siófok, pláže nádherné, jsou to vesměs všude oblázky a vstup do vody je většinou ohraničen velkými kameny, někde rákosím, záleží na místě, úplně všude jsem fakt nebyla ,-) My zůstávali na místě Balaton-Kenese a pak Balaton-Almádi, oba slušné. Voda je mělká, není hluboká, na mnoha místech jdete dlouho s vodou po kolena, na dně je šedé bahno, takové zvláštní :-) Nicméně pobyt u Balatonu hodnotím jako jednu z nejlepších mých dovolených, je tam krásně! (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (bellarose) ID 40636, mimibazar.cz/bellarose (3.1.2011, 18:41)
Moc doporučuji - je to tam úžasné, naše děti to tam milují, jezdíme tam každé léto za známými na chatu (Y) Nejlepší pláže jsou podle mě na straně směrem k Siofoku, my jezdíme do Balaonvilágos. Voda je vždy úžasně čistá, někdyse po bouřce zakalí pískem, ale druhý den je zase u břehu vidět usazený písek až na dno. Naše děti tam skotačí u břehu a vody mají po pás, takže se vyřádí i ty menší. Pořádně zaplavat se dá až dále od břehu. Ceny jsou stejné jako u nás, takže není třeba vozit jídlo a tak - vše se dá koupit v místních obchodech. Doporučuji najít penzionek přímo u břehu, kde mají vlastní molo a pláž jen pro své hosty (což tam mají skoro všechny penzionky u břehu). Doporučuji navštívit Tihany - klášter odkud jsou vidět obě strany Balatonu (Y)

ODPOVĚDĚT
David K. (dadulinekk) ID 154157 (3.1.2011, 19:10)
Marti děkuji moooc takže je tam písek i ve vodě já myslela že bahno a jsou tam i nějaké památky a muzea kam zajít s dětmi. My byli v loni v Chorvatsku v Crikvenici krásná vesnička ale žádná zábava ani památky prostě se člověk nikam nepodíval a proto chceme k Balatonu

ODPOVĚDĚT