| Hana R. (U Metudy) ID 281452, mimibazar.cz/umetudy (28.6.2010, 16:08) |
týýýýýýýýýýýýýýýý jo, Domčo peklas chlebík??? prosím recept
ODPOVĚDĚT |
| | Dominika K. (dominok) ID 23880, mimibazar.cz/domino (28.6.2010, 20:00) |
tady je Haní a každý si na něm vždy moc pochutná Česnekový chleba s debrecínkou (anglickou sl, dýňovými semínky atd.) POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí, 3 lžíce olivového oleje, 300ml vody, 2 stroužky česneku, 200g debrecínky POSTUP PŘÍPRAVY V míse smícháme mouku, sůl a droždí, přidáme olej, vodu, propasírovaný česnek a na kostičky nakrájenou anglickou. Promícháme a případně můžeme dle potřeby ještě přidat vodu. Prohněteme, necháme na vále cca hodinu kynout /přikryté utěrkou/. Vytvarujeme bochník, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout na teplém místě. Poté chleba pomoučíme, nařízneme kříž a pečeme na horkovzduchu na 190 °C asi 40 minut do zlatohněda. Necháme vychladnout. Kdo nemá rád přádnou kůrčičku tak do trouby vodu do kastrůlínka pod chléb :o) Dobrou chuť :o)
ODPOVĚDĚT |