TAK UŽ JSEM NA SVĚTĚ
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Kristýna B. (judina) ID 12231, mimibazar.cz/judina (18.10.2006, 10:45)
Katko ;-)Tak jste se dočkala (Y)šlo to samo,nebo musely vyvolávat?Přeju hodně zdravíčka (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (václavka) ID 18237 (19.10.2006, 11:23)
Kristýnko, omlouvám se za pozdní odpověď a děkuji za přáníčko.
Porod byl spontánní, takže jsem se vyvolávání vyhnula. Ráno v pátek 13 jsem si řekla, že to je hezké datum k narození miminka. Po 9 hodině jsem měla vložku mírně od krve -docela mne to vyděsilo a protože jsem si neuvědomila, kdy jsem cítila naposledy pohyby, tak jsem se vydala s Lukáškem na bus (do Zlína) v 11 hodin. U svého gynekologa jsem byla už v 11,30. Sestra mne hned zapojila na monitor a Lukášek seděl vedle mne a baštil makový rohlíček. Po chvilce jsem ucítila dole náraz a pode mnou byla kaluž vody. Volala jsem na sestru - ta mi pomohla vstát a snažila se zachránit kartotéku pacientek, která byla pod tím lůžkem a moje voda do ní krásně tekla. Nikdy bych nevěřila, že plodové vody je v bříšku tolik. Vyteklo ze mne úplně všechno. Bylo to všude na posteli, v kartotéce, stála jsem rozkročená a nestačila jsem si vyměňovat vložky a voda spokojeně tekla proudem na zem. A Lukášek? - ten seděl na té židli a pořád jedl svůj makový rohlíček (ještě teď ho vidím :-))). A pak se na mne podíval, zakroutil hlavou a prohodil - No, mami? Ty ses počurala?.
Doktor mne hned vyšetřil, řekl, že jsem na 2 prsty otevřená. Zavolala jsem tchýni (která si vyzvedla Lukáška), manželovi (který mne odvezl do porodnice - tašku vozil už přes 3 týdny v autě). Vše se zvládlo do 30 minut. Takže porod se mi pak rozběhl až v porodnici. Rodila jsem cca od 12,30, kdy se to po klystýru rozběhlo děsně rychle. Kontrakce už po 2 minutách, pak po minutě a poslední hodinu a půl to bylo po 10-20 vteřinách. Takže to byla rychlost, ale nebyl čas na nějaké rozdýchání. Manžel mi u porodu držel nohu -rodila jsem na levém boku. Úžasný personál mne pořád chválil za každou rozdýchanou kontrakci atd. Byl to krásný zážitek, kde na konci toho všeho v 16:18 se nám narodila holčička Sárinka - 3630g, 51cm. A to vše bez nástřihu hráze. Mám jen pár kosmetických vstřebávacích stehů, které mi nijak nevadí. Hned po porodu při převozu na šestinedělí, jsem si na lůžko sedla na "turka" - no prostě paráda. Přála bych zažít všem maminkám porod bez nástřihu. Je pravda, že je těžší hlavičku vytlačit, ale stojí to za to :-). Sárinka nám všem dělá moc velkou radost. Přeji celé vaší rodince rovněž hodně zdravíčka.
:-)

ODPOVĚDĚT
Kristýna B. (judina) ID 12231, mimibazar.cz/judina (19.10.2006, 11:49)
Tak to jste měla taky krásný porod (Y)Měla jsem oba taky bez nástřihu a hned druhý den už jsem po obou porodech brala schody po dvou :-|
Vidíte,já jsem psala že to bude holčička :-D :-DTakže ještě jednou hodně štěstíčka a užijte si to (F) (F)Jo,a 13 je super datum.Měli jsme v ten den s manželem výročí svatby ;-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (václavka) ID 18237 (19.10.2006, 14:19)
Kristýnko, vždycky když budeme oslavovat Sárinčiny narozeniny, tak si vzpomenu na vás a vaše výročí svatby. At vám to spolu klape . (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Vendula N. (Wendy06X) ID 11323, mimibazar.cz/wendy06x (18.10.2006, 9:58)
Káťo,
chodila jsme nakukovat na vaši stránku, když přibude miminko. A koukám, že už je zde. A holčička ;-) ;-) Moc gratuji, ať Vám dělá je samou radost (F) (F) A je hodně zdravá a šťasná. (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (václavka) ID 18237 (19.10.2006, 11:42)
Ahoj Vendulko, děkujeme za gratulaci.
Celé mé těhotenství jsem si nenechala od doktora říct - co že to vlastně čekáme. Byli jsme přesvědčení, že to bude kluk - Ondra. A všichni kolem mě mne v tom utvrzovali - že mám bříško kulaté a žádné vady na kráse (holky prý berou krásu mamince). Až když jsem pak téměř 3 týdny přenášela, tak nám to dávalo malou naději, že by to mohla být holčička (ty si prý dávají na čas a trvá jim, než se naparádí a nachystají).
A tak to bylo velké překvapení, když se nám ve zlínské porodnici dne 13.10. v 16:18 narodila holčička Sára. Nemohli jsme tomu s manželem uvěřit.
Mě samotné to došlo až další den po porodu - v sobotu, kdy jsem ji poprvé sama přebalovala a žádný "zvoneček" jsem mezi nožičkama nenašla.
Tak se nám to podařilo. Máme páreček - 4-letého Lukáška a Sárinku :-) (L) (F)

ODPOVĚDĚT
Vendula N. (Wendy06X) ID 11323, mimibazar.cz/wendy06x (19.10.2006, 17:37)
Káťo,
tak to vám přeji, když jste chtěli holčičku. (Y) (Y) I ten krásný datum je super ;-)
Přeji všechno nej (F) (F)

ODPOVĚDĚT