Monika H. (wictorie) ID 77788 (30.4.2009, 13:48) |
Vypadá báječně můžu poprosit tedy o ten recept? Moc děkuji Monča a ![(child9)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/71.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Taťána S. (tanucha) ID 58580, mimibazar.cz/tanucha (upraveno 30.4.2009, 14:23) |
Určitě Měla jsem málo jahod, tak jsem přidala broskve a také chutnal. na křehké těsto - 125 g másla 100 g mouč. cukru špetka soli 255 g hladké mouky 1 vanilkový lusk (dala jsem vanilkový cukr) kůra z půlky citronu 2 žloutky podle potřeby 2 lžíce mléka nabo vody - kouskem másla vymažeme formu o průměru 28 cm, utřeme máslo s cukrem a solí, přidáme ostatní suroviny kromě mléka. Těsto hněteme rukou a mléko dáme nakonec jen pokud se těsto drobí. Kouli těsta zabalíme do fólie a dáme na hodinu do lednice. Pak ho rozválíme a vložíme do formy a dáme na hodinu do mrazáku. Pečeme na 180°C asi 12 minut až začne zlátnout. náplň - 1 vanilkový lusk 500 g mascarpone (dala jsem napůl s tvarohem) 100 ml smetany 3 lžíce cukru (dala jsem jen 1 vanilkový cukr a stačilo to) 2 lžíce džemu ovoce - ušleháme na lesklý nadýchaný krém, natřeme na korpus a poklademe ovocem. Nakonec pokapeme džemem rozmíchaným se 3 nebo 4 lžícemi vody, zdobíme mátou. DOBROU CHUŤ
ODPOVĚDĚT |