Jahodový koláč se smetanovým krémem
v případě zájmu se dokopu k napsání receptu :-)))
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Barbora G. (NATUSEN) ID 50976, mimibazar.cz/Natusen (30.4.2009, 18:24)
Tak to vypadá luxusně! Určitě vyzkouším!

ODPOVĚDĚT
Jana T. (boule) ID 29830 (30.4.2009, 17:31)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Marta M. (Marťa M) ID 62919, mimibazar.cz/martamikesova (30.4.2009, 16:26)
Mňam mňam :-D :-D :-D :-D to vypadá úúúúúžasně, díky za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) určitě vyzkouším (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (mysimysi) ID 52468 (30.4.2009, 14:30)
Hmmm, to vypadá báječně, úplně se my zbíhají sliny (zajic). Co nejdříve to vyzkouším (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (wictorie) ID 77788 (30.4.2009, 13:48)
Vypadá báječně (zajic) můžu poprosit tedy o ten recept? :-$ Moc děkuji Monča a (X) (child9)

ODPOVĚDĚT
Taťána S. (tanucha) ID 58580, mimibazar.cz/tanucha (upraveno 30.4.2009, 14:23)
Určitě :-) Měla jsem málo jahod, tak jsem přidala broskve a také chutnal.

na křehké těsto -
125 g másla
100 g mouč. cukru
špetka soli
255 g hladké mouky
1 vanilkový lusk (dala jsem vanilkový cukr)
kůra z půlky citronu
2 žloutky
podle potřeby 2 lžíce mléka nabo vody

- kouskem másla vymažeme formu o průměru 28 cm, utřeme máslo s cukrem a
solí, přidáme ostatní suroviny kromě mléka. Těsto hněteme rukou a mléko dáme
nakonec jen pokud se těsto drobí. Kouli těsta zabalíme do fólie a dáme na
hodinu do lednice. Pak ho rozválíme a vložíme do formy a dáme na hodinu do
mrazáku. Pečeme na 180°C asi 12 minut až začne zlátnout.

náplň -
1 vanilkový lusk
500 g mascarpone (dala jsem napůl s tvarohem)
100 ml smetany
3 lžíce cukru (dala jsem jen 1 vanilkový cukr a stačilo to)
2 lžíce džemu
ovoce

- ušleháme na lesklý nadýchaný krém, natřeme na korpus a poklademe ovocem.
Nakonec pokapeme džemem rozmíchaným se 3 nebo 4 lžícemi vody, zdobíme mátou.

DOBROU CHUŤ

ODPOVĚDĚT