Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

má další záliba kytičky - ta anturie je od miláčka
..........orchidej neměli a tak mi i tak chtěl udělat radost :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Eva P. (EvaPo) ID 4388 (5.2.2009, 12:22)
Lenko, buˇˇdte áda, že máte anturii, kvet mi nepřetržitě již více jak rok a půl a stále nasazuje nové květy. Neustále jich má v rozpětí 5-12. Stačí postavit někam hodně na světlo, vydatně zalévat a pokud kvete, tak i přihnojovat, a to i teď v zimě. Listy má ta moje obrovské, skoro jako fiĺodendrony a krásně tmavě zelené. A výhodou je, že květy na rostlině i ve váze vydrží euvěřitelně dlouhou dobu, na květině i pár měsíců, ve váze tak měsíc. Na jaře si ji určitě přesaďte do substrátu pro pokojové květiny. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lendakol) ID 76984, mimibazar.cz/lendakol (5.2.2009, 12:41)
Evi, děkuji moc za užitečné informace (Y) Určo jí na jaře pořídím nové "bydleníčko" (child1) právě s vystavením anturie na slunné místo jsem měla docela problém - nejvíce ho je na okně a my máme okna směr západ a východ a zase jsem dávala pozor, aby to nebylo u topení (které je samozřejmě pod každým okenem). Tak snad místo, které jsem jí zvolila bude správné. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Eva P. (EvaPo) ID 4388 (5.2.2009, 13:24)
Leni, já mám na jihozápadním okenním parapetu, pod parapetem je samozřejmě topení a vůbec nevadí. 5ekla bych, že to východní nebo západní okno je ideální. A topení, pokud nefedrujete na 30, tak by nemělo vadit, jen to chce široký parapet, aby sálavé teplo přímo nevysušovalo kytku. Já pokud ji měla jinde, tak sice rostla, ale nikdy tak nekvetla. A hnojím vším možným, na orchideje, pytlíčkama z obchodů na řezané květy nebo přímo na pokojové rostliny. Nijak pravidelně, spíš jak si vzpomenu nebo když mi z pytlíku zbyte. :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lendakol) ID 76984, mimibazar.cz/lendakol (5.2.2009, 13:52)
No bomba, Evi, široké parapety máme až až (57 cm), bydlíme totiž ve starším domečku, takže opět díky za radu a další jiné. Ty kvetoucí kytky mám taky nejradši, udělají radost i v tom nejtmavším dni. (clamp) (child1)

ODPOVĚDĚT