LINECKÉ DORTÍČKY S MANDLOVÝM KRÉMEM
Potřebné ingredience
Suroviny-linecké těsto: 285 g hladké mouky, 190 g chladného másla, 85 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 kávová lžička rumu, špetka nastrouhané citronové kůry. Suroviny-mandlový krém: ½ čtvrtlitrového hrnku mléka, 1 PL polohrubé mouky, necelý hrnek moučkového cukru, půl kostky másla, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 PL jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 1 PL polohrubé mouky
Postup přípravy
Postup-krém:
Na mírném plameni uvaříme (asi 2-3 min.) dobře rozmíchané mléko s moukou. Odstavíme, občas promícháme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry do pěny…
Meruňkový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Z časopisu Albert Na těsto 250 g hl. mouky , 170g másla, 140 g cukru, 1 vejce, 1/2 prdopeč, 1 lžička skořice, dle potřeby mléko Na náplň 2 tvarohy, 2 vejce, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, kůra z půlky citronu, vanilkový cukr a 100g cukru. 500g meruněk
Postup přípravy
Uděláme vláčné těsto a přesuneme do kulaté formy. 15 minut předpečeme na 180 stupňů.
Mezitím smícháme suroviny na náplň a dáme na předpečený korpus, poklademe čtrvrtkami…
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou
Potřebné ingredience
plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)
Postup přípravy
Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…
Ořechové řezy z listového těsta
Potřebné ingredience
Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru, 100 g medu, 250 g mletých ořechů, 85 g piškotových drobečků. Dále: 1 balíček listového těsta 500 g, cukr moučka na posypání.
Postup přípravy
Těsto necháme asi hodinu při pokojové teplotě změknout.
Mléko s cukrem a medem přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme namleté ořechy a nadrcené piškoty. Náplň necháme…
Velká snídaňová palačinka z remosky
Potřebné ingredience
80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Fomu vymazat máslem.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr +…
Cheesecake v muffinové formě
Potřebné ingredience
Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.
Postup přípravy
Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem…
Toustový chleba s omládkem
Potřebné ingredience
Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli
Postup přípravy
Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 …
Smetanové kedlubny
Potřebné ingredience
2-3 kedlubny nakrájené na hranolky, sůl pepř, 2 střední mrkve nakrájené na sirky, 1 zakysaná smetana, 60-100g pancetty, ev. hladká mouka, olej nebo máslo
Postup přípravy
Na tuku orestujeme pancettu, po chvíli přidáme kedlubny a mrkev, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15-20 min. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je potřeba…