Okurkový salát se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
1 salátová okurka, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, špetka pepře, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa
Postup přípravy
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Necháme vychladit.
Jednoduchý osvěžující salát do horkých dnů.
Dobrou chuť!
Svatební s ovocem
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rozmarýn
Jogurtová bábovka s citronem
Potřebné ingredience
300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…
S LEDNÍMI MEDVĚDY
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: vanilkový
kRÉM: pařížský
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU: bílkovo-máslový
SIRUP NA PROKAPÁNÍ KORPUSŮ: meruňkový
FONDÁN: domácí výroba
FIGURKY. dvě umělé + 1…
Kávová brioška z remosky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve si připravit espresso nebo…
Krémový dort košík
Potřebné ingredience
vanilkový korpus, krém z mascarpone, maliny, jahody, na ozdobu bílkový krém.
Jahodovo-kokosový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…
Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami
Potřebné ingredience
Tento dort prodávají u nás v cukrárně za 900 Kč. Vzhledem k tomu, že na něm nevidím nic složitého, rozhodla jsem se ho upéct.
Postup přípravy
KORPUS:
Korpus jsem upekla podle tohoto oblíbeného receptu :https://www.mimibazar.cz/recept/88916/piskotovy-korpus-krehoucky-vyborny-uz-bych-nemenila
(lžíci mouky jsem…
Pouťové koláče z Chodska
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky
Postup přípravy
Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.