Buchtový dort
Potřebné ingredience
Plněné buchty pečené ve dvou ráfcích, sestavené po upečení
Slaný koláč s gorgonzolou
Potřebné ingredience
asi 300g listového těsta, 250g mascarpone, 1/2 kelímku šlehačky, 1 ricotta, 100 - 200g gorgonzoly, vlašské ořechy, 2 hrušky, 1 vejce, tymián
Postup přípravy
Těsto vyválíme do kulaté formy, uděláme i okraje. Na těsto nalijeme polovinu směsi (mascarpone, ricotta, vejce, šlehačka), poklademe plátky hrušek, dáme gorgonzolu, ořechy, opět…
Fritované kuřecí stripsy
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce
Postup přípravy
Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od…
hráškové pyré
Potřebné ingredience
400g hrášku, 200ml smetany na vaření, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy
Posmažíme cibulku a přidáme hrášek. Krátce osmažíme a přidáme smetanu. Přidáme dle chuti koření a když to sevře, rozmixujeme na kaši. Dá se to jíst zatepla i zastudena.
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu
Postup přípravy
Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.
Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…
Vafle Bownies - žitné s chia semínky
Potřebné ingredience
2 vejce, 300 ml mléka,160 g žitné mouky, 30 g holandského kakaa, 10 g chia semínek, 1 lžíce medu, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Púvodní recept je z knihy Fitrecepty.
Nejprve rozpustit čokoládu,
V míse ušlehat vejce.
K vejcím přidat mléko, čokoládu + všechny ostatní suroviny a vymíchat…
NAROZENINOVÝ DORTÍK
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: medový piškot
SIRUP NA KORPUS: medový s přidáním malé lžičky citronové šťávy
KRÉM: smetanový s vařeným karamelovým mlékem SALKO
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na obmazání a…
ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: vanilkový s příchutí vanilkové ochucovací pasty
KRÉM: smetanovo-mascarponový s přidáním polotučného tvarohu ve vaničce
NÁPLŇ: jahodové pyré s kousky mražených jahod…
Čočkový salát
Potřebné ingredience
Čočka, slanina,cibule,paprika, pórek, vejce,hořčice,olej,ocet, pepř, sůl
Postup přípravy
Čočku uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Cibuli,papriku, uvařená vejce a pórek nakrájíme nadrobno.Uvarenou čočku s nakrájenou…
Hamburská vepřová kýta
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky