Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Dvojbarevné kokosové kuličky

Dvojbarevné kokosové kuličky

Potřebné ingredience

Bílá kulička: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, lžička vanilkového extraktu. Tmavá vrstva: 200 g máslových sušenek, 100 g vlašských ořechů, 120 g cukru moučka, 50 g kakaa, 3 PL rumu, vařená černá káva. Dále: kokos na obalení.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem, přidáme kokos a extrakt. Z hmoty uděláme 20-22 malých kuliček a dáme je zmrazit. Sušenky i ořechy nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rum a tolik vařené kávy,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosový cheesecake s kuličkami

Kokosový cheesecake s kuličkami

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla, 30 g cukru moučka, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu. Náplň: 4 vejce, 800 g čerstvého sýru, 110 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 50 g kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 g kokosového mléka. Dále: 70 g strouhaného kokosu, 75 g slazeného kondenzovaného mléka (v tubě), kokos na obalení kuliček.

Postup přípravy

Nastrouhané sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, cukrem, solí a na sucho v pánvi opraženým kokosem. Do dortové formy 24 cm s pečícím papírem na dně lžící natlačíme sušenkovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Plněné perníčky

Plněné perníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šťavnatý zákusek angreštový

Šťavnatý zákusek angreštový

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Angreštové řezy se šlehačkou

Angreštové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy

BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy

Potřebné ingredience

Ingredience-6 kusů: 2 ks brambor střední velikosti, 2 plátky uzené šunky, 2 celá vejce, 1 ks jarní cibulky (nebo několik snítků pažitky), strouhaný parmezán (tvrdý sýr), sůl, olej na potření muffinových formiček.

Postup přípravy

Syrové oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky, propláchneme je a necháme odkapat.
Vymazanou formičku vyložíme bramborovými plátky dle obrázkové přílohy a do středu…

Zobrazit více...
DORTY
DORT - LEGO

DORT - LEGO

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

TŘI DORTOVÉ KORPUSY: fialový levandulový, žlutý citronový, zelený špenátovo-pistáciový
KRÉM na naplnění: mascarponovo-smetanový s citronovou šťávou
SIRUP na prokapání…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
DORTY
JEDNOROŽEC V RŮŽOVÉM

JEDNOROŽEC V RŮŽOVÉM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: vanilkové - malý i velký
KRÉM: mascarponovo-smetanový s přidáním citronové šťávy
NÁPLŇ: jahodové pyré
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: bílkovo-máslový s vanilkou + bílá…

Zobrazit více...
DORTY
Šicí stroj

Šicí stroj

Potřebné ingredience

Holky, tak jsem to dokázala!!! Byla to makačka, ale jsem spokojená.

Postup přípravy

Ještě chybí jméno a číslice,ale to je to nejmenší.

Zobrazit více...

Kategorie