Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÉ ŘEZY

BORŮVKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

TĚSTO: Vejce 5 ks, Cukr krupice 200 g, Mléko 100 ml, Olej 100 ml, Polohrubá mouka 250 g, Prášek do pečiva 1 ks. NÁPLŇ: Borůvkový kompot 1 ks, Borůvkový džem 1 ks. KRÉM: Mléko 1 l, Vanilkový pudink 3 ks, Cukr krupice 4 lžíce, Zakysaná smetana 2 ks, Vanilkový cukr 2 ks, Šlehačka v prášku od Oetkera 2 ks, Ztužovač šlehačky 1 ks a na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
nakládaný hermelín v pivečku zase úplně jinak

nakládaný hermelín v pivečku zase úplně jinak

Potřebné ingredience

4 hermelíny, 2 dcl oleje, pivo ( jakékoli),1 balíček oliv, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 ČL koření na grilovaný sýr nebo obyč. grilovačka, bazalka( popř. oregano...dle chuti),steril. kapie na ozdobu

Postup přípravy

Ve vhodné uzavíratelné nádobě si promícháme olej s kořením, přidáme nasekaný česnek na plátky, na půlkolečka cibuli, překrájené olivy bez nálevu. Hermelíny překrájíme na čtvrtky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Potřebné ingredience

na 4 porce: 4 plátky vepř. kotlety 10dkg plátků sýra 10dkg šunky 10dkg angl. slaniny 1 smetana 12% 1 malá sklenička zavařeného leča od Hamé sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Dáme na pekáč.Pokladame jednotlivé plátky šunkou.Navrh rozdělíme skleničku leča, přikryjeme angl. slaninou a plátky sýra.Celé to zalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny

Muffiny

Potřebné ingredience

85g másla-rozpuštěné-vychladlé 2 vejce- rozšlehané 200ml mléka 140g krupic. cukru 1/2 sáčku vanil. cukru 250g hl. mouky 1 lžička prášku do peč. 1 lžička jemné mleté jedlé sody

Postup přípravy

Promícháme v míse máslo, vejce, mléko, cukr a vanil.cukr.V druhé míse promícháme mouku, prášek do peč., jedlou sodu.Tekuté přísady přimícháme do prosáté mouky a krátce zamíchat.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš do trouby

Guláš do trouby

Potřebné ingredience

2 kostky hov. bujonu, 3 lžíce škrobu, 1kg hovězího nakrájet na kostky,3 větší cibule nakrájené, 5 stroužků česneku oloupat a nakrájet,3 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, sůl, pepř, kdo chce dá chilli. p

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů, kostky bujonu zalít litrem horké vody, vysypat škrob a důkladně prošlehat. Všechny suroviny dát do pekáčku, zalít vodou s bujonem a škrobem. Zakrýt…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové lasagne

Kapustové lasagne

Potřebné ingredience

1 kapusta,1 kg mletého masa-míchaného,1 lžíce oleje,2 cibule,1 vejce,sůl.česnek asi 4 stroužky,ml.pepř,sladká paprika,25 dkg plátkové anglické slaniny

Postup přípravy

Z kapusty budeme potřebovat listy-proto si koupíme spíš takovou listovou ne tu s pevným středem.Listy si rozebereme-střed použijeme do polévky.Dáme si vařit vodu -listy do vařící…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Toskánská česneková polévka

Toskánská česneková polévka

Potřebné ingredience

Na polévku: 6 str.česneku,2 lžíce oleje,1 rajčatové pyré,1 zeleninový masox,asi 8 cherry rajčátek,15 dkg mražených fazolových lusků sůl,cukr,tmavou jíšku,provensálské koření 4 rohlíky,asi 5 dkg šunkového salámu,5 dkg nastrouhaného sýra,máslo

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky na olivovém oleji krátce opečeme.Zalijeme vodou a rajčatovým pyré,přidáme zeleninový masox ,mražené fazolky a povaříme.Rajčátka si překrojíme…

Zobrazit více...

Kategorie