S orchidejemi.... pro kamarádku
Potřebné ingredience
Ořechovo-kávový korpus, čokoládový krém, potah mléčný marcipán podle Arielll (nejdřív vybělený bělobou Wilton a pak obarvený růžovou gelovou barvou), orchideje z WI
S žabákem... pro kamarádku
Potřebné ingredience
Ořechovo-kávový korpus, čokoládový krém, potah maléčný marcipán podle Arielll, ozdoby mléčný marcipán + WI, korunka zlacená barvou ve sprayi
K Valentýnu... pro manžela
Potřebné ingredience
... takový zbytkáček...:-), ořechový korpus, čokoládový krém, potah mléčný marcipán. ozdoby mléčný marcipán + WI
HERMELÍNOVÁ SRDCATA - šmrncovní a vláčná a nadýchaná
Potřebné ingredience
1 hrnek vody, 2 - 3 hrnky hladké mouky, lžička soli, pět lžic oleje, půl kostky droždí // náplň - máslo, česnek, hermelín nebo jiný sýr - eidam, gouda.., tymián
Postup přípravy
Z uvedených přísad uhněteme těsto - mouky tolik, aby se s těstem dobře pracovalo (dělám v pekárně) a necháme chvilku kynout. Jakmile zdvojnásobí svůj objem, rozdělíme na šest až…
Chleba
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky, 150ml vlažné vody,1 kvasnice, 2malé lžičky soli, 2malé lžičky kmínu, 2malé lžičky octu, 1/2l piva světlého.
Postup přípravy
Nejprve kvasnice rozmíchám s 1PL cukru krupice do tekutého stavu, pak přiliju vodu a rozmíchám, povrch trošku zasypu hl. moukou. Dám na topení vykynout, když se netopí, tak na…
Zapékané francouzské brambory
Potřebné ingredience
800g brambor, 300g uzeného masa (nebo libovější uzeniny jako je šunka, debrecínská pečeně apod.), 1 velká cibule, 2 vejce natvrdo, 2 syrová vejce, 100ml smetany s 10% tuku, sůl, pepř, olivový olej
Postup přípravy
1/ Dělám-li z uzeného masa, dám ho na 15-20 minut povařit, krásně se tím uvolňuje vůně.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Brambory oloupat a nakrájet na hranolky. Ty nasypat…
Slza mamince
Potřebné ingredience
potahovka smartflex velvet, korpus mramorový, proloženo višněmi, \r\nKrém pudingový, z višňové šťávy,
Postup přípravy
Višňový krém : šťáva z višňového kompotu ( kompot 680 g), dolít vodou na 500ml, svařit s 1 vanilkovým pudingem, rozšlehat s 1 máslem, cukr podle chuti.
Srdce Mango
Potřebné ingredience
korpus tmavý, tvaroh, ovoce-mango, želatina a čokoláda
mazanec z Apetitu
Potřebné ingredience
TĚSTO: 30g droždí , 90g krupic.+ 1 vanilk.cukr, 250g hladké m.,250g polohr.m., cca 160ml mléka, 3 žloutky, špetka soli,citr.kůra, 125g másla nebo Hery,50g rozinek namočených v 50ml rumu NA POSYP: sekané mandle, 1 vejec na potření
Postup přípravy
Suroviny necháme dojít pokojové teploty.
V misce utřeme droždí se lžící cukru,přilijeme 120ml mléka a lžíci mouky.Až droždí vzejde,vsypeme mouku do velké mísy,přidáme kvásek…