Ovocný
Potřebné ingredience
Světlý piškot\r\njahodovo- vanilkový krém\r\nbroskve\r\nkiwi\r\ntrubičky
Postup přípravy
Světlý piškot ze 6i vajec\r\njahodovo vanilkový máslový krém s trochou tvarohu na odlehčení
PS: nějaké chyby to určitě má, tak je omluvte :), s dorty teprve začínám a dělám…
HONEM RYCHLE. ODPOLEDNE BUDE KÁVIČKA
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÝ KORPUS, TVAROHOVÝ KRÉM, POLITÉ ŽELÉ POLEVOU.
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA
Potřebné ingredience
Suroviny do náplně: 1 kg tenkostěnných paprikových lusků-s očištěnými vnitřky, 400-500 g mletého masa, ½ hrnku strouhanky, 1 houska nakrájená na kostičky, ½ hrníčku mléka na namočení housky, 1 menší cibule-jemně nakrájená, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 1-2 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice, sušená majoránka, na špičku nože sladké mleté papriky-pro barvu, pár kapek polévkové koření, popřípadě jiné koření na dochucení- jak kdo má rád, mletý pepř, sůl. Suroviny do směsi: 5-6 velkých rajčat-nakrájených na větší kostky nebo plátky, 3 velké cibule-nakrájené nahrubo, 3 velké stroužky česneku-nasekaného na drobné kousky, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 3 lžíce ostřejšího kečupu, 1-2 lžíce krystalového cukru, 2-3 tenké plátky másla, ½ hrnku studené vody, pepř, sůl.
Postup přípravy
Zapečené plněné paprikové lusky s rajčatovou směsí jsou vynikajícím teplým obědem, nebo večeří.
Avšak největší pochoutkou jsou druhý den, pěkně chuťově zaležené -teplé, vlažné…