Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

Potřebné ingredience

200 g cukr (moučka) lžíce voda (horká) 2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy

Prosátý moučkový cukr zalijeme horkou vodou a citronovou šťávou a mícháme do zhoustnutí.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová bábovka s tvarohem

Mrkvová bábovka s tvarohem

Potřebné ingredience

3 vejce, 130 g třtinového cukru, 200 g najemno nastrouhané mrkve, 250 g měkkého tvarohu, 60 g oleje, 70 g rozmixovaných ovesných vloček, 70 g polohrubé mouky, 140 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice. Dále: tuk a jemná strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

Na internetu na mě náhodou vykoukl tento recept a hned jsem věděla, že mi nedá pokoj, dokud ho nevyzkouším. Bábovka nám chutnala, takže recept nezklamal, ale mile překvapil.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová polokoule

Jahodová polokoule

Potřebné ingredience

NA TĚSTO 3 vejce, 100 g hladké mouky, 80 g pískového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g jahodové marmelády NÁPLN 500 g měkkého tvarohu, 250 g jahod, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

těsto: 3 1/3 hrnku hl. mouky, 1kostka rostlinného tuku, 2 vejce, 1/2hrnku cukru, 1/2 PDP, náplň 3-5 jablek podle velikosti, skořice a cukr na ochucení

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden přeneseme na mírně vymazaný plech, posypeme strouhanými jablky se skořicí a cukrem. Když jsou jablka hodně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** tvarohový koláč z kalendáře

*** tvarohový koláč z kalendáře

Potřebné ingredience

Těsto: 6vajec, 240g práškového cukru, 1 lžíci vody, 240g hrubé mouky, 1/2 PDP Náplň: 500g tvarohu, 250g másla, 150g práškového cukru, 1vanilkový cukr, citron. kůra

Postup přípravy

Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem a vodou, přidáme mouku s PDP a nakonec sníh. Zlehka promícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu


Náplň: všechny suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DONUTY S ČOKOLÁDOU

DONUTY S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

500g hl.mouky, 1 kostku kvasnic,150ml mléka,80g cukru,3 lžíce másla,2 žloutky,sůl.

Postup přípravy

Necháme vykynout těsto a rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme kolečka s menším ještě uprostřed. Na teplém místě necháme ještě přikryté kynout asi 20 minut a smažíme v…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Selská bašta

Selská bašta

Potřebné ingredience

500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a
kmínem do měkka.

Zobrazit více...
DORTY
DORTÍK  AMONG  US

DORTÍK AMONG US

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: 1. žlutý - citronový, 2. modrý - ořechový, 3. zelený - pistáciový
KRÉMY: čokoládový + smetanovo-mascarponový
SIRUP na korpusy: citronový + meruňková marmeláda na…

Zobrazit více...
DORTY
***Vyzkoušený marcipán

***Vyzkoušený marcipán

Potřebné ingredience

200g sušeného mléka polotučného, 200g moučkového cukru, trochu oleje, 1lžíce medu, 1bílek, trochu hořkého mandlového aroma, trochu vody

Postup přípravy

Cukr a mléko důkladně prosejeme, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v tvárnou hmotu. Z vodou opatrně aby hmota nebyla moc řídká. Nakonec obarvíme gelovou barvou. mléčná…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s malinami a šlehačkou

Cheesecake s malinami a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g BeBeček, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 125 g cukru moučka, šťáva z ½ citronu, 3 vejce. Dále: balíček mražených malin (280 g), 2 PL cukru krupice, 2 želatinové plátky, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky) a na dno natlačíme sušenkovou směs. Necháme ztuhnout…

Zobrazit více...

Kategorie