Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řez z BE BE sušenek

Řez z BE BE sušenek

Potřebné ingredience

Suroviny viz. postup

Postup přípravy

Ze 3,5 dl vody a 1 vanilkového pudingu uvaříme puding. Mícháme do vychladnutí.
Větší půlku másla, 4 lžíce cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce rumu utřeme do pěny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč s rebarborou a tvarohem - z webu Chytrá žena

Kynutý koláč s rebarborou a tvarohem - z webu Chytrá…

Potřebné ingredience

Těsto: 1 ks žloutek | 100 g rostlinného tuku | 20 g droždí | 350 g polohrubé mouky | 70 g moučkového cukru | 1/2 lžičky soli | 150 ml mléka | Náplň: 400 g rebarbory | 250 g tvarohu | 3 lžíce cukru | trochu mléka | Drobenka: 100 g polohrubé mouky | 80 g moučkového cukru | 80 g másla

Postup přípravy

Z vlahého mléka, droždí a lžičky cukru udělejte kvásek. Pak do mouky přidejte kvásek, rozpuštěný, ale vychladlý tuk, zbylé mléko, cukr, žloutek a sůl. Vypracujte těsto a nechte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na hořčici-recepty.cz

Vepřové kotlety na hořčici-recepty.cz

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety, hladká mouka, sůl, pepř mletý, kmín, cibule, olej, hořčice plnotučná

Postup přípravy

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety…

Zobrazit více...
DORTY
NAROZENINOVÝ-dortík pro desetiletého klučiny

NAROZENINOVÝ-dortík pro desetiletého klučiny

Potřebné ingredience

Kakaový korpus, náplň z pařížské šlehačky, čokoládová poleva z tyčinky kaštanů, ozdoba z máslového krému.

MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka z banánů v čokoládě-podle Petry

Bábovka z banánů v čokoládě-podle Petry

Potřebné ingredience

Suroviny 300 g polohrubé mouky,250 g cukru krystal,250 g hery,3 kusy tyčinky banány v čokoládě,4 vejce,1 prášek do pečiva,citronová kůra

Postup přípravy

Heru s cukrem a žloutkem utřu do pěny, přidám mouku s práškem do pečiva, drobně nakrájené nebo rozmačkané Banány v čokoládě zakapané citronovou šťávou a nakonec do těsta vmíchám…

Zobrazit více...
DORTY
Svatební slza

Svatební slza

Potřebné ingredience

mramorový korpus, nutela krém, rybízový džem, smartflex-mandle

Postup přípravy

6kg

Zobrazit více...
DORTY
Soudek piva

Soudek piva

Potřebné ingredience

mramorový korpus, rybízový džem, nutela krém, smartflex-mandle, čokoflex

Postup přípravy

váha 4kg

Zobrazit více...
DORTY
S koťetem

S koťetem

Potřebné ingredience

mramorový korpus, rybízový džem, nutela krém, smartflex-mandle

DORTY
Jahodový

Jahodový

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 50 g oleje; krém: 2 vaničky mascarpone, 3 šlehačky, 2 vanilkové cukry, želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker; čerstvé jahody, dortové želé Dr. Oetker, sirup, oplatky

Postup přípravy

Korpus:
Oddělit bílky od žloutků, bílky ušlehat s cukrem, žloutky s olejem, spojit a opatrně přimíchat mouku. Péct v ráfku cca 23-24 cm (korpus vysoký 8 cm) při 175°C 45-60…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře s provensálskými bylinkami a letní zeleninou

Kuře s provensálskými bylinkami a letní zeleninou

Potřebné ingredience

kuřecí stehna nebo špalíčky, cibule, česnek, cuketa, cherry rajčata, provensálské bylinky, sůl

Postup přípravy

kuřecí stehna osolte a dejte péct kůži dolů do vymazaného zapékacího pekáčku nebo mísy, po chvilce podlijte trochou vody. V půlce pečení (cca po 30 minutách) stehna vyjměte, do…

Zobrazit více...

Kategorie