Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s cuketou - hrnečkový

Perník s cuketou - hrnečkový

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 PL kakaa, 3 hrnky nastrouhané cukety, 2 vejce, 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů, 1 KL skořice, rozinky, 1 a 1/2 prášku do perníku

Postup přípravy

Vše smíchat a dát do trouby na 180°C tak na 20-25 minut, každý podle své trouby.
Hrnek -250ml

Recept z časopisu, mírně upraven

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PERNIKOVO-TVAROHOVÝ MOUČNÍK PODLE JITKY

PERNIKOVO-TVAROHOVÝ MOUČNÍK PODLE JITKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 Hera, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 hrnek strouhaného perníku, 2 kostky tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 6 lžic mléka, rozinky a cukr dle chuti olej na vymazání plechu

Postup přípravy

Postup:

Polohrubou mouku, cukr a Heru smícháme v míse dohromady, jako drobenku. 1 hrnek této drobenky oddělíme bokem na finální posypání moučníku před pečením.

Zobrazit více...
HOUBY
Smažené plněné bedle

Smažené plněné bedle

Potřebné ingredience

bedle jedlé\r\nšunka\r\nplátkový sýr\r\nsůl\r\nmletý kmín\r\ntrojobal > mouka, vejce, strouhanka\r\nolej na smažení

Postup přípravy

Očištěné bedle podle velikosti rozřízneme na 1/2, menší hlavičky necháme v celku. Jemně osolím, posypu mletým kmínem, na půlku bedle dám plátek sýra, šunky a přiklopím druhou…

Zobrazit více...
DORTY
Srdíčko s růží

Srdíčko s růží

Potřebné ingredience

světlý korpus, šlehačka s mascarpone a vanilkou, čokoládová ganache, smartflex velvet, květ smartflex flower

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Jinan dvoulaločný

Jinan dvoulaločný

Potřebné ingredience

kokosovo-čokoládový bezlepkový korpus, šlehačka s mascarpone a vanilkou, kompotované višně, čokoládová ganache, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Rytíř a hrad

Rytíř a hrad

Potřebné ingredience

kokosovo-čokoládový bezlepkový korpus, šlehačka s mascarpone a vanilkou, čokoládová ganache, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g másla, 100 g hořké čokolády, 2 vejce, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku čokoládového pudinku, malá špetka soli, 1-2 lžičky rumu. Jogurtová náplň: 400 g bílého jogurtu /2 kelímky/, 1 PL hladké mouky,1 sáček vanilkového nebo kokosového pudinku, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Ostatní suroviny: 250-300 g okapaných a rozpůlených švestek.

Postup přípravy

Čokoládový moučník ochucený švestkami je v kontrastním spojení bílé jogurtové náplně chutný i osvěžující zároveň.

Postup:

Čokoládu rozpustíme i s máslem nad párou a…

Zobrazit více...

Kategorie