Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Potřebné ingredience

175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků

Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků

Potřebné ingredience

2 batáty(sladké brambory),180 ml oleje,2 vejce,170 g polohrubé mouky,170g krupicového cukru,1 lžička kypřícího prášku do pečiva,1 lžička jedlé dody,1/2 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky mletého zázvoru,1/4 lžičky mletého hřebíčku,1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku,1/2 lžičky soli,60 g lískových oříšků-nasekaných nahrubo,60 g hořké čokolády.1/2 lžičky vanilkového extraktu,60 ml smetany na vaření, máslo a mouku na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy

Oloupeme si batáty nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a necháme vychladnout, poté rozmačkáme na pyré .V míse prošleháme pyré z batátů s olejem a vejci.…

Zobrazit více...
DORTY
Džungle

Džungle

Potřebné ingredience

Spodní patro: světlý korpus, jahody, vanilkový krém s mascarpone, smartflex velvet; horní patro: kakaový korpus, banány, pařížská šlehačka, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

Potřebné ingredience

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

Postup přípravy

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

Potřebné ingredience

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád), 6 větších brambo, 2 střední cibul, olej, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

Postup přípravy

Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme…

Zobrazit více...

Kategorie