Fazolový bezlepkový chlebíček
Potřebné ingredience
100g červených fazolí (suchých), 1 velká lžička PP, 3 lžíce kakaa, 3 vejce, šťáva z 1/2 pomeranče (popřípadě voda), 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 40g vysokoprocentní čokolády
Postup přípravy
Den předem namočíme fazole, druhý den je v nové vodě uvaříme. Slijeme a necháme trochu vychladnout. Poté vše (kromě PP) rozmixujeme co nejvíc do hladka, nakonec zašleháme PP.…
Cizrna s ricottou
Potřebné ingredience
Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…
Dýňové lívance
Potřebné ingredience
200g dýňového pyré (uvařená, rozmixovaná dýně), 2 lžíce rozpuštěného másla, 140g žitné celozrnné mouky, 50-60g jemných vloček, 200-250g mléka, 2 lžičky PP, 1 lžíce skořice, 2 vejce
Postup přípravy
Sypké suroviny smícháme a přimícháváme ke směsi mléka, vajec, dýně a másla. Smažíme na přepuštěním másle.
Nadýchaný chleba
Potřebné ingredience
175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…