Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Hovězí na víně s kamutem

Hovězí na víně s kamutem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 1 lžíce mouky (klidně i celozrnné), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 2 střední brambory, 3-4 mrkve, 80 g suchého kamutu (propláchnout), sůl, černý pepř, na podlití 100 ml červeného vína + 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Připravit si suroviny: - maso pokrájet na kostky a obalit v mouce - brambory pokrájet na kostky - mrkev pokrájet na silnější kolečka - kamut propláchnout vodou - cibuli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Limetková babka z remosky

Limetková babka z remosky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 240 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 90 g mléka, 40 g másla, 30 g cukru, 1 vejce, špetka soli; * NÁPLŇ: 35 g změklého másla, 35 g hnědého cukru, kůra z 1 limetky (bio), špetka kardamomu; * POLEVA: 50 g moučkového cukru, 20 g pomazánkového másla (nebo žervé, lučina, mascarpone ...), 8 g limetkové šťávy, (strouhaná limetková kůra na ozdobu)

Postup přípravy

Opět inspirace od paní Michaely Rau - originální recept najdete zde: http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2021/06/babka.html Pečeno ve formě 25x15 cm (vnitřní rozměr 23x13 cm)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlina slaný karamel

Zmrzlina slaný karamel

Potřebné ingredience

2 šlehačky, 180g cukru, 300g mléka, 4g soli, 5 žloutků

Postup přípravy

V rendlíku zalijeme cukr malým množstvím vody (aby byl namočený) a postupně z něj uděláme karamel. Do karamelu postupně opatrně vlijeme ohřátou polovinu smetany a necháme zcela…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtovo - medová zmrzlina

Jogurtovo - medová zmrzlina

Potřebné ingredience

500g smetanového jogurtu, 1 šlehačka, 150g mléka, 80g cukru, 2 lžíce glukózy nebo kukuřičného sirupu, 3 - 4 lžíce medu

Postup přípravy

Jogurt rozmícháme metličkou. Do hrnce dáme smetanu, mléko, cukr, sirup - provedeme k varu a vaříme cca 2 minuty, aby se cukr rozpustil. Vmícháme med a necháme vychladnout. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchané celozrnné muffiny

Nadýchané celozrnné muffiny

Potřebné ingredience

210g celozrnné mouky (pšenice, špalda), 250g polotučného tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce medu, 2 lžičky PP, 40g kokosového oleje, 40g řepkového oleje, 150g mléka, čokopecky

Postup přípravy

Vejce smícháme s tvarohem a medem jen ručně metlou, přidáme mléko a olej, zamícháme. Přisypeme smíchanou mouku s PP, čokoládou a kakaem. Dáme do formiček a pečeme na 160-170…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Povidlové taštičky s tvarohem.

Povidlové taštičky s tvarohem.

Potřebné ingredience

Zbytek bramborové kaše od oběda. Hrubá mouka. Naplněno švestkový i povidly. Polito rozpuštěným máslem, posypáno tvarohem a cukrem.

Postup přípravy

Z bramborové kaše a hrubé mouky vypracovat těsto jako na knedlík. V válet placku, vykrájet ⭕. Naplnit povidly stisknout a vařit ve vodě cca 7 min, než vyplavou.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

hovězí maso kýta 1 kg nebo líčka, sádlo 4lžíce, větší cibule 1 ks, mrkev velké 3ks, celer 1/4ks, petržel 3ks, krupicový cukr 3 lžíce, běžný (lihový) ocet 1 dcl, plnotučná hořčice 1lžička, voda 3dcl smetana 200g, hl. mouka 1vidličku 1dcl vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí kýtu osolíme a popepříme na sádle z prudka opečeme odložíme bokem. Nyní do výpeku vložíme na kostičky nakrájenou mrkev petrze a celer osolíme a opravdu důkladně opečeme pak…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koláčky z taveného sýru

Koláčky z taveného sýru

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky 1 kostka tuku na pečení (250g) 4 kostky taveného sýra( bez příchutě) Náplň- povidla, tvaroh, marmeláda, ořechy atd.. Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Kostku tuku si necháme pořádně změknout aby šla nastrouhat nahrubo. Po nastrouhání tuku přidáme 2 hrnky hl mouky a 4 kostky sýra dle vašeho výběru . Pořádně zpracujeme v těsto ,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívance s jablky a medem

Lívance s jablky a medem

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky 2 vejce 4 lžíce cukr písek 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 2 lžíce oleje -na smažení jablko a med

Postup přípravy

Cukr a vejce (žloutek) utřeme , přidáme 2 lžíce hl mouky , 1 hrnek mléka promícháme a přisypeme prášek do pečiva. Mezi tím jsme si udělali sníh z bílků který opatrně vmícháme do…

Zobrazit více...
DORTY
OPĚT JEDEN S AUTÍČKAMA

OPĚT JEDEN S AUTÍČKAMA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: vanilkový KRÉM: smetanovo-mascarponový + část obarvena kakaem KÁVOVÝ SIRUP na prokapání korpusů: uvařená instantní káva, cukr, rumová tresť ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na…

Zobrazit více...

Kategorie