Jogurtový táč
Postup přípravy
J o g u r t o v ý t á č: kelímkový
- 2 kelímky bíleho hogurtu 150g
- 4 kel.polohrubé mouky
- 2 kel.ale lépe jen 1 a 1/2 cukru (dávám i méně)
- 1 kel.oleje…
Kváskový Tartine Bread
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)
Postup přípravy
To je momentálně můj nejoblíbenější chléb.
1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.
2. den.
Muffiny
Potřebné ingredience
75g masla (Hery) 100g cukr krupice 1 vejce Vanilkový cukr 129 ml mléka 190g hl mouky 1 a půl lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli
Postup přípravy
Máslo cukr a vejce vyslehat, pomale přidávat mouku s práškem do pečiva, mléko, vanilkový cukr a sůl. Hotové těsto po lžičkách dávat do košíčků vložit čtvereček čokolády a zase…
Kváskový chléb celožitný-mnohozrnný
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 140 g žitné chlebové mouky, 160 g vlažné vody, 2 lžice aktivního žitného kvásku; * DÁLE DO TĚSTA: 400 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky Sladěnky (nebo medu), 1 lžička drceného kmínu, 300 g směsi semínek (slunečnice, dýně, chia, len, seznam .....), 200 g směsi vloček (ovesné, žitné, ječné, pohankové, špaldové .....), 100 g celozrnné žitné mouky
Postup přípravy
1. den si připravit rozkvas - smíchat kvásek + vodu + mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.
2. den - chléb dokončit.
Dát do mísy všechny suroviny na těsto + rozkvas.
Fitness moučník z vloček a ovoce-podle Hany
Potřebné ingredience
500 g ovesné vločky, 3 lžičky kakao, 1 ks jablko, 1 ks banán, 3 ks vejce
Postup přípravy
1 Ovesné vločky promyjeme v teplé vodě alespoň 3 krát a necháme je půl hodiny nabobtnat.
2 Ve druhé misce na středně velkém struhadle nastrouháme jablko a banán. Přidáme…
Plitvický závin
Potřebné ingredience
Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.
Postup přípravy
Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.
Mléko s cukry přivedeme do varu,…
Zimní minestrone
Potřebné ingredience
1 konzerva bílých fazolí v tomatě,1 větší cibule,1 větší mrkev,2 řapíky celeru,1 větší bramboru,několik růžičkových kapustiček( použila jsem mražené)olivový olej,česnek,sůl, asi 1 l zeleninového vývaru
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olivový olej , orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno.Přidáme nakrájenou mrkev na kostičky,nakrájený řapíkatý celer,bramboru na kostičky,kapustičky…
Toustový chléb s tangzhong
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 150 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí, 1 lžička Sladěnky (nebo medu), 120 ml vlažného podmáslí (možno použít jen vodu); * NA TANGZHONG: 210 g vody, 50 g hladké mouky; * DÁLE DO TĚSTA: 300 g hladké mouky (část je možné nahradit třeba špaldou), 3 lžíce olivového oleje, 12 g soli
Postup přípravy
Skvělý toastový chléb podle Nuselské kuchty
(http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/02/toastovy-chleba-s-tangzhongem-omladkem.html)
Toto těsto zadělávám v pekárně, ale…