Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Kulatý s polevou čtyřlístky a lízátka

Kulatý s polevou čtyřlístky a lízátka

Potřebné ingredience

Red velvet, mascarpone jahody, K2+WI, poleva M&M

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Kamion DAF

Kamion DAF

Potřebné ingredience

Světlý korpus, čokoládový krém, višně v gelu, K2+WI, Váha 4,8kg

Postup přípravy

WW

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Svičková z kuřecího masa-toprecepty.cz

Svičková z kuřecího masa-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

2 větší mrkve, 1/2 bulvy celeru, 1 větší petrže,l 1 větší cibule, 3 kuřecí prsa (záleží na "masové potřebě" strávníků,) 2 kostky zeleninového bujónu (lepší je v biokvalitě), 4-5 bobkový list, 8 kuliček nové koření, 12 kuliček celý pepř, 60 g másla, 250 ml smetany, 12% 1 citrón, cukr podle chuti, 3 vrchovatější lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém vzorku struhadla. Cibuli nakrájíme na jemno. Zeleninu osmahneme na troše oleje a přidáme i máslo a bobkový list.

Až zelenina…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUFFINY Z OVESNÝCH VLOČEK S LESNÍM OVOCEM

MUFFINY Z OVESNÝCH VLOČEK S LESNÍM OVOCEM

Potřebné ingredience

na 24 muffiny 3 hrnky na hrubo namletých ovesných vloček, 2 hrnky mléka, 2 banány, skořice, 2 vejce, med na oslazení, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 kelímku malého jogurtu, nahrubo nasekané oříšky (možno i trochu kokosu), na kousky nakrájená vysokoprocentní čokoláda 180 stupnů 30 MINUT

Postup přípravy

Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a postupně smícháme s ostatními surovinami, osladíme medem či javorovým sirupem, oříšky můžeme nahradit kokosem nebo dát oboje

Do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

Potřebné ingredience

sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené  -Písecké kotelty

Naložené -Písecké kotelty

Potřebné ingredience

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným…

Zobrazit více...
DORTY
PADESÁTKA  S  BAGREM

PADESÁTKA S BAGREM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

Kakaový korpus
Smetanový krém: mascarpone, šlehačka, zakysanka a tvaroh
Ananasové pyré: ananasové kompoty v plechovce a smetanové pudinky
Fondán na potažení dortu

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné borůvkové zákusky

Jemné borůvkové zákusky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 3 PL oleje. Krém borůvkový: 2 hrsti borůvek (dala jsem mražené), 75 ml vody, 2 PL cukru krupice, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti, 12 g práškové želatiny. Krém bílý: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 4 želatinové plátky, cukr moučka dle chuti.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Flammkuchen

Flammkuchen

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, cca 300 ml perlivé vody, 1 lžičky soli, 1 lžíce sádla (nebo 2 lžíce olivového oleje). Náplň: creme fraiche, parmazán, dále dle chuti (ančovičky, šunka, žampiony,...), na potření okrajů rozehřáté sádlo

Postup přípravy

Vypracovat těsto a nechat chvíli v lednici. Poté vyválet hodně slabé těsto, potřít creme fraiche (předem rozmíchané) - jde to dobře stěrkou - , posypat parmazánem a dát zbytek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

500 g hl.mouky , 3 žloutky, špetka soli, 50 g olej (máslo),50 g cukr, 3 PL rum , 1 kostka droždí, 200 ml mléka , 1 l olej na smažení

Postup přípravy

vše zamíchat a nechat vykynout a pak vykrajujeme skleničkou koblížky a smažíme ,po vychladnutí plníme ...

Zobrazit více...

Kategorie