Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Terinka z mascarpone s jahodami

Terinka z mascarpone s jahodami

Potřebné ingredience

250g mascarpone ,250 ml šlehačky 33%, sáček červeného dortového želé 2 lžíce moučkového cukru do želatiny a 3 lžíce do krému, asi 300 g jahod, cukrářské dlouhé piškoty, potravinovou folii, formu na chlebíček o velikosti 22x 11cm ( toto množství je akorát do ní).

Postup přípravy

Nejprve si dle návodu na obalu připravíme 200 ml želatiny. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Formu chlebíčku si vysteleme potravinářskou folií, nalijeme tenkou vrstvu želé na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč podle Čiriny

Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sváteční česnečka

Sváteční česnečka

Potřebné ingredience

1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Potřebné ingredience

300 - 330g sodovky, 400g hladké mouky, 100g kukuřičné hladké mouky, 40g olivového oleje, asi 10g soli, popřípadě nějaké koření do těsta

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu odpočívat. Na pomoučené ploše vyválíme co nejtenčí plát, nakrájíme na tyčinky a vyskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazanec

Mazanec

Potřebné ingredience

100g másla (rozpuštěného a vychladlého), 30g droždí, 3 žloutky, 50g třtinového cukru, 150g mléka, 375g hladké mouky, sůl, mandel, rozinky v rumu, citrónová kůra, vejce na potření

Postup přípravy

Z části mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky uděláme kvásek, mouku smícháme se solí a citrónovou kůrou. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek mléka, žloutky, máslo a cukr,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený jablečný koláč s karamelem-podle APETITA

Obrácený jablečný koláč s karamelem-podle APETITA

Potřebné ingredience

těsto: 175g změklého másla/ 100g třtinový cukr/ 200g salko karamel(dala jsem celou plechovku)/ 1lžička vanilkový extrakt/ 2 vejce/100g mletých mandlí/175g hladké mouky+2 lžičky prdopeč/ na karamel:220g cukr krupice+2 lžíce vody / 3-4 jablka-oloupaná a nakrájená na 1cm plátky /šlehačka

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180´C. Připravíme karamel: rozpustíme cukr s vodou a mícháme, dokud nedostaneme jantarovou barvu.(Nakonec můžeme ještě vmíchat trochu másla) Poté horký…

Zobrazit více...
DORTY
K narodeninám

K narodeninám

Potřebné ingredience

xx

Postup přípravy

xx

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové řezy s mascarpone krémem

Borůvkové řezy s mascarpone krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 2 PL cukru moučka, asi 4 PL borůvek z kompotu. Poleva: 1 čiré dortové želé, 100 ml borůvkové šťávy, 150 ml vody.

Postup přípravy

Ještě jeden borůvkový zákusek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...
DORTY
***PIANO - KLAVÍR - KŘÍDLO***

***PIANO - KLAVÍR - KŘÍDLO***

Potřebné ingredience

čokoládový korpus + pařížská šlehačka ..promazáno višnovým frutafilem...potaženo Smartflex velvet mandle

Postup přípravy

váha 5.5kg

Zobrazit více...

Kategorie